Mama, Relatie

De ergernissen vrouwen vs mannen

Hoewel wij vrouwen niet zonder onze man kunnen, althans ik toch niet, gebeurt het vaak dat wij onze ergernissen met vriendinnen moeten delen. Ventileren noem ik dat ;-). Ik merkte dat dezelfde ergernissen vaak terugkwamen en was eens benieuwd om een soort van rondvraag te lanceren.

Facebook uw vriend

Op een dag postte ik volgende vraag op een Facebook groep met alleen maar vrouwen: ‘Wat stoort jullie het meeste bij jullie man of partner? Of waar erger jij je wel eens aan?’. Ik kreeg massaal veel antwoorden van ventilerende vrouwen. Een kleine 100 reacties kreeg ik. Antwoorden als ‘mijn man is perfect en kan niks verkeerd doen’ kwamen tweemaal voor. Wauw! Heel blij voor hun! Toen ik vroeg hoelang deze koppels al samen waren kreeg ik een antwoord à la ‘4 maand’… ‘ok’ ik laat jullie daar zelf verder over oordelen.

Vrouwen vs. mannen

Maar nu ‘to the point’, zijn jullie ook benieuwd welke antwoorden het meest terugkwamen? Ik was dat dus wel. En achteraf was ik nog meer benieuwd naar het antwoord van de mannen op deze vraag. Alleen was ik heel teleurgesteld in hun antwoord, als zijnde… bijna geen antwoord.
Zijn wij vrouwen dan zo perfect dat die mannen geen antwoord konden formuleren?
Of ergeren mannen zich minder snel in hun vrouw?
Of misschien durven mannen daar gewoon niet op te antwoorden… (uit schrik voor hun vrouw dan?). Ze konden nochtans anoniem blijven hoor.

Hier heb je de top ergernissen op een rijtje. Ik heb ze in volgorde geplaatst, de meest voorkomende op nummer 1 en zo maakte ik het lijstje af.

TOP 5 ergernissen van de vrouw bij de ma

1. Snurken

DE nummer 1, alhoewel nummer 2 bijna evenveel voorkwam in de antwoorden.
Vrouwen ergeren zich massaal in het luide gesnurk van hun man/ partner. Het is zelfs zo erg dat ze daardoor de slaap niet kunnen vatten en dan maar apart gaan slapen. Ik kan me er iets bij voorstellen en prijs mij echt gelukkig met mijn stille co slaper. 🙂

2. Sloddervos

Kleren laten rondslingeren of naast de wasmand gooien, de vaat niet in de vaatwasser steken maar naast de gootsteen laten, werkgerief laten liggen of allerlei zaken niet op zijn plaats terugzetten. Yep! Dit is heel irritant mannen.

3. Gamen

Boys will be boys, mannen blijven kinderen, grote kinderen. Dat is toch wat wij vrouwen beweren. Ik denk niet dat deze uitspraak ooit uit de mond van een man kwam. Sommige mannen vinden het dus geweldig om uren aan een stuk te gamen. Helaas lijkt het bij die mannen ook alsof ze elke connectie met planeet aarde verloren zijn tijdens het gamen. Ze worden als het ware opgeslorpt door hun spel. Rommel, een wenend kind, een vrouw die aandacht nodig heeft? Dat is onbestaande tijdens het gamen. Tenzij je voor hun scherm loopt, dan hebben ze het gezien. Hallo aandacht! Of die aandacht zo positief is op dat moment, daar heb ik mijn twijfels bij…

4. Lang op de wc zitten

Dit is een eigenschap eigen aan mannen vrees ik. Geen idee waarom die zo lang blijven zitten tot de WC bril volledig ingeprent staat in hun billen om een half uur later nog met rode billen rond te lopen. Ik kan mij niet inbeelden dat je zolang met je grote boodschap bezig bent. Wij vrouwen kunnen dat op nog geen 5 minuten. Wat ik wel weet is dat ze daar vaak hun krant, strip of tijdschrift lezen. De modernere man neemt zijn smartphone of tablet mee. Hun rustmoment zeker? De enige plek waar ze zich kunnen afzonderen van hun vrouw en kinderen. Heb je trouwens al gemerkt dat wij vrouwen genoodzaakt zijn om onze kinderen mee op het toilet te nemen? Want ons wordt er zelf geen 5 minuten rust gegund, nee ook niet op de wc.

5. Een verzameling van meerdere ex aequo

Er waren nog heel wat meer ergernissen dan de bovenvermelde. Voor nummertje 5 had ik een ex aequo voor de volgende ergernissen. En geloof mij, deze kwamen ook geregeld aan bod:
Voetbal: (zowel op tv als voetballende mannen die veel te veel en veel te lang wegblijven voor hun geliefde sport).
Veel te laat opblijven: Heel soms zouden vrouwen graag eens hebben dat hun man mee met hun komt slapen ipv. langer op te blijven om uiteindelijk in de zetel in slaap te vallen.
Niet luisteren: er waren ook heel wat vrouwen met het gevoel dat hun partner niet naar hun luistert. Ze moesten zaken vaak 1000x herhalen of kregen even later dezelfde vraag terug waar ze een uur geleden antwoord op hadden geboden.
Lui: Sommige vrouwen bestippelden hun man als ‘lui’, hij helpt niet genoeg in het huishouden en blijft liever in zijn zetel liggen.


TOP ergernissen van de man bij de vrouw

Wel… de antwoorden op mijn bescheiden onderzoek waren ook veel te bescheiden om dit hier ‘top antwoorden’ te kunnen noemen. Jammer, want wij vrouwen waren wel heel benieuwd naar jullie antwoord op deze vraag.

Ik lijst even op welke antwoorden ik kreeg:
Dit is samen met het volgende puntje eentje dat toch meermaals terug kwam:

1. ‘Mijn vrouw haar haren die overal in huis terug te vinden zijn’

Wij gaan toch wat meer de lavabo en ons bad mogen uitkuisen na ons badkamer bezoek 😉

2. Mijn vrouw kan zagen.

Als je dan vraagt wat zagen betekent voor hun dan gaat het over onze vraag naar orde en netheid in huis. Misschien herhalen we gewoon iets te veel dat we de was graag IN de wasmand hebben en de borden IN de vaatwasser.

3. ‘Haar koopgedrag’

Dit kan ik me ook wel inbeelden. Sommige vrouwen zijn echt koopverslaafd, I admit it. Om die reden hebben wij hier elk onze persoonlijke rekening als het om persoonlijke aankopen gaat. Ik koop wat ik wil, wanneer ik wil met mijn geld. Al denk ik niet dat mijn koopgedrag hier voor problemen zou zorgen.

4. Het feit dat wij onze koude voeten steeds opwarmen aan hun warme lichaam in bed.

HAHA guilty! Die mannen moeten maar niet zo warmbloedig zijn 😉

5. Onderstaande antwoorden zijn ook de moeite te vermelden:

“Wat mij het meeste ergert? Dat mijn vrouw perfect is en altijd gelijk heeft”

Auwch! Dit klinkt zo lief! Of was dat sarcastisch bedoelt?

“Wij zijn echte gentlemen, wij hangen de vuile was niet buiten… wij leren ermee leven”

No comment! 🙂

Bij deze zijn we allen gewaarschuwd. En een gewaarschuwd man…
Enfin, je doet ermee wat je wil. Ik vond het leuk om dit eens op te lijsten en sluit ook af waar ik begonnen ben, hoe je het ook draait of keert… ik kan me geen leven inbeelden zonder mijn man. En dat antwoord kreeg ik ook massaal van andere vrouwen te horen. Dubbele ‘oef’ dus voor jullie, de mannen!

Toch een kleine tip aan de mannelijke lezers en misschien ook wel aan sommige vrouwelijke lezers. Verras je partner eens met bloemen of een leuke daguitstap, zomaar uit het niets. Dat kan wonderen doen!

Onlangs ontdekte ik www.greetz.be . Je kiest tussen een breed assortiment aan boeketten en laat dit gewoon ’s anderdaags (of een datum naar keuze) leveren op een bestemming naar keuze. Top service!

Ps. Morgen is het Valentijn. Bestel nog snel je boeketje 😉

bloemen laten leveren

Herken jij je in deze ergernissen? Of is het bij jou helemaal anders?
   

Lees ook: Zo hou je pit in je relatie na kinderen

 

 

 

4 thoughts on “De ergernissen vrouwen vs mannen

  1. Ik vrees dat dat van dat opwarmen van handen en voeten hier een hele toepasselijke is. Ook dat ik soms te nochalant ben en de dop niet goed op een fles water ofzo draai. Kan hij zich echt serieus aan ergeren 🙂 En dat ik overal zakdoekjes heb liggen. Al is dat echt al wel een pak beter geworden! Verder ben ik helemaal punt 5 (al zeg ik het zelf)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.