Geen categorie, Mama, Reizen met kids

Oostenrijk met kinderen – Intersoc Bad Hofgastein

Oostenrijk heeft zoveel te bieden. Zomer, winter, lente of herfst… Oostenrijk blijft eender welk seizoen verbazen, en je beleeft het land telkens op een andere manier, het verveelt nooit!

Intersoc Bad Hofgastein

Wij trokken begin oktober met Intersoc naar Bad Hofgastein, even buiten het seizoen weg met de kindjes. Het weer viel reuze mee! We hebben zelfs recht gehad op elk seizoen 😉 dat zal wel duidelijk worden als je verder scrolt en de foto’s ontdekt.  En weet je wat zo fijn is? De zomerdrukte is voorbij zowel in het hotel, het dorp, aan de liftjes en op de autostrade heb je die zomerdrukte niet. Daarenboven is buiten het seizoen reizen ook fijner voor de portemonnee 😉 Heb je kleine kindjes en kan je er even tussenuit muizen? Dan zou ik je zo een vakantie buiten het seizoen zeker aanraden. De Oekkie vakanties van Intersoc zijn speciaal ontwikkeld voor vakanties met kindjes van 0 tot 6 jaar.

We zijn vertrokken… Oostenrijk, here we come.

Wij vertrokken zaterdag ochtend rond 6u30 (toegegeven, we gingen normaliter wat vroeger vertrekken, maar iedereen weet hoe dat gaat 😉 ). Tegen 19u kwamen we toe in het hotel. We legden onze spullen in de kamer en konden vervolgens aanschuiven aan het buffet om even te ontstressen. Die zelfde avond konden we in de bar ook nog even genieten van een drankje terwijl we verwelkomd werden door de hoteldirectrice en het animatoren team. We kregen meer info over de werking van het hotel. Zoals zo goed als alle hotelgasten die een lange autorit achter de boeg hadden, waren we daarna heel blij om ons in onze kamer terug te trekken voor een deugddoende nacht.

BAD HOFGASTEIN, OOSTENRIJK

Één dal, drie dorpen en 600 km aan wandelavontuur. Bad Hofgastein, kuuroord met heilzame radonbronnen heeft nog zoveel meer te bieden. Rust, cultuur of sport… het kwam bij ons in die ene week allemaal aan bod.

Ik neem je even mee doorheen onze activiteiten:

Begeleide wandeling door Bad Hofgastein

We starten de eerste dag van onze vakantie met een begeleide wandeling doorheen het dorpje en kregen zo heel wat leuke weetjes mee van onze gids over de geschiedenis van het dorpje, het heilzame (en vaak warme) water dat uit de verschillende fonteintjes doorheen het dorp te vinden is, alsook de leukste activiteiten in de buurt.

In de namiddag namen we de liftjes naar omhoog om te genieten van een prachtig uitzicht. We klommen naar boven op het hoogste punt. De kindjes zaten in de draagzak en de felle wind maakte de klim soms wel pittig maar het uitzicht was adembenemend mooi.

Maxime schuilt voor de wind. 😊

De top bereikt.

De Liechtensteinklamm

De jongens bleven in het kids clubje, ze vroegen er zelf om en dus konden wij met een gerust hart een activiteit inplannen met ons tweetjes.

De Lichtensteinklamm stond hoog op ons lijstje en dus besloten we samen naar daar te trekken. We namen de auto en een half uurtje later stonden we op onze bestemming, klaar voor de klim.

WAUW WAUW WAUW, van bij de aankomst werden we overdonderd door al dat moois. Onbeschrijfelijk, de schoonheid is niet in beeld te brengen maar ik deed toch een poging zodat ik jullie mee kan laten genieten:

De Liechtensteinklamm heeft een lengte van ongeveer vier kilometer en eindigt in een waterval. Je kunt ongeveer één kilometer daarvan bewandelen. Onderweg word je continu verrast door dit indrukwekkende natuurfenomeen. Je kan de Lichtensteinklamm zeker ook met kindjes doen. Met kindjes in de draagzak is het een pittige klim maar wel doenbaar, lijkt ons.

Inkom volwassenen €10, kinderen (6 tot 18 jaar) €5,50.

Kitzlochklamm

We trokken samen met enkele andere Intersoc gasten naar de Kitzlochklamm. Een georganiseerde wandeling vanuit Intersoc zelf, ze hadden een bus ingelegd zodat we zelf niet hoefden te rijden.

We troffen ter plaatse weer een zeer indrukwekkend tafereel aan. Prachtige waterval, helderblauw water en adembenemende uitzichten. Je draagt een helm doorheen de wandeling om je te beschermen voor de overhangende rotsen, lagere passages en tunnels waar je doorheen loopt. De helm is vrij te verkrijgen aan de ingang. Je loopt doorheen een houten wandelpad. Prijs volwassenen: €6, kinderen €4.

Schoon he 😉

Gastein

Na de zonnige dagen en 1 regendagje werden we verrast door sneeuw. En zo stonden we even later bovenop de berg te genieten van de sneeuw en gierende kindjes. Dat lachen was bij Maxime wel van korte duur, die kreeg het koud.

“Mijn koffer was goed gevuld en ik dacht dat we ons op zo goed als alles voorzien hadden, maar sneeuw… neen dat had ik helaas niet ingecalculeerd. Haha!”

Met de liftjes naar de sneeuw. (liftjes op wandelafstand van het Intersoc hotel trouwens)

Blij ei, inclusief kousen rond de handjes… (wanneer mama geen handschoenen mee heeft 😉 )

Brrrr… koud!

De jongens hielden een sneeuwballengevecht en genoten van de sleetjes die we in het hotel konden huren.

Op de berg zelf konden we even gaan opwarmen in het typisch Oostenrijks restaurantje. We aten dan ook een typisch gerecht uit Oostenrijk, de overheerlijke kaiserschmarrn. Aanrader voor groot en klein!

Alpentherme Bad Hofgastein

Gelukkig konden we ons in de namiddag gaan opwarmen in de Alpentherme. Een prachtige wellness met verschillende zwembaden die op wandelafstand ligt van het hotel. De toegang is Gratis wanneer je in het Intersoc hotel verblijft. Het is er gigantisch groot, de wellness is opgedeeld in 3 delen: family gedeelte (waar wij uiteraard vertoefden), het relax gedeelte voor volwassenen en de sauna’s (naakt gedeelte). Wij ontdekten maar 20% van het complex denk ik. Maar de kinderen hebben zich rot geamuseerd en dat was voor ons het belangrijkste. We gaan later wel nog eens met ons 2tjes terug om de rest te ontdekken. 😉

DORFBLICKWEG – NATURERLEBNISWEG

Een gevarieerde wandeling doorheen leer en speelactiviteiten. Echte aanrader met de kindjes.

Gasti begeleid je door middel van bewegwijzeringen doorheen de wandeling.

Vragen oplossen over de natuur en stempels verzamelen onderweg. En een dikke duim voor de wandeling! 😉

Praktische info hoe je hier best naartoe trekt, vind je hier:
Dorfblickweg – Naturerlebnisweg | Intersoc

STUBNERKOGEL EN HAAR 140M LANGE BRUG

We hadden de auto in Bad Gastein geparkeerd. Initieel dachten we de Zirbenweg met de kindjes te doen maar helaas stonden we na een hoge klim en heel wat trappen later voor gesloten liftjes. (Niet goed opgezocht moederken)… De lift aan de Graukogel is een stoeltjeslift en de stoeltjesliften zijn uiteraard gesloten in oktober.

We trokken dan maar naar de Stubnerkogel waar de prachtig vernieuwde liften ons naar boven brachten. We hadden opnieuw recht op de meest spectaculaire uitzichten en konden over de indrukwekkende, 140 meter lange, brug lopen.   

BAD GASTEIN

Omdat onze auto toch al in Bad Gastein stond (toen we de gesloten liftjes wilden nemen 😉) maakten we van de gelegenheid gebruik om dit dorpje te bezoeken. Bad Gastein is niet groot maar zeker de moeite om eens gezien te hebben. Je hebt er een k(p)rachtige waterval, alweer adembenemende uitzichten en ook de mogelijkheid om even over Bad Gastein te “vliegen” met de zipline. Dat laatste deden we niet met de kindjes maar het kriebelde wel. Hier enkele sfeerbeelden:

En wat op een regenachtige dag?

De regen hield ons niet tegen om opnieuw eens naar boven te gaan met de liftjes. Deze keer ontdekte we de andere kant van Gastein. We liepen rond de Schlossalmsee en tussen 2 regenbuien door speelden de kinderen wat op de speeltuin.

In de namiddag zaten we lekker warm binnen in de lobby van het hotel waar we gezelschapsspelletjes speelden in afwachting van de Nellie & Cesar show. De spelletjes kan je trouwens gewoon gratis huren aan de receptie

Intersoc concept en voordelen van een OEKKIE vakantie:

  • Jouw verblijf in een Intersoc hotel is all inclusive. ’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds staat er een gevarieerd buffet op jou te wachten.
  • Je krijgt onbeperkt toegang tot de liftjes en de thermen in het dorp.
  • Met het Gastein pasje heb je ook korting op de bus.
  • Wil je ’s avonds, wanneer de kindjes slapen, gezellig in de bar genieten? Doe dan beroep op de schoentjesdienst. Op die manier word je verwittigd wanneer je kindjes wakker worden.
  • Begeleide wandelingen met ervaren monitoren
  • De Kids club is dagelijks open en ervaren Nederlandstalige begeleiders staan paraat om je kindjes in alle vertrouwen op te vangen en een hele dag te entertainen.
  • Elke avond is er een kindershow van Nellie & Cesar
  • Gratis medische verzorging. Ben jij of je kindje ziek? Je hoeft niet ver te gaan. Er is altijd een dokter aanwezig om te helpen.
  • Het hotel beschikt over allerlei materiaal voor de allerkleinsten (gedaan met zwaar inpakken 😉 been there, done that). Verzorgingskussen, kinderbedjes, babybad, kinderstoelen… alles is voor handen. Daarnaast heb je ook een microgolf 24u/24 beschikbaar. En ook babyvoeding staat gewoon klaar voor jou. Je hoeft je potjes voor de hele week dus niet mee te zeulen. Op elke verdieping staan ook pampercontainers. Buggy of draagzak nodig? Ook dat kan je gewoon ter plaatse huren aan zachte prijsjes.
  • Spelletje spelen met de kindjes? Leen een spelletje uit aan de receptie. Hun aanbod is heel ruim en voor alle leeftijden.

Oostenrijk met kinderen, een kleine samenvatting

Wie me volgt op Instagram kon het al zien, dat bleek heel duidelijk uit jullie reacties op mijn stories… wij hebben genoten. ENORM genoten! De reis was zo gevarieerd, Oostenrijk zo mooi, Intersoc zo compleet. Een heel nieuwe formule en een ontdekking voor ons. We waren het niet gewoon om zo te reizen maar een completer aanbod voor het hele gezin vind je eigenlijk nergens anders. Ik kan het alleen maar aanraden. Wij kwamen ontspannen terug en kunnen al niet wachten om als gezin eens een skireis met Intersoc te ervaren.

Ook zin gekregen om met Intersoc op reis te gaan? Naar Oostenrijk of 1 van hun andere bestemmingen? Check dan zeker hun website en gevarieerd aanbod online:

https://intersoc.be/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.