Inspiratie, Mama

Play Osmo, da’s mijn kind verantwoord met de tablet laten spelen.

Het klinkt zowaar als een marketingslogan, maar zo mag het van mij echt overkomen omdat het 100% gemeend is. Wanneer ik Mattéo met Osmo pakketten zie spelen kan ik die glimlach op mijn gezicht niet bedwingen. Hij maakt plezier, maar bovenal, hij leert en speelt. Hij kan er een lange tijd geconcentreerd en zelfstandig mee bezig zijn. Een overwinning hier thuis.

Wat is Play Osmo?

Play Osmo zijn educatieve uitbreidingspakketten die je aansluit aan je Ipad.  Met de play osmo pakketten leer je spelenderwijs met getallen en cijfers goochelen maar ook je creatieve geest wordt aangewakkerd. Het is zelfs zo dat deze pakketten ook in het onderwijs gebruikt worden. Ook daar hebben ze hun doel al bewezen. 

Je kind wordt als het ware mee genomen op avontuur doorheen de wondere wereld van cijfers en letters.

Play Osmo kan gespeeld worden dankzij de meegeleverde camera die je op je tablet installeert. Zo herkent je tablet in het desbetreffende spelletje welke letter, cijfer of vorm je net neergelegd hebt. Op die manier kan hij het juist of fout aanrekenen en je motiveren en begeleiden om het juiste antwoord te vinden.

Wij hebben twee pakketten uitgetest. De Play Osmo Genius en de Play Osmo Creative. Ik licht ze beiden even toe.

Play Osmo Genius Starter Kit

Dit pakket omvat 5 verschillende interactieve spelletjes.

  • Je creativiteit wordt op de proef gesteld met een tekenspel.
  • Met de meegeleverde cijferplaatjes leer je rekenen.
  • De meegeleverde letters laten je leuke woordspelletjes spelen.
  • De tangram, maak de juiste combinaties met de geleverde geometrische vormen.
  • Newton, zorg ervoor dat de vallende balletjes op het juiste punt terechtkomen. Wees creatief! Je moet namelijk iets tekenen of neerleggen om de balletjes te sturen – een mandje, een sleutelbos, een bril, een schaar, noem maar op.

Kortom, dit pakket is heel uitgebreid. Hiermee kan je al heel wat verschillende spelletjes spelen en is je kind even zoet. En wie weet, vanaf nu, ook de primus van de klas. 😉

Dit pakket wordt aangeraden voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Mattéo is 5 en kon met de meeste spelletjes al heel goed overweg.

Play Osmo Creative Starter Kit

Dit pakket omvat 3 verschillende interactie spelletjes.

  • Monster, Mo het monster brengt je tekeningen tot leven. Hij neemt je mee op pad, je kruipt bijna mee in het verhaal. Op basis van je eigen keuzes en tekeningen geef je het verhaal een heel eigen wending.
  • Masterpiece, perfectioneer je tekenvaardigheid. Kies een afbeelding uit de camera of galerij en Masterpiece transformeert die in gemakkelijk te volgen lijnen om je te helpen bij het natekenen. Vervolgens kun je een magische timelapse-video van je creatie delen met familie en vrienden.
  • Newton, ook met dit pakket heb je toegang tot het Newton spelletje. (zie omschrijving bij Play Osmo Genius)

Dit pakket wordt aangeraden voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Mattéo heeft een voorkeur voor cijfers en letters, terwijl Maxime resoluut naar dit creatieve pakket grijpt. Maxime is 3, maar onder toezicht kon hij ook hier perfect mee spelen en tekenen zoals hij dat zo graag doet. Side note… ik benadruk nog even *onder toezicht*, anders kan uw tafel wel eens vol stift staan. Of wij dat hebben meegemaakt? Misschien.

De link naar het Osmo Genius Starter Pakket vind je hier:
Osmo Genius Starter Kit – Educatief speelgoed voor iPad | Games | bol.com

De link naar het Osmo Creative Starter Pakket vind je hier:

Osmo Creative Starter kit – Educatief speelgoed voor iPad | bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.