Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg

Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg

Met deze winterse temperaturen schreeuwt mijn lichaam elke keer om een verwarmende ovenschotel. Het liefst een makkelijke ovenschotel waar je niet teveel ingrediënten voor in huis moet halen.

Een tijdje geleden at ik deze ovenschotel met gehakt en bladerdeeg bij een vriendin. Ik proefde ervan en ik was verkocht. Ik niet alleen trouwens, Mattéo at toen mee en die kon er ook niet genoeg van krijgen. Ze legde me snel uit hoe ze hem had gemaakt en zo kwam die ook bij ons op tafel terecht. Vanaf dat moment is deze ovenschotel een klassieker geworden die regelmatig terugkomt.

Jullie vroegen mij via mijn Instagram account massaal achter het receptje. Bij deze deel ik graag opnieuw eens een receptje met jullie.

Ingrediënten voor 3 à 4 personen

  • 1 rol bladerdeeg

400 g gehakt

  • 3 wortels
  • 1 grote ui
  • 1 potje Boursin Cuisine of verse roomkaas met look & fijne kruiden
  • Peper / zout & tandoori kippenkruiden

ovenschotel gehakt ovenschotel wortel bladerdeeg

Zo maak je het

  • Verwarm je oven voor op 190°
  • Haal het bladerdaag uit de frigo en rol het al uit.
  • Schil en snij de wortels in kleine stukjes. Kook ze gaar en leg ze opzij. (Als het echt snel moet gaan doe ik ze 5 minuten in de microgolfoven op 1000W met een vleugje olijfolie erdoorheen). Vergeet niet dat de wortels achteraf nog even mee de oven in gaan.
  • Snij de ajuin in kleine stukjes en stoof deze glazig aan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul. Meng het geheel goed door elkaar en kruid met peper, zout en tandoori kippenkruiden naar smaak. Kleine tip! Wees niet te zuinig met die tandoori kruiden 😉
  • Voeg de wortels toe aan je gehaktmengsel.
  • Meng het potje roomkaas door je gehaktmengsel. Ikzelf gebruik 3/4e van de pot (of 3 grote eetlepels). Proef vooral zelf even wat je lekker vindt.
  • Doe het bladerdeeg in een ovenschotel of taartvorm. Prik gaatjes in de bodem.
  • Strooi je gehakt/ groentenmengsel over je bladerdeeg in de schotel en plooi de zijkanten naar binnen.
  • Plaats de ovenschotel 30 minuten in de oven op 190° – hou dit goed in de gaten, want elke oven is anders.

Een extra kleine tip: Wil je het mooier presenteren? Koop dan een extra rol bladerdeeg om de bovenkant mooi af te werken met reepjes. Zie onderstaande foto. (bestrijk het deeg met eigeel voor de glans). Je kan dit resultaat ook verkrijgen als je het gehaktmengsel meteen in de ovenschotel giet en afwerkt met je bladerdeeg bovenop je ovenschotel. 

bladerdeeg-ovenschotel

Laat het smaken! En laat me ook zeker weten wat je er zelf van vond 🙂

Lees ook: Quiche boordevol groenten

2 gedachten over “Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *