Geen categorie, Inspiratie, Mama

Peuterkamer inspiratie – roomtour Mattéo

Een peuterkamer voor Mattéo

In december waren er heel wat veranderingen die Matteo’s pad doorkruisten. Hij gaf niet alleen zijn ’tut’ af aan de Sint, een dag later mocht hij in een groot bed slapen in zijn gloednieuwe kamer. Een kamer waar hij heel lang naar uitkeek en die door omstandigheden wat op zich liet wachten. Maar kijk nu, 2 maand later neem ik jullie even mee door zijn kamer. Een kamer waar hij iedereen die het zien wil, met glinsterende oogjes, in meesleurt op ontdekking. En ik moet het toegeven, ook wij zijn best trots op het resultaat.

Kijk je even mee?

We kozen voor het Kura bed van IKEA. Mattéo is zot op kampen bouwen en huisjes, ik wou voor hem dus een bed waar we een huisje op konden bouwen. Daarnaast vond ik het belangrijk dat er een 2e slaapmogelijkheid was, zonder aan ruimte in te boeten. Met het Kura bed vond ik de oplossing die aan beide eisen zou voldoen. Mits wat aanpassingen en de hulp van mijn handige man konden we Matteo’s bed pimpen. Ikea hacks for the win!

De tweede slaapmogelijkheid heeft tal van voordelen. Als er later een vriendje of iemand anders blijft slapen dan hebben we altijd een extra bed. Is Matteo ziek? dan kunnen we er gaan bijliggen. Wil hij later toch samen met zijn broertje slapen? dat kan! Als hij wat groter is gaat hij ook af en toe kunnen afwisselen… en geef toe, dat is toch de droom van elk kind?

Zowel het KURA bed , STUVA kasten als de boekenleggers , de houten opbergschapjes en de krukstoeltjes komen van bij Ikea.

De vlaggetjes boven het bed alsook het alfabet tapijt is er eentje van bij H&M.

Details in de peuterkamer

Het blijft natuurlijk een kinderkamer. Speelgoed is er en zal er altijd zijn. Wij hebben dus nog een extra kast gerecupereerd die hiervoor in de logeerkamer stond. Achter dit gordijn schuilen alle spelletjes, maar ook enkele winterjassen en kleren die we niet meteen nodig hebben.

Of hij zich goed voelt in zijn nieuwe kamer? Oordeel vooral zelf. 😉

De kleuren aan de muur?

We kozen voor Levis verf. Aardse tinten, en de kaki groene muur die als accentmuur dient. Zo verliefd op die kleur.


Wat vinden jullie ervan? Heb je er wat inspiratie kunnen uithalen?

2 thoughts on “Peuterkamer inspiratie – roomtour Mattéo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.