Herfst ovenschotel: groentjes en gehakt

Herfst ovenschotel: groentjes en gehakt

Hoewel de temperaturen het nog niet laten vermoeden is de herfst in het land. De herfst gaat bij mij gepaard met zalig warme ovenschotels. Het liefst nodig ik dan ook vrienden uit om daar samen van te genieten. Want geef toe… wat is er leuker dan eten delen met leuke mensen?

Onlangs maakte ik deze overheerlijke ovenschotel  met een mix aan zuiderse groentjes (zo haal je toch nog een beetje de zomer in huis), gehakt en aardappelgratin.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 400gr gemengd gehakt
  • 4 gepelde en ontpitte tomaten
  • 1 rode en 1 gele ui
  • 1 teentje look
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 soeplepel ketchup
  • scheut honing naar smaak
  • zachte geitenkaas (type chavroux potje) – Vervangbaar door Mozzarella, Feta of ricotta kaas
  • peper, zout, Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Afwerking: aardappelpuree + gemalen kaas

Aan de slag

Maak aardappelpuree voor het aantal personen waarvoor je kookt en zet opzij.

Snij de uien in kleine stukjes en stoof ze aan. Pers er een teentje look door. Snij de paprika in kleine blokjes en voeg toe. Roerbak even en doe er vervolgens de courgette in kleine blokjes bij. Voeg er als laatste de ontpitte en gepelde tomaten bij. Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Meng er vervolgens 1 soeplepel ketchup door en honing naar smaak. De zoete toets van de honing past later perfect bij de geitenkaas.

Bak je gehakt en meng dit vervolgens door je groentenmengsel.

Neem een vuurvaste en diepe ovenschaal en doe daar je groenten- gehaktmengsel in. Vervolgens bedek je deze met enkele ‘plakjes’ geitenkaas. Werk af met een laag aardappelpuree en bestrooi met gemalen kaas en paneermeel voor de korst.

Plaats het geheel 20 minuten in een op 200° voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Ook fan van ovenschotels? check deze heerlijke ovenschotel met bladerdeeg dan ook maar even. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *