Food, Geen categorie, Smoothie / drinks

3x gezonde alternatieven voor frisdrank.

1) Thee als alternatief voor frisdrank. Zowel koud als warm.

Thee is gezond, relaxerend en heerlijk lekker. Mijn lievelingsthee shop ik bij Carlos Koffie. Zij hebben een webshop met maar liefst 70 verschillende soorten theeën. De meeste zijn zowel warm als koud heerlijk te drinken.

Mijn favoriete workbuddy. Deze flowtea (isolerende glazen fles, inclusief thee of infusie filter) heb ik standaard bij de hand wanneer ik werk. | Flowtea te koop bij Carloskoffie.

ICED TEA

Mijn favoriet? Peach Melba. Maar probeer zeker ook de volgende alternatieven: 12 berries, Black Mojito of Granaatappel munt.

Buiten wat ijsblokjes en heel af en toe wat honing voeg ik er zelf zelden iets aan toe. Mag het wat meer zijn? Check dan zeker onderstaande receptjes van CarlosKoffie.

Ooit deelde ik ook onderstaand Iced-tea recept met jullie. Blijft een topper!


Op de webshop van Carloskoffie shop je meer dan heerlijke koffie & thee. Ze verkopen ook de mooiste accessoires. Met code GAELLE15 shop je trouwens met 15% korting op de volledige webshop.

2) Water met een smaakje.

Neem een karaf met water, voeg gekneusde verse kruiden en specerijen toe zoals munt en gember. Plaats diezelfde karaf een nachtje in de frigo en je geniet ’s anderdaags van heerlijk water.

Liever iets zoeter? Koop een mix rood diepvriesfruit, voeg een handvol toe aan 1 liter water, laat dit alles even trekken en voeg honing of agave siroop toe.

3) Homemade limonade

  • 2 grote citroenen (liefst bio)
  • Honing
  • 900 ml water

Was de citroenen goed af en snijd ze in 4. Doe ze met hun schil in de blender. Voeg 900ml water toe en 4 kneepjes honing. Mix het geheel 5 a 10 seconden goed door elkaar. Doe het geheel door een zeef en zet de limonade enkele uurtjes in de frigo. Serveer met extra ijsblokjes indien gewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.