Mama

Mijn voornemens voor 2018

Dit is een primeur denk ik. Nooit eerder schreef ik mijn voornemens uit. Daar deed ik precies niet aan mee. Ik heb het altijd een gek idee gevonden om net op 1 januari voornemens uit te spreken waarvan je weet dat je die de week nadien hoogstwaarschijnlijk weer aan je laars lapt. Neem nu ‘vermageren’, de top van de top als het op voornemens aankomt. Moet je niet een heel jaar door aan je lichaam denken? Of wachten mensen echt af tot er weer een nieuw jaar aankomt om daar over na te denken?

Maar kom! Ik ben hier dus ook met mijn voornemens. Het lijkt een beetje een verplichting als je over een blog beschikt ;-).
Geen alledaagse voornemens hier. Je zal me dus niet horen zeggen dat ik meer moet sporten. Dat denk ik 365 dagen aan 1 stuk en dat komt er welgeteld 2x per jaar van. Nooit hou ik het vol. Kwestie van prioriteiten stellen zeker? Er zijn gewoon 1001 andere dingen die ik graag doe en waar ik voorrang aan geef.

Mijn 6 voornemens voor 2018

 1. Meer geduld met Mattéo.

  Ik ben niet bepaald de meest geduldige persoon en mijn zoontje heeft zijn ongeduld precies van mij geërfd. Zijn ongeduldigheid uit zich momenteel in hysterische uitspattingen als hij zijn eten niet snel genoeg krijgt of wanneer iets hem niet meteen lukt. Op zo een momenten kan ik mijn eigen geduld verliezen en hef ik nogal snel mijn stem op. Een werkpuntje dus.

 2. De creatieve ik weer opwakkeren

  Ik teken enorm graag maar doe er te weinig mee. Onlangs kreeg ik een Wacom tekentablet van mijn man en voor kerst kreeg ik een handlettering set van mijn zus. Ik hoop dat ik er dit jaar wekelijks mee bezig kan zijn. Tekenen is voor mij een vorm van therapie, daar kom ik van tot rust. Met mijn handlettering boek ging ik trouwens net aan de slag, het resultaat daarvan werd de omslagfoto van deze blog. Dit jaar voorzie ik elke maand een nieuw handlettering werkje om een maandelijks overzicht op Instagram te behouden. Ik ben benieuwd of ik met de maanden verbetering zal zien in mijn eigen werk.

 3. Meer ME-time

  Vanaf februari ga ik tijdelijk 4/5e werken. Ik heb het in eerste instantie voor 5 maanden aangevraagd om dit even te evalueren. De bedoeling zal zijn om voornamelijk wat klusjes en administratie in huis te klaren. Niet echt ME-time, maar de geklaarde ’to do’s’ zullen sowieso meer rust in mijn hoofd creëren. Daarnaast wil ik ook van die 4/5e gebruik maken om iets meer tijd met Mattéo door te brengen. En ik geef het toe… heel af en toe zal ik er een dagje kappersbezoek en shoppen van maken ;-).

 4. Minder Smartphone

  Dit is misschien wel een moeilijke voor mij. Die zou ik perfect aan mijn ‘wishful thinking voornemens’ lijstje kunnen toevoegen. Toch voeg ik hem toe. Gewoon omdat ik het echt wil proberen. Ik wil bijvoorbeeld eens terug naar een film of een serie kunnen kijken zonder de dwang te voelen om die smartphone tussendoor te checken.

 5. Minder klagen en zagen

  Positief denken en leven maakt gelukkig. Dat heb ik echt al meermaals ervaren. Af en toe eens goed klagen en zagen kan deugd doen maar ik ga er toch geen gewoonte van maken. 2018 wordt het jaar van de positieve gedachten. En jij daar! Als je dit leest, wijs er mij gerust op als ik eens (te veel) negatief uit de hoek moest komen. Je hoort jezelf niet altijd bezig en daarom zou ik je dus erg dankbaar zijn als jij mij daar op attent maakt. Dat zouden we trouwens allemaal bij elkaar moeten durven doen.

 6. Planning in mijn huishouden

  Het gebeurt veel te vaak dat ik me erger over die 5 strijkmanden die ik liet liggen en waar ik dus uiteindelijk een hele dag moet voor uitrekken om ze bij te werken. Of de keuken die niet opgeruimd werd omdat de zetel aanlokkelijker was na het eten. Ik wil het zo niet meer. Het lijkt erop alsof ik hier heel contradictorisch bezig ben. Want ook mijn laatste voornemen is er één die haast onhaalbaar lijkt voor mij. Maar misschien, heel misschien, komt het wel goed als ik dit hier neerschrijf. Niet?!? Meer plannen in jouw huishouden is de boodschap hoorde ik onlangs. Oh ja… en heel soms, als het echt niet anders kan, gewoon alles door de vingers zien. Deal!

Zo dit zijn mijn voornemens voor 2018. Rest me enkel nog jullie een fantastisch nieuw jaar toe te wensen.

Ik wens jullie:
– een goede gezondheid,
– heel veel onvergetelijke momenten met jullie dierbaren,
– een beetje me-time, omdat je jezelf nooit mag vergeten,
– heel veel liefde,
– en last but not least, ontelbare lach momenten waarvan je buik zeer doet en je ogen volschieten met tranen.

Bedankt lezers! Ik startte deze blog een half jaar geleden en hoop nog heel veel leuke momenten met jullie te mogen delen in 2018

2 thoughts on “Mijn voornemens voor 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.