Food, Hoofdgerecht, Lunch, Salade

Frisse salade: veldsla, gerookte zalm en komkommer

Deze salade is niet alleen heerlijk maar ook heerlijk snel klaar. Combineer hem met een toast of een lookbroodje en je hebt in ‘no-time’ een supergezonde maaltijd voorgeschoteld. Geen ervaring vereist, dit kan iedereen!

Benodigdheden?

Voor de salade (2 personen)

  • 200 gram gerookte zalm
  • 150 gram veldsla
  • halve komkommer
  • 1 avocado
  • 10-tal zoete trostomaatjes

Voor de vinaigrette

  • scheutje room
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel mayonaise
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel dille
  • zout en peper

Snel gemaakt:

  1. Verdeel de veldsla over 2 diepe borden
  2. Meng de volgende ingrediënten in een aparte kom: komkommer in blokjes gesneden, trostomaatjes in 4 gesneden, avocado in blokjes gesneden
  3. Verdeel bovenstaande mengeling over de veldsla in de borden
  4. Maak de vinaigrette: Meng alle ingrediënten samen in een kleine kom. Proef zelf van de vinaigrette om te zien welke ingrediënten je, naar smaak, nog wenst toe te voegen. Voor de juiste consistentie voeg je op het einde nog een beetje lauw water toe.
  5. Lepel de vinaigrette naar wens over je borden.
  6. Snij de zalm in kleine reepjes en schik ze over de borden.

Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.