Inspiratie, Mama

Vaderdag cadeau inspiratie en tips

Vaderdag – Zondag 10 juni is het weer zover. Dan willen we onze held, de papa van onze kindjes in de watten leggen. Doe je dat nu door samen met de kids iets in elkaar te knutselen of zelf iets te kopen, maakt niet uit, ik verzamelde leuke tips en inspiratie voor ieders budget en voor ieder wat wils.

Vaderdag – knutsel tips

Deze knutselwerkjes vond ik wel fijn. En daar hebben die papa’s volgens mij echt iets aan:

Voor de lezende papa

Wat is er leuker dan een foto van je kind(eren) tussen je lievelingsboeken? Deze boekenleggers zijn super makkelijk te maken. Laat een foto op fotopapier drukken of laat een zelfgedrukte foto plastificeren. Perforeer deze bovenaan zodat je er een touw, gevlochten touw of pompom aan kan bevestigen.

Vaderdag boekenlegger

Voor de “luie” papa 😉

Gho! Je hoeft niet per se lui te zijn om een helpende hand te appreciëren. Hoe leuk is het om een aantal helpende handjes te krijgen die je kan inzetten wanneer je dat zelf wenst? Neem enkele vellen gekleurd papier. Teken het hand van je kind over om het vervolgens uit te snijden. Schrijf nadien, per hand, enkele leuke taakjes op waarbij zoon of dochterlief kan helpen.

Ik denk bijvoorbeeld aan:

  • Vandaag help ik je met de auto te wassen
  • Vandaag help ik je in de keuken
  • Vanavond bedien ik je vanuit je luie zetel: chips, pintje, water… noem maar op, ik ga het voor je halen.

vaderdag knutseltip

Voor de speelvogels onder de papa’s

Toegegeven, hier kruipt wat meer werk in, maar hoe leuk is deze? Heel veel heb je niet nodig gezien je de meeste zaken al in huis hebt. Een schoendoos, inpakpapier of verf om de doos wat te pimpen, rietjes om door de doos te steken, wasknijpers die als voetbalmannetjes zullen dienen en een pingpongballetje. Je kan de tafelvoetbal volledig personaliseren (plak bijvoorbeeld het hoofd van jullie gezinsleden op de wasknijpers/voetbalmannetjes).

tafelvoetbal knutselen

Nog eentje voor de speelvogels onder de papa’s. Maar deze keer mag hij zich er gewoon bij neerleggen.

Koop een witte neutrale T-shirt voor papa. Ga vervolgens aan de slag met textielstiften. Teken een leuke autobaan met enkele stops langs de baan zoals; jullie huis, een ziekenhuis, een politiekantoor,… Ziezo! Nu kunnen de kinderen met hun auto’s op papa’s rug racen. De massage die ontstaat dankzij de autowieltjes krijgt papa er gratis bij. Ludiek, toch? 🙂

vaderdag cadeau inspiratie

Superleuke Vaderdag cadeaus – tips en inspiratie

Twinning is winning

Matching shoes. Deze vind ik zo leuk! Ik gaf 2 jaar geleden een paar Stan Smiths cadeau aan mijn man. Naast zijn schoenen stond er een kleinere schoendoos. “Doe ook maar open” zei ik. In de kleine doos zaten mini baby Stan Smith schoentjes. Deze waren bedoeld voor Mattéo, die toen nog lekker warm in mijn buik zat. Uberschattig vond ik dit.

Even ter zijde, Mattéo en zijn papa droegen dezelfde outfit op Mattéo’s doop (inclusief matching Stan Smith shoes) SMELTEN!

vaderdag cadeau inspiratie twinning

doop outfit
Zijn doop outfit, inclusief zelfde Stan Smiths als zijn papa. Smelten!
doop matching outfit
Hier zie je papa en zoon stralen in hun matching outfits.

Twinning T-shirts

Het hoeven geen schoenen te zijn, ook matching T-shirt vind ik geweldig. Kijk eens naar de onderstaande die ik zelf maakte:

Vaderdag cadeau T-shirt

Gepersonaliseerde Gin of andere Spirit fles

Is de papa een Gin of andere spirit amateur? Personaliseer dan je fles met een foto of een leuke Quote.

Vaderdag gepersonaliseerde fles
Foto van makeyourownspirit.com

Op deze website is het ook mogelijk om je leukste foto’s op de fles te plaatsen: ginsonline.be

Uurwerk met eigen tekst

Houten horloges en zonnebrillen zijn in. Via volgende website kan je houten uurwerken graveren met een tekst naar keuze: wootches.be

Een simpele zoekopdracht in Google op ‘houten uurwerk graveren’ geeft je tal van andere mogelijke webshops.

uurwerk graveren
Foto van hottot.nl

BBQ pakket

Vorig jaar schonk ik een BBQ boek en een Gin aan mijn man voor zijn Vaderdag. Had ik deze leuke gepersonaliseerde schorten gezien, dan had ik er zeker één bijgekocht. Je hebt zowel de lederen versie als de klassieke katoenen schorten.

vaderdag-leren-schort
Foto van yoursurprise.be

Neem zeker een kijkje op yoursurprise.be als je van gepersonaliseerde geschenken houdt.

 

Kleine tip! Alvorens je overgaat tot de aankoop van je knutselmateriaal, schoenen of een ander Vaderdag cadeau. Check steeds eerst even Deals.be , zij verzamelen tal van kortingsbonnen, promoties en aanbiedingen op hun website waardoor jij met korting shopt. Zo krijg je nu 5% korting bij YourSurprise bijvoorbeeld.

 

Veel succes! en fijne Vaderdag aan die helden van ons. Onze papa’s.

 


Heb jij nog andere ideeën of had jij vorige jaren echt een super idee? Deel het met mij en de lezers in een reactie onder deze blogpost. 🙂


Lees ook: Brief aan mijn man, de vader van mijn zoon, onze held.

6 thoughts on “Vaderdag cadeau inspiratie en tips

  1. Oh wat leuk! Originele ideetjes. Ideaal om inspiratie op te doen. Ik ben al benieuwd hoe jij de papa van je kindje zondag in de bloemetjes gaat zetten…

  2. Ik maakte met mijn kleuters eens voor vaderdag een wortel uit klei. Ik kleefde hem op een bordje en schreef erbij: “mijn papa is een toffe pee” ?
    Groot succes!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.