Mama

Blogverjaardag – 1 jaar bloggen

Hieperdepiep HOERA! Mijn eerste blogverjaardag is een feit.

*blaas*

Zo! Die eerste blogverjaardag werd meteen goed ingezet. Ik blies net een echt kaarsje uit. 1 kaarsje, want mijn blog viert vandaag zijn eenjarig bestaan. En of ik het leuk vond! (ook al stal ik papa’s moment aan de ontbijttafel even – iets met Vaderdag ofzo). Het is ondertussen 29 jaar geleden dat ik nog eens 1 kaarsje mocht uitblazen (al denk ik eerder dat mijn mama dat kaarsje toen uitblies, maar kom).

1 jaar bloggen - verjaardag
En zo ging mijn blog viraal op 10 juni 2017 🙂

Genoeg gezever… Ik wil even stilstaan bij wat bloggen mij tot hiertoe heeft bijgebracht.

Bloggen, de wereld anders bekijken

Sinds ik blog bekijk ik de wereld op een andere manier. Ik sta langer stil bij bepaalde zaken die anders zo aan mij voorbij zouden gaan, stel me nog meer vragen (iets dat ik daarvoor eigenlijk al teveel deed), geniet meer en bewuster van wat ik meemaak omdat ik elk detail wil opsnuiven zodat ik het vervolgens kan neerpennen. Dat neerpennen zorgt ervoor dat ik nog langer geniet (of nageniet) van dat ene moment. Maar het zorgt er ook soms voor dat ik niet genoeg in het nu leef (als ik teveel foto’s wil trekken van dat te koesteren moment). Daarom kies ik er op sommige momenten bewust voor om dat fototoestel, die smartphone weg te leggen en te genieten van het NU. Iets dat ik met de eerste verjaardag van Mattéo bijvoorbeeld gedaan heb.

Op plaatsen komen waar je anders niet komt

Ja, mijn blog bracht me al op plaatsen waar ik anders niet zou komen. Ik druk mij verkeerd uit als ik zeg dat het plaatsen zijn waar ik anders niet zou komen, maar ik zou die plaatsen meestal in een andere setting of met een andere mindset bezocht hebben. Een heel andere belevenis volgens mij. Zo maakte ik de onthulling mee van de nieuwe Thule sleek wandelwagen op de babyboom beurs, ontdekte ik alle nieuwigheden van Maxi-Cosi samen met andere mamabloggers rond een gezellige en gezonde lunch, mocht ik dankzij Lidl naar Pairi Daiza waar ik hun nieuwe babylijn in primeur ontdekte. En er staan me nog zoveel andere leuke dingen te wachten. Ik kan hier echt van genieten omdat dit zaken zijn die perfect binnen mijn interesseveld en deze blog passen.

Mensen leren kennen die je anders nooit had gekend

Zo leerde ik echt al fantastische mensen kennen op evenementen, via Instagram of gewoonweg omdat ze mijn blog lezen. Vaak andere mamabloggers of mama’s met dezelfde passie en interesses. Of mama’s die gelijkaardige situaties hebben meegemaakt waardoor we zo aan de praat geraakten. Ik haal enorm veel energie uit deze contacten en vind het geweldig om mijn Instagramvolgers of lezers beter te leren kennen.

Bloggen, dat is herinneringen opbouwen en koesteren

Mijn initieel doel is alvast bereikt. Ik bouw herinneringen op met deze blog, zowel mooie als minder mooie herinneringen. Zo schreef ik mijn bevallingsverhaal uit voor deze blog, één van mijn eerste blogposts trouwens. Verschenen mijn reisverslagen online (Ardèche, Ibiza,…), deelde ik mijn meest gênante mamabloopers met jullie. Zo kan ik nog even doorgaan, maar neem gerust zelf even een kijkje in mijn archief als je dat wenst (de archief menubalk vind je rechts als je via de computer surft of door helemaal naar beneden te scrollen als je met je smartphone op de homepagina surft).

Maar bloggen is ook…

  • Kritiek leren aanvaarden,
  • Jezelf heel kwetsbaar opstellen,
  • Vallen en opstaan,
  • Een wandelend open boek zijn waardoor je soms verschiet hoe goed iemand je begint te kennen zonder dat hier ellenlange gesprekken aan vooraf hoeven te gaan,
  • Soms heel onzeker maar ook heel dankbaar zijn voor de leuke reacties en aanmoedigingen.

Of ik hier verder mee ga?

Zeker weten! Sommige verklaren me zot, vragen zich af waar ik die tijd blijf halen. Anderen zijn laaiend enthousiast en moedigen me vaak aan om verder te bloggen. Toegegeven, soms vraag ik me af waarom ik er zoveel tijd en energie insteek om even later weer niet te kunnen wachten ermee aan de slag te gaan. Bloggen is gewoon een nieuwe hobby, één van de zovele die erbij is gekomen. Soms ook een verslaving, maar het voornaamste doel blijft mijn initieel doel. Ik blog omdat ik mooie herinneringen wil opbouwen voor later. Ik herlees mijn blogs geregeld zelf eens, waarna ik vaak denk “wat ben ik blij dat ik dit stukje heb neergepend, ik was de helft hiervan al vergeten!”

Op naar een extra blogjaar dus! En hopelijk blijven jullie even graag meelezen.

Enkele feitjes op een rij

Ik deelde het afgelopen jaar 63 blogposts met jullie. Dat is iets meer dan een gemiddelde van 1 blogpost per week. Maar minder dan het aanbevolen gemiddelde van 3 blogposts per week. Laat ik heel eerlijk zijn met jullie… Ik ben al heel blij als ik er 1 per week kan posten. Ik vraag me af waar ik de tijd zou moeten halen om een gemiddelde van 3 blogposts per week aan te houden.

TOP 3 meest gelezen artikels

1. Ik zal nooit een dochter hebben

2. Help! Mijn kind is lastig

3. Mijn mama bloopers

Flop 3 minst gelezen artikels – (geen flopartikels volgens mij, lezen die handel! 😉 )

1. Frisse salade (veldsla, gerookte zalm en komkommer)

2. Mocktail op basis van watermeloen en munt

3. Havermout cookies

Er is alvast 1 constante, de 3 “flop” artikels zijn receptjes. Maar het gaat hier ook wel om receptjes die ik in de beginperiode van deze blog heb gepost. De ‘nieuwere’ receptjes doen het al heel wat beter. En neen, ik stop niet met het posten van receptjes (tenzij jullie hierom zouden smeken). Ik hou zelf nog steeds enorm van koken, al wordt het vaak moeilijker om uitgebreid te koken met een peuter die aan mijn been hangt terwijl ik achter het fornuis sta. Maar makkelijke, snelle en (meestal) gezonde recepten posten, past perfect binnen de filosofie van deze blog. Daarenboven vind ik het voor mezelf handig om mijn receptjes op de blog te verzamelen. Als ik weer eens iets nieuws heb uitgeprobeerd en niet wil vergeten hoe ik dat receptje maakte, dan ben ik blij wanneer ik het heb uitgeschreven en met jullie gedeeld heb. Zo ben ik nog steeds fan van mijn Pasta aioli met trostomaatjes.

Wie jarig is trakteert!

blogverjaardag trakteren

Tuurlijk is er naar aanleiding van deze blogverjaardag ook een cadeautje weggelegd voor jullie. Toen ik deze blog opstartte maakte ik al snel matching t-shirts.
Eentje voor Mattéo met als opschrift ‘BEST KID EVER’ (hoe kon het ook anders), eentje voor mezelf met als opschrift ‘BEST MOM EVER’ en onderschrift ‘At least I’m trying’ en eentje voor onze held, de papa ‘BEST DAD EVER’ met onderschrift ‘My wife said so’.

Helaas is het onmogelijk om hem aan iedereen te geven. Maar je maakt wel veel kans om deze matching shirts te winnen. Kies uit een T-shirt of body voor je mini en een t-shirt voor jou of voor de papa van je kindje.

Check snel mijn Facebook of Instagram pagina om deel te nemen.


Ik ben ook wel eens benieuwd hoe jullie op mijn blog terechtkwamen? En wat jullie het komende jaar nog graag van mij zouden lezen?


 

6 thoughts on “Blogverjaardag – 1 jaar bloggen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.