Geen categorie

Onze babyborrel en de voordelen van zo een eerste feestje

“Wij zijn voorstander van een babyborrel”.

Wij zijn voorstander van een babyborrel. We deden het voor Mattéo en organiseerden het deze keer opnieuw voor Maxime. De geboorte van een kind is een GIGA aanpassing in jouw, tot daar toe geroutineerd, leventje. Je moet opnieuw een evenwicht vinden, je zit op een emotionele rollercoaster, je bent moe, als je borstvoeding geeft sukkel je nog wat met die lekkende borsten en het subtiel voeden verloopt nog niet zo subtiel als je dat zou hopen.

Je loopt het liefst rond in een jogging of geraakt niet uit die pyjama en loopt er dus een hele dag mee rond. Op je hoofd ontstaat er plots de grootste messy bun die er bestaat, een vogel zou er maar al te graag zijn nest in maken. Je huishouden is het laatste waar je aan wil denken. Er bestaat zelf geen juiste term meer om het niveau van ontploffing in dat huishouden te beschrijven. Enfin soit… begrijp je waar ik naartoe wil? Je hebt het liefst dus geen volk over de vloer die eerste weken, wat zeg ik, maanden!*

*even iets rechtzetten voor de dichte familie en vrienden. Jullie waren uiteraard welkom en wij hebben genoten van jullie aanwezigheid (dat is niet gelogen), wie zou er mij anders dat extra duwtje in de rug hebben gegeven om het huis toch een klein beetje op te ruimen voor jullie komst. 😉

Maar nu even serieus. Ik heb het meer over verre nonkels, tantes, de vriendin van de vriend van je ouders… snap je hem? Vandaar die babyborrel. Geen 1000 vermoeiende bezoekjes thuis, bezoekers die bijgevolg vaak veel te lang blijven plakken en waarbij je jezelf niet durft zijn. (Oei dat klinkt zo ondankbaar) :). Maar dus HOERA voor babyborrels.

Waarom een babyborrel?

Vermoeiend zo een dag? Zeer zeker! Maar toch is dat genieten. Op zo een moment genoten wij enorm van al dat volk rondom ons. Met trots stellen we dan ons nieuwste gezinslid voor. Je bent oprecht blij om iedereen te zien.

Wat de zaak verandert? Je zit niet in je chaotische huis maar hebt (meestal) een zaal gehuurd. Je bent erop voorbereid, hebt lekkere gebakjes gemaakt met hulp van die dichte familie en vrienden, je hebt de zaal in thema aangekleed en je hebt een begin en einduur. 😉 Oké dat einduur is louter indicatief want dat wordt niet zozeer gerespecteerd, maar dat doet er op die dag niet veel toe.

Je hebt ook veel hulp die dag! Het is zelfs gênant om te vertellen maar op sommige momenten wist ik echt niet waar Mattéo uithing (ons oudste zoontje). Ik raakte soms in paniek… “huh? waar is Mattéo?!?” Om vervolgens te zien dat nichtjes, neefjes en buurjongens hem op sleeptouw namen en voor hem zorgden. Ik moest er bijna niet naar omkijken die dag.

Ik herhaal, ik ben pro babyborrels en neem jullie dus graag even mee naar Maxime’s eerste feestje aan de hand van foto’s. Een beeld van hoe dat er zowat uitzag.

 

Dessertenbuffet video

Onze babyborrel in beeld

Laten we starten met ons doopsuiker. Een must op zo een babyborrel. Je geeft iedereen toch graag een bedankje mee? Vergeet er wel niet aan te denken wanneer je bezoekers afscheid komen nemen. Als je hun niet expliciet vraagt om doopsuiker mee te nemen mag je het komende jaar heel veel suikerbonen of in ons geval amandelnoten en snoep eten.

Ik besloot om ons doopsuiker volledig zelf te ontwerpen, net zoals het zelfgetekende geboortekaartje trouwens (bovenaan het presentatiestuk op de bovenste foto). Thema? Jungle en de toekan die nergens mocht ontbreken.

Aan keuze geen gebrek, voor ieder wat wils. Ons doopsuiker bestond uit het volgende:

– gekarameliseerde amandelen in kraftzakje
– geroosterde amandelen in kraftzakje
– Joris snoepjes in doorschijnende envelopdoosjes
– zure wormpjes in kraft envelopdoosjes
– groene en witte kaarsjes
– voor de kindjes hadden we leuke potloodjes van bij Smartphoto.be 

De gepersonaliseerde ronde stickers horen standaard bij de bestelling van de potloodjes. Ik stak er nog een groen pluimpje bij om het volledig binnen ons thema te laten passen. De potloodjes gaf ik ook aan Mattéo mee zodat hij zijn vriendjes op de crèche kon trakteren voor de komst van zijn broertje.

De andere ronde stickers bestelde ik apart bij ‘smartphoto‘ zodat ik ook ons ander doopsuiker kon personaliseren.

Het dessertenbuffet

Wat ik nu juist het leukste vind aan een babyborrel buiten het aanschouwen van die kersverse baby? Eten natuurlijk! Of het nu een zoet of hartig buffet is, maakt me niet uit, ik vind het vaak heerlijk. Wij kozen voor een zoet buffet. De babyborrel vond tussen 15 en 18u plaats. Ideaal tijdstip voor koffie en gebak lijkt me. Met Maxime in de draagzak maakte ik net als 2 jaar geleden cake, wafels en wener koekjes. Mijn man zorgde voor een overheerlijke miserable. Mijn mama voor mijn favoriete ananas cupcakes en een Clafoutis. Mijn zussen voor een tiramisu en fruitsalade, een tante voor rijstpap, de peter voor cakepops en een fruittaart, mijn schoonbroer voor chocomousse en zelf haalden we nog eclairs en donuts bij de bakker. Wij hadden een rijkelijk gevuld zoet buffet en dat dankzij familie en vrienden. Ik kan je alleen maar aanraden om dichte vrienden en familie in te schakelen voor wat hulp. Die doen dat vaak met veel plezier.

Het pronkstuk van ons dessertenbuffet was wel onze fototaart. Op de taart pronkte het ontwerp van ons geboortekaartje. De taart bestelde wij via ‘jeeigentaart.nl’. Het was de eerste keer dat ik een taart via het internet bestelde en ik stond er een beetje sceptisch tegenover. Een taart via de post laten leveren… wat?!? Maar ik was aangenaam verrast toen de taart zorgvuldig ingepakt, geleverd werd. En nog verbaasder van de taart zelf. Zo mooi! Zo lekker! De print gebeurt op marsepein en de cake en vulling bepaal je zelf. De taart viel op! dat kon ik merken uit de talrijke positieve reacties en vragen die ik erover kreeg.

Entertainment voor de kinderen

Om de kinderen te entertainen hadden we een springkasteel voorzien. Gezien onze babyborrel 7 oktober plaatsvond en de kans op regen in ons Belgenlandje groot is, opteerde ik voor een verhuurder die een kosteloze slecht weer annulatie voorziet. Ik vond deze gelukkig in de buurt, waardoor ik ook geen vervoerskosten moest betalen. Gezien ik oprecht tevreden ben over hun service vermeld ik ook graag waar wij het springkasteel gehuurd hebben. Via www.tuinfeestverhuur.be kan je verschillende springkastelen aan competitieve prijzen huren, maar ook tenten, meubilair, licht en geluid,… Bijna alles dus om een geslaagd feestje te organiseren.

Naast een springkasteel (dat mogelijks kon wegvallen indien het weer niet mee zat) wilden we op safe spelen door ook een kindergrime te laten komen. Dat werd de getalenteerde Dorien. Dorien haar werk vind je via de volgende Facebookpagina terug: https://www.facebook.com/KindergrimeDorien/

Verder hadden we een knutseltafel voorzien met wasco’s, potloden, kleurboeken, stickers en plasticine.  Buiten hadden we ook enkele voetballen en stoepkrijt klaargelegd. De kinderen konden zich dus al niet meer vervelen.

Nog meer sfeerbeelden…

 

 

De prachtige foto’s heb ik te danken aan de getalenteerde Iris Corremans – IC Works fotografie. Een mama die ik leerde kennen via het augustus Facebookgroepje van Mattéo.

Iris is te volgen via haar Instagram of Facebook account.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.