Geen categorie

DIY: 4 x creatief met Olvarit potjes

Advertisement

Wij, of beter gezegd Mattéo eet de laatste tijd veel Olvarit potjes. Het valt hier op dat we het ambassadeursprogramma van Nutricia instapten, maar het valt bovenal op dat wij dikke fan zijn. Ik heb het ondertussen wel begrepen, voor mij zijn er geen geheimen meer rond potjesvoeding. Dankzij dit programma geef ik dan ook met 0,0% schuldgevoel een potje of knijpzakje aan mijn kind.

En plots bedacht ik mij dat je veel leukere dingen kon doen met die glazen potjes dan ze in de glascontainer te gooien na consumptie. Het begon met een tekort aan vaasjes om de tafels van onze babyborrel te decoreren. Ik had een Olvarit potje vast en zag meteen DE oplossing. Ik verzamelde een tiental lege groentepotjes, deed het etiket eraf en plaatste ze in de vaatwasser. Er was geen tijd meer om ze mooi te versieren, maar alleen al dat potje met wat bloemetjes in zorgde voor een leuk effect op de tafels.

DIY 1: Vaasjes

In no time decoreer je jouw feesttafel(s) met een bloemetje. Doe een strik rond het Olvarit potje voor een feestelijker effect.

Of gebruik een ballon zoals op onderstaande foto. Deze is zo leuk omdat de mogelijkheden zo divers zijn. Je kiest zelf welke kleur(en) je aan je vaas(jes) geeft en als je de vaas gewoon een kleine accentkleur wil geven kan dat ook door enkel de onderkant in te pakken met de ballon.

  1. Kies het juiste formaat zodat de ballon rond je potje past.
  2. Knip het uiteinde van je ballon eraf.
  3. Draai het potje omgekeerd op de tafel.
  4. Open de ballon zo wijd mogelijk met je twee handen.
  5. Trek de ballon vervolgens over het potje (een beetje zoals die veel te strakke badmutsen van vroeger ?)

Wil je je potje graag alleen een accent kleur geven? Knip dan gewoon een groter stuk van je ballon alvorens je hem over je potje schuift.

DIY 2: Orden de stiften en kleurpotloden van de kinderen

Ik mat met een lintmeter de omtrek van mijn potjes en tekende vervolgens de juiste omtrek (+ 1 cm overlapping) op een wit blad. Dit deed ik 2x, eenmaal voor zijn stiften en eenmaal voor zijn potloden.

Ik liet hem zijn eigen ‘etiketten’ inkleuren met de kleuren die vervolgens in het potje terecht zouden komen. Wanneer hij klaar was knipte ik het etiket uit, deed ik lijm op de overlappingsstrook en plakte ik deze rond de potjes. Ik liet Mattéo kiezen met welke washi tape we de potjes zouden afwerken.

Simpel! Maar Mattéo vond het super leuk om te doen en zo houd je ze weer even bezig.

 

DIY 3: Kaarshouder

Heb je washi tape en een strik in huis? Meer decoratie heb je niet nodig om van de kleine Olvarit potjes leuke theelichthoudertjes te maken. Een strikje rond het glazen potje en washi tape rond die saaie theelichtjes. Je kan in de plaats van het strikje ook washi tape gebruiken om het potje leuk te versieren.

DIY 4: Doopsuiker

En waarom doe je niet zoals Nathalie? Nathalie verzamelde een jaar lang Olvarit potjes om er vervolgens haar doopsuiker mee te maken. In de potjes kwam een vetplantje en ze werkte deze af met een ronde naamsticker. Je kan Nathalie via Instagram volgen (klik op de foto om naar haar Instagram account te gaan).

Als je het dekseltje verft kan je de potjes ook gewoon gebruiken om doopsuiker of snoep in te doen.

Oneindig veel mogelijkheden

Er zijn nog oneindig veel mogelijkheden. Gebruik de Olvarit potjes om verjaardag traktaties uit te delen op school of in de crèche. Bewaar parels, knopen of ander klein materiaal in je gepimpte Olvaritpotjes. Of gebruik ze om aperitiefhapjes in te serveren.

Met de feestdagen dacht ik ook aan een adventskalender met de kleine Olvaritpotjes. Ik was helaas te laat om er tijdig 25 te verzamelen. Volgend jaar maak ik hem!

Verder kwam ik op Pinterest ook nog een leuke tegen. Ze werden gebruikt om kruiden in te bewaren. Verf de dekseltjes met krijtverf en schrijf er vervolgens met een krijtstift op welke kruid je erin bewaart.

https://i0.wp.com/i.pinimg.com/originals/f8/3e/e7/f83ee7a15317224a2e0c9b53a1b96d39.jpg?resize=750%2C750&ssl=1

 

Snel nog wat potjes leegeten hier als ik dat allemaal wil realiseren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.