Babyvoeding, Food, Inspiratie, Mama

Olvarit oogstfeest & babyhapje Jeroen De Pauw

Ondertussen weten jullie al dat ik samen met Nutricia in zee ben gegaan om hun ambassadeursprogramma te volgen. Een boeiende samenwerking waaruit ik veel rond babyvoeding, eetgewoontes bij baby’s/ peuters en alles wat daarbij hoort hoop te leren. Dit alles om ook een antwoord te kunnen bieden op al jouw vragen.

Olvarit oogstfeest

Zo trok ik op 3 juli, samen met enkele andere ambassadeurs de Olvarit doperwtvelden in. Daar werden we door een agronomist opgewacht, die ons alles wist te vertellen over de strenge controle op babyvoeding, de velden en ook de Olvarit-boeren die zorgvuldig geselecteerd worden om baby- specifieke groenten of fruit te telen. We mochten zelf doperwtjes plukken en doken in de namiddag de keuken in samen met topchef Jeroen de Pauw. Samen maakten we een verrassende babymaaltijd en die maaltijd deel ik maar al te graag met jullie in deze blogpost.

Olvarit oogstfeest
Wist je dat erwten boordevol vezels, eiwitten, vitamine C en ijzer zitten?
Om het niveau van vitaminen in de erwten te behouden, wordt er voor gezorgd dat ze zeer kort na de oogst verwerkt worden (ongeveer 2 uur).

Nog een leuk weetje! De vitaminen die vermeld worden op de Olvarit potjes zijn de waardes die behaald worden de dag van de uiterste houdbaarheidsdatum. Dit zou dus willen zeggen dat je kleintje normaal gezien nog meer vitaminen binnen krijgt dan vermeld op de verpakking. Gezien ik ervan uitga dat je meestal niet wacht tot de uiterste houdbaarheidsdatum om het potje te openen. 🙂

olvarit doperwten
Samen met de agronomist in de doperwtvelden. Hij wist ons te vertellen dat deze velden onder streng toezicht staan. Zo bevindt dit veld zich ver weg van een autostrade en worden de omliggende velden streng gecontroleerd. Babyvoeding moet voldoen aan strenge EU normen. Het proces van het snijden van deze groentjes tot wanneer deze in de potjes belanden wordt enorm gecontroleerd. En dat is maar goed ook. Het is belangrijk dat jouw kind de allerbeste ingrediënten binnen krijgt.

olvarit doperwten velden
Mijn eigen erwtjes plukken, en fier dat ik ben!

babyhapje jeroen de pauw

jeroen de pauw olvarit
Jeroen De Pauw zorgt voor een heerlijk groentehapje. Receptje onderaan deze blogpost.

Creatief aan de slag met Olvarit groentepotjes

Onderstaand recept bewijst dat je heel creatief kan zijn met Olvarit potjes. Zo kan je de pure groentepotjes (geschikt voor de eerste babyhapjes) eindeloos combineren met milde kruiden of andere ingrediënten. Diezelfde Olvarit potjes kunnen zelfs als basis gebruikt worden in recepten voor volwassenen. Ik ben zelf aan het experimenteren en hoop binnenkort een culinair hoogstandje met jullie te delen op basis van een Olvarit groentepotje. Ik zie je al fronsen! Maar ik ben er zeker van dat ik je zal weten te overtuigen.

RECEPT (gebaseerd op Jeroen De Pauw zijn recept)

Erwten, kip – avocado hapje

Deze babymaaltijd is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden.

  • 1 potje Olvarit Doperwten 4+ maanden
  • 20 gr kip
  • 1 aardappel
  • één avocado
  • Enkele fijngesneden muntblaadjes

Schil en was de aardappel. Kook de aardappel samen met de kip gaar in weinig kokend water. Snij de avocado in twee en haal het vruchtvlees uit de avocado. Meng en mix* vervolgens alle ingrediënten samen, inclusief de doperwtjes uit het Olvarit potje en de fijngesneden muntblaadjes.

*Houd rekening met de leeftijd van je kindje bij het mixen van de voeding. Hoe ouder je baby wordt, hoe groter de brokjes die hij/zij kan eten. Gewend raken aan textuur in voedsel helpt het kind bij de ontwikkeling van ‘mondmotoriek’ die de spreekontwikkeling ondersteunt. De grootte van de brokken in de Olvarit babyvoeding potjes zijn bijvoorbeeld aangepast aan wat je baby nodig heeft voor een bepaalde leeftijd, een potje is dus altijd perfect geschikt voor het stadium waarin je baby zich bevindt.

Je zal misschien wat teveel hebben voor 1 maaltijd. Vries gerust een portie in voor een volgende keer.

Oh en… vergeet zelf niet te proeven, want dit is echt wel lekker!

Smakelijk!

LEES OOK: Kant en klare babyvoeding, doen of niet?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.