Inspiratie, Mama, Zwangerschap

Een gender reveal party

Onze gender reveal party

Afgelopen weekend organiseerden wij een gender reveal party. “Een gender WAT???” hoor ik je al denken 🙂. Een ‘gender reveal party’ is een feestje waarbij je het geslacht van de ongeboren baby bekend maakt aan familie en vrienden. Iets overgewaaid uit Amerika (hoe kan het ook anders), maar gezien elke gelegenheid bij ons goed is om een feestje te organiseren ben ik er op gesprongen.

Ik moest bij Mattéo 9 maand op mijn woorden letten. Altijd heel hard oppassen dat ik me niet zou verspreken en nog eens opletten dat niemand iets in huis zag liggen wat het geslacht zou kunnen verklappen. Mijn man wou het verrassingseffect hoog houden. Wij besloten dus om het geslacht pas bij de geboorte bekend te maken. Ik vond dat zo moeilijk!!! Daarenboven kon ik met niemand de winkels induiken op zoek naar babykleertjes uit schrik dat ik het op die manier zou verklappen. Ik zwoer bij hoog en laag dat ik het bij de volgende anders zou aanpakken. En zo geschiedde het gender reveal feestje… 😉

Het feestverloop…

Op zondag 18 maart – 15u30 was het zo ver… We ontvingen 20 man in huis (kindjes inbegrepen) ouders, zussen, broers, peter en meter waren van de partij. De spanning was te snijden, je kon zo de nieuwsgierigheid van hun gezichten aflezen. Ik en mijn man waren de enige die wel op de hoogte waren van het geslacht. Het zelf niet weten had ik echt niet aangekund. Haha! Maar voor wie dit wel aandurft, doen!!!

De decoratie

Ik was tot op het laatste moment druk in de weer met de decoratie. Het moest er weer piekfijn uitzien. (perfectionisme, stress en mijn slechte timing zorgen er vaak voor dat ik net niet op tijd klaar geraak als ik volk over de vloer krijg… *oeps*). Mijn zus en schoonbroer waren iets te vroeg maar boden gelukkig spontaan hun hulp aan. Zo waren ook zij aan het werk geslagen. DANKBAAR!
Ik ging me ondertussen snel klaarmaken want een kwartier later was het al zo ver. Wonder boven wonder viel alles in zijn plooi en stond alles klaar toen de bel opnieuw ging.

gender reveal decoratie gender reveal decoratie 1 gender reveal taartenbuffet

Zoet, zoeter, zoetst

We zijn op een heel traditionele manier gestart met taart en koffie. Ik had een fruittaart besteld en onze bakker had de eclairs een roze en blauwe ‘touch’ gegeven. Om het taartenbuffet af te maken voegde ik er nog een zelfgemaakte chocoladetaart en roze en blauwe snoepjes aan toe. De chocoladetaart gaf ik op zijn beurt de roze en blauwe ‘touch’ met de vlaggetjes die ik die ochtend nog snel in elkaar had gestoken. Ik denk dat het taartenbuffet in de smaak viel gezien ik voor 30 man taart had en er maar 1 of 2 kleine spiesjes overbleven.

gender reveal taartenbuffet zoet

He or She, What will it be?

Ondertussen kon iedereen om beurt de ‘He or She gokkaart’ invullen. Zo konden ze hun gok naar het geslacht, geboortedatum, uur, gewicht en afmetingen invullen. Ik overwoog nog om er een kolom met ‘naam’ aan toe te voegen maar liet dit achterwege uit schrik dat ze er knal op zouden zitten. Achteraf gebleken had ik dat toch beter gedaan, aangezien ze het plezant vonden om de ontbrekende kolom er zelf aan toe te voegen. En zo kwamen de meest bizarre namen naar voor. Ik weet niet of onze familie slechte smaak heeft of dat ze er van uitgaan dat wij geen smaak hebben, maar… ‘FERDINAND’???

Wanneer je de kaart had ingevuld en dus voor team roze of blauw had gekozen liet ik iedereen ook een blauwe of roos accessoire uit het mandje halen. Zo kon ik in 1 oogopslag zien wie voor welk team had gekozen. Een grappig zicht ook om zoveel volk met een roos of blauw bloemenkransje in zijn haar te zien rondlopen.

Nu ben ik wel benieuwd wie er het dichtste op zit met zijn gok. Die persoon zal na de geboorte alleszins een leuk geschenkje krijgen. 😉 *Nog wat extra spanning dus voor diegene die team blauw kozen*.

gender reveal feestje gokkaart
DOWNLOAD HIER je blanco ‘Gender Reveal Gokkaart’.

Baby BINGO

Taart en koffie op, gokkaart ingevuld en teams samengesteld. Tijd voor een rondje BABY BINGO! Via deze website kan je volledig gepersonaliseerde BINGO kaarten in elkaar steken. Ik maakte dus een BINGO spel met baby gerelateerde woordjes en beelden. Voor de winnaar had ik een fles champagne voorzien met een tekstje als aandenken aan het feestje. Ik blijf fan van spelletjes, zo zit de sfeer er meteen goed in.

THE BIG REVEAL

1001 vragen en berichtjes later was het tijd voor ‘THE BIG REVEAL’. DE reden waarom iedereen gekomen was.

Om in 1 oogopslag zicht te krijgen op team roze en blauw vroeg ik hen links en rechts per kleur te verzamelen. Mijn man haalde een grote zwarte ballon tevoorschijn die hij de dag ervoor in de bureau verstopt had. Op 3 prikte ik mijn naald erdoor, grote blauwe confetti vlokken vlogen in het rond gevolgd door een warm applaus en gejuich. De meerderheid zat er BOENK op ;-).

De onthulling werd gevierd met Champagne, chips, borrelnootjes (en een watertje voor mij).

gender reveal ballon gender reveal ballon blauw
Benieuwd naar het filmpje en de enthousiaste reacties? Check 1 van onderstaande links: INSTAGRAM of FACEBOOK

Wat schaft de pot?

Gezien ik het, praktisch gezien, niet zag zitten om een tafel te dresseren voor 20 man, kozen wij voor een gemakkelijke oplossing. We hadden verrassingsbroodjes voorzien die we diezelfde middag bij de slager waren gaan afhalen en ik had tomatensoep met balletjes gemaakt zodat iedereen zich nog even kon verwarmen. Iedereen kon eten waar en wat hij maar wou. Minder stress voor mij en alleen maar gelukkige gezichtjes.

Mijn impressie

HEERLIJK! Zo omschrijf ik dat moment, die dag. Het is gewoon heerlijk om zulke momenten te delen met de mensen die je het meest dierbaar zijn. Een gender reveal feestje? Ik raad het iedereen aan en zou het zo opnieuw doen!

Voor de nieuwsgierigen onder jullie: we telden 5 stemmen voor team roze en 11 voor team blauw (wij en de kleinste kinderen stemden natuurlijk niet mee).


Hoe maakten jullie het geslacht (al dan niet) bekend?


 

3 thoughts on “Een gender reveal party

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.