Geen categorie, Mama

Brief voor jouw 2e verjaardag – Maxime 2 jaar

Lieve schat

Hier is je mama weer. Naar jaarlijkse gewoonte kruip ik in mijn pen of beter gezegd achter mijn computerscherm om je even een brief te schrijven naar aanleiding van je verjaardag. Een terugblik naar het afgelopen jaar en mijn manier om mijn jarige nog eens extra in de bloemetjes te zetten.

De jaren vliegen voorbij sinds jij er bent maar die 731 dagen waren elke dag één groot feest met jou binnen ons gezin. Je bent een opgewekte, vrolijke, luide, grappige, altijd lachende, eigenwijze waaghals. Je staat op met een lach en gaat met diezelfde lach slapen (behalve de afgelopen weken dan, nu brul je en laat je horen dat je liever bij ons zou blijven i.p.v. te gaan slapen – niet onbegrijpelijk natuurlijk 😉).

Je hebt energie voor 10 (die heb je ongetwijfeld van je vader). Je bent luid, heel luid en aanwezig. Iedereen heeft je overal en altijd gezien. Onopgemerkt voorbij komen daar doe jij niet aan mee. Je bent een echte mensenvriend en kent geen schaamte. Je voelt je ook overal thuis. Voor mij ben je nog steeds mijn kleine baby maar als ik je zou laten doen dan doe jij het liefst mee met de allergrootsten… want als zij dat kunnen, dan kan jij dat ook (zo denk jij althans). Je kent geen vrees en gaat altijd recht op je doel af. Thuis ben je misschien wel de kleinste maar je zal je nooit laten doen.

Je gaat als vrolijke peuter lopend door het leven, want stappen… daar deed je nooit aan mee, dat is voor baby’s!

Naar jou kijken brengt gegarandeerd een lach op ieders gezicht. Je ontpopt je tot een zelfstandig mannetje met een eigen wil. Je trekt je graag terug om alleen te spelen en kruipt dan vol concentratie in je spel. Maar eens je besloten hebt dat je gezelschap nodig hebt dan moeten we ook meteen paraat staan.

Ik wil je bedanken voor je vrolijke aanwezigheid, je warme, dikke en hardste knuffels. Zachtaardig kan ik je niet noemen… mama houdt er vaak blauwe plekken en enkele bloedlippen aan over… maar toch zou ik het niet anders willen. Bedankt voor alles, blijf hoe je bent!

Fijne verjaardag lieverd.

Liefs,
mama 

Lees hier ook de brief die ik voor zijn eerste verjaardag schreef.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.