Mama

Brief aan Tantie, de vrouw achter onze crèche

Lieve Natascha, Liefste Tantie

Februari 2016

Ik was 3 maanden zwanger van Mattéo, er was nog niet veel te merken aan die buik toen ik jouw crèche binnenwandelde. Ik stootte toevallig via Facebook op foto’s van jouw gloednieuwe crèche en werd op slag verliefd op het interieur en de gezellige en kindvriendelijke ruimte. Hoewel ik mondeling had toegezegd in een andere crèche ging ik op aandringen van mijn collega’s toch een kijkje nemen. Op aandringen ja… ik ben iemand die graag mijn woord houdt en had het er dus even moeilijk mee. Want diep vanbinnen wist ik eigenlijk dat ik jullie crèche beter ging vinden. Maar het ging hier over ons kind. Ons kind dat de komende 2 jaar dagelijks opgevangen ging worden en heel wat uren zou doorbrengen in die crèche, bij die mensen… een tweede thuis zeg maar. En dus een te belangrijke beslissing!

Ik had niet veel tijd nodig om te beseffen dat ‘Droomvlucht’ DE crèche van Mattéo zou worden.

En zo kwam onze eerste kennismaking er. Ik had niet veel tijd nodig om te beseffen dat ‘Droomvlucht’ DE crèche van Mattéo zou worden. Wij hadden meteen een klik met jou en de huiselijke sfeer van jouw gloednieuwe crèche. Jij straalde de passie uit waar wij naar op zoek waren, je wist waarmee je bezig was en de warme, huiselijke sfeer die jij daar voor de kinderen gecreëerd had maakte het plaatje af. Nog nooit eerder kwamen we dit totaalplaatje in onze crèche zoektocht tegen (en geloof me, wij hadden al wat crèches afgelopen op zoek naar dat beste plaatsje voor onze mini).

Je vertelde dat je elke week met de kinderen knutselde, dat je hun evolutie heel belangrijk vond en dat ze daar dus ook, elk volgens hun persoonlijke behoeften in gestimuleerd werden. Daarenboven zou je elke dag vers eten voor de kinderen maken en wou je daar ook aandacht schenken aan vergeten groenten. Dit en nog zoveel meer vertelde je met glinstering in je ogen, die passie waar ik eerder al over sprak. En wij, wij konden niet wachten om dat contract te tekenen. Mijn man en ik wandelden met een grote glimlach buiten, keken naar elkaar en begrepen meteen dat we hetzelfde dachten: “Dit wordt Mattéo zijn crèche, hier gaat hij goed zitten”.

Wij hadden ons geen betere crèche voor hem kunnen inbeelden.

Weet je wat Natascha? Wij hebben ons niet vergist! Mattéo zat potverdikke HEEEEEEL goed bij jullie. Wij hadden ons geen betere crèche voor hem kunnen inbeelden. Hij is bij jullie niets tekort gekomen. Mattéo heeft veel aandacht en liefde nodig, en die kreeg hij. Je lijkt elk kind in jouw opvang wel te behandelen alsof het je eigen kind is. Ik heb Mattéo bij jullie zien openbloeien. Mede dankzij jullie is onze Mattéo, de Mattéo geworden die hij nu is.

Natascha, je bent een sterke vrouw! Je hebt op korte tijd van ‘Droomvlucht’ de crèche gemaakt waar je altijd al van gedroomd had en steeds met de bedoeling om het beste, enkel en alleen het beste voor jouw kindjes in de opvang te willen. Doorheen die jaren kende je wat tegenslag en toch bleef je daar met de glimlach staan. De kindjes merkten er niets van, je bleef de ‘tantie’ die ze kenden. Zo een professionalisme is een rariteit.

Het leek wel gisteren, Mattéo’s eerste crèchedag.

Het ging allemaal veel te snel. Het leek wel gisteren, Mattéo’s eerste crèchedag. Ik stond daar met een bang hartje en tranen in de ogen. Voor het eerst zou ik gescheiden worden van mijn zoontje waar ik 5 maand dag in dag uit, 24u op 24, onafscheidelijk mee was. We kenden elkaar nog niet goed maar je ving mijn tranen op, stelde me gerust dat het goed zou komen. Je stuurde me die dag heel wat geruststellende foto’s en sindsdien heb ik me geen seconde meer zorgen moeten maken. Want bij jou zat hij goed!

Nu is Mattéo klaar voor de volgende stap, ik iets minder. Maar wat ben ik blij dat dit geen definitief afscheid is en dat ik nog geregeld contact met jou zal hebben dankzij onze ‘Maxime’.

Genoeg gebabbeld (of geschreven in mijn geval), tijd om je te bedanken.

Bedankt, voor de liefde die je aan Mattéo schonk.

Bedankt, voor je geduld.

Bedankt, voor alles wat je hem geleerd hebt.

Bedankt, dat wij hem elke ochtend met een gerust hart bij jou konden achterlaten.

Bedankt, voor je innovatieve ideeën, opleidingen en samenkomstmomentjes met de andere mama’s.

Bedankt voor alles!

Jij bent veel meer dan enkel de vrouw achter de crèche van onze kinderen.

Ik ben je zo dankbaar voor al die momenten dat we op jou konden rekenen wanneer wij het nodig hadden.

En natuurlijk ook bedankt aan heel het ‘Droomvlucht’ team en iedereen die zich binnen ‘Droomvlucht’ ooit over Mattéo ontfermde. Je hebt een prachtig team opgebouwd en daar ben je jezelf ook van bewust. Je herhaalt het geregeld en aarzelt geen seconde om ze in de bloemetjes te zetten.

Special Thanks dus ook aan Steffi, Leen en Shana. Vertel hen maar dat ik hun ook enorm dankbaar ben voor wat ze dagelijks doen en dat ze nooit diezelfde passie mogen verliezen, de passie om dagelijks met heel veel liefde en geduld die kindjes op te vangen. Een job waar ik enorm veel respect voor heb, want heel eerlijk… je moet het maar doen!

Veel liefs

Gaëlle
(En natuurlijk ook Mathias, Mattéo & Maxime 😉 )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.