Geen categorie

Brief voor je 6 maanden

Liefste Maxime, Maxou, Max, (Maximinou als je verdrietig bent)

6 maand lang mogen wij al van jouw mooiste glimlach genieten. Misschien wel iets minder dan 6 maand maar het heeft alleszins niet lang geduurd eer jij ons die eerste lach schonk. Een half jaar maak jij al deel uit van ons leven. Ik mag je al een half jaar mijn jongste zoon noemen. Het is weer zo cliché maar de tijd tikt nog sneller weg sinds jij er bent.

We hebben een moeilijke start gekend jij en ik, door de borstvoeding die zo moeilijk verliep terwijl ik je kost wat kost op deze manier wou voeden. Mensen verklaarden me gek, adviseerden mij te stoppen, vroegen zich af wat ik mezelf en mijn gezin aandeed (want ja ik was niet altijd te genieten daardoor). Maar kijk eens nu! Mijn doel is bereikt. Ik heb je 6 maand borstvoeding gegeven zoals ik dat wou, op 1 pot poeder na. Je geboortegewicht is ondertussen meer dan verdubbeld op die 6 maanden tijd.

Samen kwamen we er sterker uit, we leerden elkaar op een uitzonderlijke doch krachtige manier kennen, we vormden samen een geoliede machine. Hoeveel ik ook heb afgezien, ik heb er nooit spijt van gehad en  ik zou het nooit anders gedaan hebben. Hoe vermoeiend ook, onze nachtelijke momentjes samen waren heilig voor mij.

Ik voelde me krachtig omdat ik je de troost kon bieden die niemand anders je kon bieden. En dat laatste is voor mij misschien wel één van de mooiste eigenschappen aan borstvoeding.

De dag na je 6e vermaandag kreeg je poedermelk mee naar de crèche maar ondertussen blijf ik je bij thuiskomst en ’s nachts borstvoeding geven. Dat zijn onze momentjes samen en zolang het op deze manier werkt zal ik dat nog even zo blijven doen.

Maar genoeg over ons en wat meer over jou

Man, man, man,… wat een heerlijk kind ben jij toch. Geen andere woorden voor. Jij lacht wel 1000x per dag naar ons (mama & papa). Je broer slaagt er ook telkens in om je te doen schaterlachen, heerlijk om te zien. Zelfs wanneer hij wild op je hoofdje slaagt ben jij nog aan het lachen. Je kijkt enorm op naar ons en ik smelt iedere keer opnieuw bij die verliefde blik van jou.

Jij bent 1 vat energie, je kan moeilijk stil blijven zitten (in jouw geval liggen). De wipper is jouw dikke vriend. Ik zag nog nooit zo een klein ventje zo hard uit zichzelf op en neer wippen. Die wiptechniek had je al vrij snel door. Een vinnig mannetje, dat was je van bij de start al. Toen je met je buikje op onze borst lag showde je al heel snel je krachtige nekspieren. We dachten dat je snel zou rollen maar moeten die mening bijstellen. Vinnig ben je nog steeds maar rollen of te lang op je buik liggen, dat is niets voor jou. Geen probleem lieve schat! Alles op jouw tempo, het gaat toch allemaal al snel genoeg.

Je lijkt je wel gemakkelijk te kunnen aanpassen aan nieuwe situaties. De eerste crèchedagen verliepen vlekkeloos. Je eerste hapjes verliepen uitzonderlijk vlot. (Ik spreek dan wel niet over het feit dat je door je enthousiasme en vinnigheid 1000x je handen en mouwen in je pap duwt).

Je wordt ‘s nachts nog geregeld wakker om te drinken. Hoewel je die eerste weken/ maanden, met een hoofdblok van 5 uur beter sliep dan dat je nu doet, stoort het mij niet wanneer je wakker wordt. Je drinkt en valt in het algemeen vrij snel terug in slaap. Ik kan de nachten op 1 hand tellen dat ik met een wenend kind op de arm heb moeten rondlopen. En daar ben ik je zo, ‘ZO’ dankbaar voor! Ik weet uit eigen ondervinding dat het ook anders kan.

Kirren en brabbelen, dat kan je ook al goed. Ik denk dat je hier je broer en papa achterna zal gaan. Hun babbel staat ook nooit stil. Je bent zo een gelukkig mannetje. In die 6 maanden tijd heb je nog niet veel gehuild (naar babynormen). Wanneer je huilt dan heb je honger of ben je oververmoeid…. En dat is ‘ok’ lieve schat, binnen ons gezin is er plaats om te huilen omdat wij het belangrijk vinden om plaats te maken om te troosten. Bij ons wordt er veel geknuffeld en zeggen we “Ik zie je graag” kortom; bij ons wordt liefde een werkwoord, bij ons wordt liefde geuit. Weet dus dat je bij ons steeds een veilige plek kan vinden om te ventileren, te huilen, te knuffelen en te lachen, om jezelf te zijn.

Wij zijn enorm benieuwd naar wat de toekomst zal brengen. Hoe je zal evolueren, wat voor een persoontje je zal worden. Maar blijf nog maar even mijn lief klein baby’tje schat.

Bedankt om ons zonnetje in huis te zijn!

Liefs
Mama (maman)

 

 

2 thoughts on “Brief voor je 6 maanden

  1. Opnieuw zo mooi verwoord. Mijn bv start was ook zeer moeilijk. Iedereen zei dat het oké was om te stoppen en dat elke dag dat ik geprobeerd had voldoende was. Toegegeven, dat is ook zo. Maar ik heb niet opgegeven en kan alleen maar beamen dat dit een echt moeder zoon momentje is. Zeer herkenbaar. Leuk dat je steeds weer inzicht geeft in je leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.