Bakken, Inspiratie, Mama

Bakken met een peuter, gezellig of pure horror?

Vol goede moed begin je eraan. In je hoofd was het een top idee. “Ik weet wat we gaan doen!” roep ik vol enthousiasme naar Mattéo “We gaan samen gezellig koken schat!”

Bakken met een peuter, gezellig of pure horror?

Gezellig samen bakken was de intentie….

Wat er echt gebeurt als je met een peuter kookt/bakt?

“Mamaaaaa! Ik wil de eitjes breken!” – “Neen schat dat gaan we niet doen…”
“Maar IK WIL de eitjes breken!” – “Jij mag straks alles mengen”.
“MAAR IK WIL DE EITJES BREKEEEEEUUUUH!”

Eerste drama moment achter de rug. We zijn nog maar net begonnen en ik denk al het volgende “What was I thinking?”.

Ok, nu mag hij mengen. Dat gaat lukken, ik voel het. Of toch niet helemaal. Mijnheer vindt het nodig om de klopper bruut uit het beslag te trekken waardoor de vloer en onze kleren onder het beslag zitten. Ok… no stress. Adem in/ adem uit. Terwijl ik mijn hartritme probeer te controleren zet ik mijn big fake smile op en spreek ik volgende woorden uit: “Het is niet erg lieverd, meng rustig verder. Je doet dat goed!” (intern staan die woorden gelijk aan: ‘GMBRL’)

Ok, oef! We zijn er geraakt en hebben beslag. Hij mag het beslag in de vorm gieten. Naïef als ik ben laat ik hem vol vertrouwen de vorm vullen. Of toch niet. De helft ligt naast de vorm. Een halve cake dan maar?

De halve cake gaat de oven in. En ik? Ik ga dan nu de plakkende keukenvloer dweilen.

Hoe doen die andere moeders dat? Op Instagram lijkt bakken met kinderen altijd zo rustgevend.

Ik leerde uit mijn fouten, kijk maar naar die laatste Instagram foto ;-). Niets beter dan een nostalgisch ‘pudding uit een zakje’ moment. 0,0 stress, het kleinste kind kan het en geef toe? Dat smaakt toch overheerlijk! Ik werd er niet alleen blij van om dit samen met Mattéo te doen, ik werd gewoon teruggekatapulteerd naar mijn kindertijd. Dat nostalgisch gevoel mag niet verloren gaan en dus kon ik niet vroeg genoeg van start gaan met het maken van pudding samen.

Rarara… wat gaan wij maken?

Pudding maken! Helemaal geen stress hier ?

Pudding op elkaars neus doen… what else? ?

Het versieren vond hij nog leuker. Meteen ook een geweldig idee voor de paasbrunch. Zet jij ook die nostalgische pudding op het menu?

Paashaas pudding. Rechts die van Mattéo. Je kan de sporen nog zien van de ogen die initieel ter hoogte van de neus geplaatst werden. ?


Duiken jullie soms de keuken in met de kinderen? ZEN moment of eerder horror?


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.