Inspiratie, Mama

Onze zwangerschapsaankondiging, inspiratie en ideeën

De zwangerschapsaankondiging

Plots ben je zwanger en wil je dat natuurlijk op een superleuke manier aankondigen.

Net zoals 2 jaar geleden kondigden we deze zwangerschap met kerst en nieuw aan bij onze familie. Dat was al heel vroeg in de zwangerschap en al zeker wanneer je zwangerschap nog niet bevestigd werd door een gynaecoloog. Maar gezien we met kerst (naar jaarlijkse traditie) een week in de Ardennen zaten met de familie kon ik het moeilijk verstoppen. Het valt heel hard op als ik elke dag de wijn weiger aan tafel 😉 . We vonden weer een ludieke manier om het aan te kondigen.

Kerstavond – de aankondiging

Hoe wij kerst vieren? Daar schreef ik al een uitgebreide blog over met een downloadlink naar ons kerst/ familiespel.

Ik vroeg dit jaar aan iedereen om een extra cadeautje mee te nemen voor het kerstspel. In het kerstspel heb je doe- opdrachten en de cadeauronde was er één van. Van zodra de eerste in het spel op de doe- opdracht viel stelde ik voor om met mijn cadeautje te beginnen.

Het spel gaat als volgt. Iedereen staat rond een tafel en het cadeautje ligt in het midden van de tafel. De persoon die mag starten trekt keukenhandschoenen aan en zet de kerstmuts op. De persoon met de keukenhandschoenen probeert het ingepakte cadeau te openen terwijl de volgende speler met de dobbelstenen gooit. Van zodra de volgende speler 2 maal dezelfde cijfers gooit is het aan zijn beurt. Hij geeft de dobbelstenen door en trekt op zijn beurt de muts en de handschoenen aan om het cadeau te openen. Dit is een hilarisch moment, dat kan ik je garanderen!

Zo kwam mijn cadeautje bij mijn metekindje terecht. Een koffietas waar je met gouden letters het volgende op kon aflezen: ‘I really need some coffee’. In de tas had ik een briefje verstopt. Op dat briefje stond dat wij vanaf augustus 2018 ECHT wel meer koffie zouden nodig hebben, want vanaf dan zouden we met 4 zijn. Echt een leuk moment om ieders reactie waar te nemen. De ene al wat sneller van begrip dan de ander 😉 .

En zo ging het viraal

Eens je die grens van de 12 weken hebt bereikt wil je het zo snel mogelijk de wijde wereld insturen. Ik vind dat altijd zo spannend om een zwangerschapsaankondiging op Facebook en Instagram te delen.

Zo zag ons aankondiging er 2 jaar geleden uit toen Mattéo nog ‘pépite’ werd genoemd:

zwangerschapsaankondiging

Dit jaar wou ik een foto van ons gezin waar ik achteraf via de computer een buik en een babywieg op zou tekenen en het tekstje ‘We’re expecting baby n°2’ aan wou toevoegen. Helaas wou Mattéo niet meewerken en liep hij steeds weg in plaats van te blijven staan voor die foto. Hij was gewoon ook veel te moe op dat moment. En ik keerde teleurgesteld terug naar binnen…. Geloof mij! Een zwangere vrouw wil je niet teleurgesteld zien. Het leek wel een drama voor mij en achteraf bekeken is dit toch 10 keer niets.

Mattéo ging zijn bedje in en ik besloot mijn potloden uit te halen. Mijnheer wil niet op de foto?! Awel dan teken ik die toch gewoon zelf. Zo tekende ik een familieportret en kwam ik ook even tot rust. Tekenen is echt een passie waar ik veel te weinig mee bezig ben.

Hier heb je het resultaat van onze laatste aankondiging:

zwangerschaps aankondiging

Nog wat extra ideetjes nodig?   

Wat is er leuker dan inspiratie opdoen? Ik deel met jullie graag nog enkele manieren om je zwangerschap op een originele wijze aan te kondigen. Steal with pride! Maar vergeet er zeker niet jouw eigen touch aan te geven.

Zwangerschapsaankondiging
Deze was ook echt een kanshebber. Ik wou T-shirts maken voor ons gezin met leuke tekstjes op. Ik had een soort van picknick in gedachten met heel veel eten rond ons. De fotograaf zou het dan kunnen vastleggen, maar onze aankondiging vond in februari plaats en de weersomstandigheden waren hiervoor niet optimaal.

zwangerschapsaankondiging 2
Dit is wat ik bedoelde met het tekenen op de muur. Ik wou een foto van het gezin met Mattéo op de schouders van zijn papa. Ik zou de foto achteraf bewerken en bijkleuren op de computer. Helaas pindakaas 😉

zwangerschapsaankondiging 3
Deze tekst en foto vind ik wel leuk :)… Wij zouden het nog wat zotter aanpakken en iedereen in een clownkostuum steken 😉

zwangerschapsaankondiging 4
Simpel maar leuk toch 🙂

zwangerschapsaankondiging 5
Wij maken een kindje, wat zijn jouw superkrachten?

zwangerschapsaankondiging 6
De welgekende filmposter blijft ook zo leuk… gewoon omdat je er je fantasie op los kan laten en er zoveel mee kan doen.


Hoe kondigde jij je zwangerschap aan?


 

2 thoughts on “Onze zwangerschapsaankondiging, inspiratie en ideeën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.