Geen categorie

Vegetarisch en frisdrankvrij leven – 1 maand challenge

Een paar weken geleden communiceerde ik via Instagram dat ik een maand lang vegetarisch en frisdrankvrij door het leven zou gaan. Dat gek idee, (ik noem het gek want ik ben een echte vleeseter en frisdrank-addict), daar kwam manlief mee af. Hij zei dat hij in september frisdrank en vlees van zijn menu zou bannen en dat vond ik een goed idee. Ik was vooral benieuwd wat dit met mijn lichaam zou doen. Of ik er energieker van zou worden om wat minder suikers binnen te werken en ook benieuwd of ik wel genoeg karakter heb hiervoor. Daarnaast wou ik ook even bewuster omgaan met wat ik in mijn mond zou stoppen. 

De challenge samen aangaan. 1 cheatday toegestaan.

Omdat je zo iets samen makkelijker doorkomt lanceerde ik een kleine poll en merkte ik al meteen dat er extreem veel interesse was om mee te doen. Jullie toonden zoveel interesse dat ik nog gemotiveerder was om ermee te beginnen. Maar jullie stelden toch bepaalde voorwaarden. 70% van mijn volgers op Instagram vond het belangrijk dat er een ‘cheatday’ toegelaten werd. Wie ben ik om jullie dit te ontnemen? Het is dus toegelaten om 1 dag in de week te zondigen en een blikje frisdrank te openen of een stukje vlees te eten. MAAR… er is een maar. Probeer die bewuste ‘cheatday’ ook bewust om te gaan met wat je eet en/of drinkt. Misschien toch geen liters cola en 5 worsten die dag… dat zou toch wat zonde zijn, niet? 😊

Vegetarische weekmenu

Het is verder de bedoeling dat ik met jullie mijn weekmenu deel. Af en toe zullen er ook receptjes of links naar recepten volgen. En ook alternatieven voor water had ik jullie beloofd.

De eerste vegetarische week aten we het volgende:

  • Zuiderse pasta met trostomaatjes: receptje vind je hier.
  • Courgettesoep met brood
  • Broccoli in kaassaus met aardappelen (at ik op het werk, er lag ook vlees bij maar daar bleef ik dus af)
  • Croque-monsieur met groene pesto / mozzarella en tomaat.
  • Frittata met courgette en fetakaas

Het is ook de bedoeling dat ik minstens 4 keer per week korte ‘7 tot ’10 minuten workouts doe via de gratis ‘WorkoutWomen’ app. Deze gebruik ik al langer en daar ben ik heel tevreden over.

Idealiter drink je een groot glas water bij het opstaan en start je meteen met de workout alvorens je aan de ontbijttafel schuift. Dit zou helpen om op een efficiënte manier vet te verbranden en energieker aan de dag te beginnen. Ik wil dat echt proberen maar daar mis ik een beetje aan karakter voor vrees ik. Dat zou betekenen dat ik mijn wekker vroeger moet zetten omdat ik hier ook nog 2 bengels heb rondlopen die ik moet klaarmaken zodat die tijdig in de opvang/school geraken… maar het gebeurt ook al te vaak dat ik ’s avonds laat doorwerk voor mijn eigen zaak ‘Bo Moments’ waardoor ik
’s ochtends moeilijk uit bed geraak. 😉 Yes… ik heb veel slaap nodig, helaas… want mijn dagen zijn altijd veel te kort!

Dit gezegd zijnde, kan jij het? Zeker doen! Denk je mij te kunnen motiveren hiervoor, ook zeker doen!

En voor de menu’s, andere tips en mijn ervaring met deze “challenge”, stay tuned! Er komt snel een nieuw weekmenu online op de blog.

Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.