Inspiratie, Mama

TOP Herfstactiviteiten volgens TOP mama’s (babyproof)

Als ik inspiratie wil opdoen moet ik nooit ver zoeken. Eén post in ons privé Facebookgroepje met de ‘augustusmama’s’ en ik krijg meteen antwoord. Zo was ik ook benieuwd naar hun top herfstactiviteiten met hun mini’s. Zoals gewoonlijk kon ik op hun enthousiasme rekenen en kreeg ik meteen massa’s inspiratie van deze TOP mama’s.

Er is dus geen enkel geldig excuus meer om binnen te blijven deze herfst! Tenzij je ervoor kiest om samen te knutselen of te genieten van een heerlijke welverdiende pannenkoek na die herfstwandeling.

Hier heb je alvast een lijst van de TOP herfstactiviteiten:  

  1. Boswandeling

De onvermijdelijke nummer 1, de boswandeling. Ik denk dat er niets mooier bestaat dan de herfsttaferelen die je tijdens een herfstwandeling in het bos kan waarnemen. Die kleuren alleen al! Ik kreeg volgende tips mee en sorteer ze voor jullie gemak per provincie:

Limburg
Blotenvoetenpad – Zutendaal
Kabouterbos – Sint-Truiden
Oost-Vlaanderen
Buggenhout Bos
Lembeekse bossen
Muziekbos – Ronse
Vlaams-Brabant
Arboretum Tervuren
Park van Tervuren

Heb je iets grotere kinderen, laat ze leuke opdrachtjes uitvoeren. Zoveel mogelijk noten verzamelen of materialen verzamelen om hun naam te vormen (takken, blaadjes, noten,…). Het bos is echt een educatieve omgeving. Je kan ook eventueel een voeldoos maken met de gevonden voorwerpen. Je kind kan voelen en raden over welk blad het gaat.
Fun verzekerd!

  1. Geocachen

Geo wat?!? Ja dat is precies de reactie die ik had toen ik deze tip te horen kreeg. Ik ben me er even in gaan verdiepen en ik kan het ook alleen maar aanraden. Het komt erop neer dat je gaat wandelen met een doel. Je wandelt met de wandelgps of aan de hand van de ‘Geocaching’ applicatie op je smartphone op zoek naar een ‘geocache’ of een ‘schat’, dat laatste zullen je kids liever horen. Via de applicatie op je smartphone vind je de verborgen schatten in jouw buurt. Je krijgt er ook vaak een tip bij zodat je weet waar je naar op zoek gaat. Klik hier als je meer informatie wenst.

Er bestaat ook een Facebook groep waar je ervaringen kan delen, hulp kan vragen en meer info kan inwinnen: klik hier.

  1. Knutselen

Het regent buiten en je weet echt niet wat doen? Dan is een herfstkunstwerkje toch echt een leuke oplossing. Zie hier wat ideetjes.

herfstkunstwerk
Na de boswandeling heb je vast leuke bladeren verzameld. Maak met vingerverf een afdruk van het hand van je kind en laat hem de bladeren plakken.

herfstknutselwerkje
Hier zie je Warre (13 maand), het schattige zoontje van een mede augustus mama. Hij had er enorm veel plezier in om de bladeren op de boom te stempelen. 

herfstknutselwerkje bladeren
Plak enkele bladeren op een A4 en laat de creativiteit van je kind de vrije loop met verf.

  1. Stadswandeling

Toerist in eigen land… ik vind dat wij dat veel te weinig doen. Wij hebben zulke mooie steden waar je gerust een dagje kan doorbrengen: Brussel, Gent, Antwerpen, Mechelen, Brugge…
Ik ben alvast van plan om stadsbezoekjes met het gezin frequenter in te lassen! En als je daar dan toch bent, open dan snel je ‘Geocache’ applicatie op zoek naar die schat.

  1. Tweedehandsbeurzen

In de herfst kan je tal van tweedehandsbeurzen afschuimen. Een mooie lijst van beurzen in jouw buurt kan je op de website van de gezinsbond terugvinden.

  1. Zwemmen

Soms wil je gewoon even dat zomergevoel terug opsnuiven. Trek naar het zwembad of nog beter, een subtropisch zwembad. Een lijst van alle subtropische zwembaden in België vind je hier.

  1. De kinderboerderij

De kinderboerderij doet het ook altijd goed met kids. Een simpele zoekopdracht in google levert je al snel een kinderboerderij in jouw buurt op.


Wij hebben vorig weekend al enkele activiteiten uitgetest

We trokken vorig weekend naar Buggenhout bos. De regen mocht van mij wegblijven en de zon mocht iets meer haar best doen, maar goed, wij hebben genoten van wat familie tijd. Ik heb het kind in mij nog eens losgelaten en ben wat bladeren en kastanjes gaan verzamelen om thuis een ‘foto-ideetje’ uit te werken.

Ik laat jullie even meegenieten van onze herfstwandeling:

eerste stapjes in het bos
Mattéo zette die dag zijn eerste stapjes.

boswandeling

herfstwandeling
Is hij niet TE schattig met zijn muts? Ik krijg trouwens vaak de vraag van waar ik dit te gekke berenmutsje heb. Totally herfst en winterproof. Ik kwam hem toevallig, tijdens één van mijn zovele ‘online shopsessies’, tegen op de esprit website. Tot voor kort wist ik niet dat zij een baby-afdeling hadden. Ik stond trouwens versteld van hun snelle levertermijn! Als het goed is mag het ook gezegd worden hé.

Na deze heerlijke wandeling had ik een enorme trek in pannenkoeken. Omdat ik Mattéo wou laten meesmullen heb ik de gezonde variant van mijn pannenkoeken gemaakt. Mijn bananen/havermout pannenkoeken (zonder suiker) vielen enorm in smaak. Klik hier voor het receptje.

pannenkoeken smullen

Zo zie je maar, ik heb niet gelogen, Mattéo vindt de pannenkoeken hemels.

Om het weekend af te sluiten zijn we gaan geocachen. Ik wou het ook eens uittesten! En we zijn verkocht. We namen de hond mee, dit was voor ons meteen een andere manier om de hond eens uit te laten. We ontdekten een nieuwe wandelroute in eigen streek. Volgende keer nemen we de wagen naar een nieuwe plek en starten we de applicatie daar eens op. Wij zijn gek op ontdekkingen.

Dit weekend maken we Pairi Daiza onveilig trouwens 🙂

En jullie? Wat zijn jullie favoriete herfstactiviteiten?

4 thoughts on “TOP Herfstactiviteiten volgens TOP mama’s (babyproof)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.