Mama

Top 5 meest gelezen artikels van 2017

Exact 7 maand geleden ben ik met deze blog gestart. Tijd vliegt! Dat laatste was nu ook net de reden waarom ik met deze mamablog begon. Mijn zoontje was toen bijna 10 maand en die maanden zijn razendsnel voorbij gevlogen. Voor ik het wist was ik terug aan het werk, bye bye moederschapsrust. De drang om herinneringen te koesteren en mijn gedachten af en toe te verzetten was groot. BestKidEver.be werd de ideale manier om dit te doen en zo zag mijn blog op 10 juni 2017 het levenslicht.

Een terugblik op die 7 maand.

We zijn dus 7 maand verder. Nog steeds post ik met veel plezier mijn artikels online. Jullie positieve reacties doen me deugd, deze zorgen ervoor dat ik het naast mijn fulltime job en mijn dubbele fulltime mamajob ook volhoud. Momenteel post ik gemiddeld 1 artikel per week online. Ik probeer dit ook zo te houden en hanteer dit ook als een minimum (meer kan altijd, minder? liever niet). Als ik andere bloggers mag geloven zou je best dagelijks een artikel online plaatsen. Helaas pindakaas! dit zal me nooit lukken en daar ga ik ook niet naar streven. Bloggen moet voor mij op de eerste plaats leuk blijven, het mag niet als een verplichting aanvoelen. Heb ik veel te vertellen? Dan zal je misschien sneller artikels zien verschijnen, maar anders kan ik me best wel vinden in een wekelijkse post. Verder blijf ik het ook belangrijk vinden dat ik 100% achter elke post sta. En dat is me tot nu toe perfect gelukt.

Ik vond het fijn om even in het archief te duiken en mijn lezersresultaten te consulteren. In 2017 heb ik op 6 maand tijd, 38 artikels gepost. Hieronder vind je een overzicht van mijn meest gelezen artikels van 2017. Heb je ze allemaal gelezen?

Top 5 meest gelezen artikels van 2017

 1. Help! Mijn kind is lastig

  Een heel eerlijk artikel, geschreven na een hele zware ochtend. Een artikel dat bewijst dat het moederschap niet altijd rozengeur en manenschijn is. Maar de conslusie op het einde maakt dan wel weer alles goed.

 2. Zo hou je pit in je relatie na kinderen

  Het verbaast me niet dat dit artikel op n°2 terechtkomt. Kinderen krijgen is echt wel de zwaarste relatietest. Ik deelde in dit artikel mijn persoonlijke tips maar vertelde er wel bij dat ik geen relatie expert ben. Wat voor ons lukt, lukt niet persé voor een ander. En toch zou ik het lezen, want wie niet waagt niet wint 🙂

 3. Weekmenu planner – download en tips 

  Ik had deze niet meteen in de top 5 verwacht maar zag wel onmiddelijk na het posten dat die het goed deed. Mensen zijn steeds op zoek naar gemakkelijke oplossingen. Ik maakte een leuke weekmenu (al zeg ik het zelf) en liet de mogelijkheid aan mijn lezers om hem te downloaden. Hij werd massaal gedownload en nu hoop ik ook dat hij gretig gebruikt wordt en in menig keuken ophangt.

 4. Wat er veranderd is nu mijn man ook papa is

  Mijn man was plots niet alleen mijn man meer, maar hij was ook ‘papa’. Dat zorgde voor heel wat veranderingen tussen ons. Die veranderingen lees je in deze blogpost.

 5. Mijn mama bloopers

  Dit artikel is misschien wel 1 van mijn favoriete artikels. De blog was toen nog maar een maand online en ik smeet even mijn meest genante mama momenten de wijde wereld in. Tegelijkertijd kreeg ik fantastische reacties van andere mama’s die soortgelijke verhalen hadden meegemaakt en zo kon ik op mijn beurt eens lachen met hun genante verhalen. Ondertussen bouwde ik met dit artikel geweldige herinneringen op voor later. Want wees eerlijk? zo iets schrap je anders toch instant uit je geheugen, niet?!

Naast de ‘mama bloopers’ heb ik nog een favoriet artikel. Namelijk één van de eerste artikels die ik online heb gezwierd… mijn bevallingsverhaal. Het werd een lang verhaal maar zo kan mijn bevalling ook best omschreven worden LANG heeeeeeel lang. En als je om mijn favoriet recept vraagt op deze blog, want ja recepten deel ik ook graag met jullie (koken is en blijft nog steeds een passie) dan ga ik resoluut voor mijn Mexicaanse Fajitas, pure comfort food! Van al mijn recepten is dit ik ook het recept waar jullie het meest op geklikt hebben.

Wat was jullie favoriet artikel? Of welk artikel is jullie het meeste bijgebleven? Ik ben weer heel benieuwd!

2 thoughts on “Top 5 meest gelezen artikels van 2017

  1. Hehe! Ik hoorde het onlangs nog. Iemand zei: “amai ben jij nog maar 7 maand bezig, ik dacht dat je al veel langer blogde”. Ik neem het aan als een compliment (jullie denken dat ik meer ervaring heb dan ik werkelijk heb HAHA 😉 ) Anyway… je moet altijd ergens beginnen. THX voor het compliment!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.