Mama, Uitstapjes

De Thule Yepp Maxi fietsstoel voor jullie uitgetest

“Fietsen, fietsen, fietsen!” Op sommige dagen komt er geen ander woord meer uit dat schattig mondje. Ik moet er geen tekening bij maken, onze zoon is zot op fietsen. Een hobby die hij vast en zeker van zijn papa heeft. Maar ook ik moet het eerlijk toegeven, sinds Mattéo achterop de fiets kan ben ik zelf lichtjes verslaafd aan het worden.

Zo een fietstripje, hoe lang of kort ook, doet mij, of beter gezegd ons, altijd enorm veel deugd. Fietsen is voor ons als gezin simpelweg genieten. Tot rust komen, even enkel wij drietjes (of moet ik al wij vieren zeggen) samen op de fiets, genieten van de rust en de natuur.

Mijn mountainbike ruilde ik na de geboorte van Mattéo bewust om voor een gezellige en mooie stadsfiets. Tuurlijk moest ik die mooi vinden, een extra stimulans om hem veel buiten te halen, toch? Op die mooie fiets moest dus ook een mooie fietsstoel komen en die vond ik bij Thule.

Thule Yepp fietsstoel
Tijdens dit ritje was ik 31 weken zwanger en zo dankbaar dat ik nog makkelijk kan fietsen. Heerlijk! Ik ga ook blij zijn als we Mattéo’s fietshelmpje hebben, want dat vind ik toch wel veiliger!

Onze keuze: De Thule Yepp Maxi fietsstoel

Hoewel Thule een hele resem aan fietsstoelen aanbiedt viel mijn oog op de Thule Yepp Maxi. Ik werd verliefd op zijn design, op de beschikbare kleurtjes maar koos ook, uit praktische overweging, voor deze stoel. Mijn man heeft geen stadsfiets. Hij beschikt enkel over een mountainbike en een baanfiets, beide fietsen hebben dus geen bagagedrager. Ik vond het dus belangrijk dat de fietsstoel ook op mijn man zijn fiets gemonteerd kon worden. Met De Thule Yepp Maxi is dit dus mogelijk. Dit kinderzitje bevestig je makkelijk aan het frame van je fiets. Geen bagagedrager meer nodig.

Buiten mooi en veilig, ontdekte ik nog een groot pluspunt aan dit fietszitje. Je verwijdert makkelijk en snel, in één klik, het zitje van de fiets. Superhandig als je dus even een ritje zonder mini moet/wil doen. De fietsstoel zelf voelt stevig maar tegelijkertijd ook soepel en comfortabel aan. Ook de riempjes zijn makkelijk te verstellen. Verder blijft het fietsen super aangenaam met deze fietsstoel. Ik had het gevoel dat Mattéo stevig vastzat achterop waardoor ik ook niet het gevoel had dat ik een extra gewicht mee zeulde.

Ik had het persoonlijk wel handig gevonden mocht je de fietsstoel lichtjes kunnen kantelen. Kindjes worden vaak moe tijdens zo een fietstochtje. Dat is dan mijn enige “verbeterpunt” naar Thule toe.

De montage heb ik aan mijn man overgelaten. Maar ook dit was snel gefikst. Hij had de handleiding zelfs niet nodig omdat de montage zo voor de hand liggend was. (zijn eigen woorden).

Enkele eigenschappen van de Thule Yepp Maxi op een rijtje

 • Gemakkelijk bevestigen van het kinderzitje aan het frame van jouw fiets
 • Je kind zit comfortabel in het zachte en schokabsorberende fietszitje
 • Maximaal comfort voor je kind en een veilige en goede pasvorm dankzij de verstelbare, vijfpuntsgordel met zachte schouderpads
 • Je kind wordt snel en veilig vastgezet met de kindveilige veiligheidsriem
 • Meer zichtbaarheid dankzij ingebouwde reflector en bevestigingspunt voor fietsverlichting
 • Gemak en flexibiliteit zijn verzekerd naarmate het kind groter wordt dankzij de met één hand verstelbare voetsteunen en voetriem
 • Makkelijk te reinigen en droog te houden dankzij de waterafstotende materialen van het fietszitje
 • Ontworpen en getest voor kinderen van 9 maanden* tot 6 jaar oud, tot maximaal 22 kg.
  *Raadpleeg een kinderarts als het kind jonger dan 1 jaar is.

Thule Yepp Maxi
Thule Yepp MaxiThule Yepp Maxi

De Thule Yepp Maxi is beschikbaar in 6 verschillende kleuren. Ik plaatste ze even naast elkaar zodat je een mooi overzicht krijgt:

Thule Yepp Maxi

Thule biedt ook tal van andere modellen aan die je zowel voorop als achterop de fiets kan monteren.


Momenteel verzamel ik enkele kindvriendelijke fietsroutes voor jullie zodat ik deze eens in een blog kan verzamelen. Heb je zelf nog tips of aanraders? Laat maar komen! 🙂


 

2 thoughts on “De Thule Yepp Maxi fietsstoel voor jullie uitgetest

 1. Ik heb sinds vorige week een nieuwe fiets en wij hebben een yepp nexxt maxi. Idd heerlijk fietsstoeltje, mr Georges viel dit weekend ook in slaap en hing dan met hoofdje nr voor.

  Ik vind het zo leuk met hem te fietsen! Zeker nu op die mooie zomerse dagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.