Food, Hoofdgerecht, Lunch

taco’s met kippengehakt en guacamole

Het is voor de zoveelste dag op rij snikheet! Ik ben niet meer hoogzwanger, ik heb dus geen recht meer om te klagen of misbruik te maken van de situatie – zo van – “schat, maak jij eten? Als ik nu rechtsta val ik flauw en dat wil je mij en je ongeboren kind niet aandoen he?”. De zomer van 2018. De warmste zomer ooit (gekend), tenzij jij een sterveling bent die zich de zomer van 1833 herinnert? ‘Neen he? Dat dacht ik al!’

Terug naar die heetste zomer.

Mijn mombrain moest niet al teveel werk verrichten als het ging over de vraag ‘Wat schaft de pot vandaag?’. Mijn liefste echtgenoot nam die taak op zich en schotelde mij en mijn zwangere buik de lekkerste verfrissendste slaatjes voor. Als het geen slaatje was, dan kon ik op zijn BBQ kunsten rekenen. Met zo een temperaturen heb ik een top 3 als het op eten aankomt. Slaatjes, BBQ en… MEXICAANS eten! Jup! Love de vakantievibe die je meekrijgt wanneer je lekkere Mexicaanse fingerfood naar binnen werkt op een hete zomeravond.

Het recept van mijn fajita’s deelde ik eerder al eens met jullie. De welgekende fajita’s verschijnen hier regelmatig terug op tafel. Het leuke is dat zowel mijn man als zoontje Mattéo (2,5) zich er elke keer opnieuw op verlekkeren. Maar in mijn zoektocht naar een antwoord op de vraag ‘Wat schaft de pot vandaag?’ kon ik met dit warme weer niets bedenken. Ik zocht het internet af naar een lekker, makkelijk en gezond receptje. Ik wou niet te lang in de keuken staan, wie wil nu te lang in de keuken staan als het zo warm is buiten? Zo kwam ik op de ‘Hellofresh’ website terecht. Ik kwam enorm veel inspirerende recepten tegen en…

‘AY CARAMBA!’

…ook een antwoord op mijn vraag. Vanavond eten we TACO’S!!!

Zo gezegd, zo gedaan. Ik vond ze er zo lekker uitzien dat ik het niet kon laten om ze even op mijn Instagram stories te showen. Er kwam zoveel vraag naar het receptje waardoor ik het nu even voor jullie online gooi! Je kan er uiteraard voor kiezen om het recept van ‘Hellofresh’ op de letter te volgen maar ik zou ‘ik’ niet zijn als ik er mijn eigen draai niet aan zou geven.

En dus hier mijn vernieuwde versie.

taco's met kippengehakt

RECEPT voor de TACO’s

Recept voor 2,5 personen (2 personen + peuter ;-), of 2 grote eters)   

Wat heb je nodig?

 • 1 ui
 • Een teentje look
 • 1 rode peper
 • 1 groene paprika
 • 2 rijpe avocado’s
 • 1 limoen
 • 10 tal kerstomaatjes
 • 300 gr kippengehakt
 • 1 blik tomatenpuree
 • 9 taco schelpen
 • Geraspte kaas of cheddar kaas
 • 2 el zwarte balsamicoazijn

Kruiden: Peper en zout + Mexicaanse kruidenmengeling OF (paprikapoeder, gemalen komijn, cayennepeper)

 Zo maak je de taco’s

 • Start eerst met de guacamole. Plet en meng de rijpe avocado’s met een scheutje olijfolie, limoensap en wat peper en zout. Ikzelf voeg altijd wat gemalen komijn toe aan mijn guacamole.
 • Verwarm de oven voor op 180°. Snipper de ui en pel het lookteentje. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de groene paprika. Snijd beide fijn.
 • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en voeg er de gesnipperde ui, geplet lookteentje en het fijngesneden rode pepertje aan toe. Wanneer de ui glazig wordt voeg je de fijngesneden paprika toe. Blijf 1 minuutje op middelhoog vuur roeren. Zet het vuur wat harder en doe er je kippengehakt bij. Voeg 2 eetlepels balsamicoazijn toe aan je mengsel.
 • Voeg de tomatenpuree toe aan je losgebakken kip. Vul vervolgens het lege tomatenpuree blikje op met water en giet dit mee in de pan.
 • Laat alles even (zonder deksel) sudderen zodat het een mooi gebonden saus wordt.
  Taco's met kippengehakt
 • Kruid het gehakt naar wens met de bovenvermelde kruiden uit de ingrediëntenlijst. Proef altijd zelf even vooraleer je extra kruiden toevoegt.
 • Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm ze 5 minuten in de oven.
 • Snijd de trostomaatjes in 4 en leg ze even apart.
 • Haal de taco’s uit de oven, vul ze op met het kippenmengsel, doe er vervolgens een lepel guacamole over, leg wat tomaatjes in de taco schelp en werk af met gemalen kaas.

Smullen nu!

Mattéo vindt het helemaal geweldig om taco’s te eten. Hij denkt dat hij een grote chips aan het eten is. Ondertussen doet hij niet moeilijk over de paprika en de tomaatjes die vlotjes mee zijn mondje ingaan (iets dat hij er in een ander gerecht zou uitvissen). De overschot aan guacamole lepelt hij gewillig uit de kom, daar is hij altijd al grote fan van geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.