Food, Hoofdgerecht

Snelle zuiderse pasta met look en trostomaatjes

Italië op je bord met deze snelle, makkelijke en gezonde pasta. Op minder dan een halfuur heb je dit gefikst.

Ik word instant gelukkig van dit warme weertje en krijg dan ook spontaan zin in een zuiders gerechtje. Het mag van mij snel gaan zodat ik rap op het terras zit en van het zonnetje kan genieten met deze overheerlijke pasta. Met relatief weinig ingrediënten waan je je zo in Italië bij die eerste hap.

zuiderse snelle pasta

De ingrediënten (voor 2 personen)

  • Extra vierge olijfolie (neem olijfolie van uitstekende kwaliteit want dit is de basis van je saus)
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Italiaanse kruidenmix & pilipili kruiden (peper en zout naar wens)
  • Peterselie (een handvol fijngesneden peterselie mag er zeker in)
  • 20- tal trostomaatjes (ik neem vaak honingtomaatjes omdat die lekker zoet zijn).
  • 350g pasta (dit is ongeveer de hoeveelheid pasta dat wij met 2 opeten, maar jij weet natuurlijk best hoeveel pasta jouw gezin nodig heeft).
  • Voor de afwerking: pijnboompitten (3 soeplepels), verse basilicumblaadjes en vers gemalen Parmezaanse kaas

Aan de slag

  • Zet een ruime kom water op het vuur. Vergeet op voorhand geen zout en olijfolie aan je water toe te voegen.
  • Wanneer het water zijn kookpunt bereikt heeft voeg je de pasta toe en kook je deze al dente (of zoals jij je pasta graag eet).
  • Neem een diepe pan en doe er een flinke scheut olijfolie in (wees niet te zuinig, dit is de basis van je saus. Je hebt de olie nodig om de pasta achteraf te bedekken zodat deze niet te droog wordt).
  • Fruit de fijngesnipperde ui en de uitgeperste knoflook in de olijfolie aan.
  • Bestrooi alles met de Italiaanse kruiden en pilipili.
    Met de Italiaanse kruiden moet je ook helemaal niet zuinig zijn, zeker wanneer je Italië op je bord wil toveren. Wat de pilipili betreft… dat is op eigen risico en afhankelijk van hoe pittig je het zelf graag hebt 😉 .
  • Voeg nog wat extra olijfolie toe indien je dat nodig acht.
  • Vergeet ondertussen je pasta niet tijdig af te gieten.
  • Voeg de peterselie toe aan je saus.
  • Snij een 20- tal trostomaatjes in 4 en voeg deze helemaal op het einde toe aan je saus.
  • Rooster ondertussen kort je pijnboompitten in de pan. Laat ze niet zwart worden!
  • Meng nu de uitgelekte pasta door je saus/ oliemengsel. Zorg er zeker voor dat alles goed gemengd wordt en de pasta goed onder de olijfolie en de kruiden zit.
  • Voeg peper en zout toe en meng alles nog eens goed door.
  • Proef de pasta even alvorens je deze serveert. Als je moet bijkruiden is dit nu het moment.
  • Serveer de pasta in diepe borden.
  • Voor de afwerking bestrooi je de pasta met de geroosterde pijnboompitten, rasp je er de Parmezaanse kaas over en versier je je bord met enkele blaadjes basilicum.

2 thoughts on “Snelle zuiderse pasta met look en trostomaatjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.