Mama, Zwangerschap

Pretecho of 3D echo, wel of niet doen?

Een 3D pretecho, wel of niet laten uitvoeren?

De vraag of je al dan niet een 3D pretecho laat uitvoeren spookt vaak door het hoofd van zwangere mama’s/ ouders. Voor de zwangerschap van Mattéo stond ik daar niet meteen voor te springen. Ik begreep niet goed waarom je dat zou doen en vond de beelden vaak vaag en niets zeggend. Maar een mens kan nogal van gedacht veranderen…

Ik begon stilletjesaan van gedacht te veranderen tijdens Mattéo’s zwangerschap. De beelden die ik voorbij zag komen van die 3D echo’s intrigeerden mij. Ik vond die ook steeds mooier en mooier ogen. Geen idee of het te maken heeft met het feit dat je zelf al wat meer ervaring opbouwt met het interpreteren van echo’s of omdat de technologie erop verbetert. Feit is dat ik benieuwd werd. Zo een 3D beeld gaf je toch al een heel ander beeld van hoe je baby’tje er zou komen uit te zien. Het wachten tussen 2 echo’s bij de gynaecoloog duurt ook altijd veel te lang voor ons, de ongeduldige zwangere vrouwen.

Ik begon me te informeren, zag steeds meer mooie 3D echo’s passeren en besloot ook een afspraak te nemen.

Mijn ervaring

Mijn afspraak lag vast, ik kon al niet wachten om mijn baby in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Toen de dag van de 3D pretecho aanbrak wist ik nog niet goed wat er mij te wachten stond. Met lichte spanning ging ik binnen. Het komende half uur was magisch. Ik, mijn partner en de baby op het scherm. Je ziet je baby zoals je die nooit voordien gezien had. Er wordt in een ontspannen sfeer tijd voor je uitgetrokken. Je vragen worden met een glimlach beantwoord. Hier komt niets klinisch aan te pas, dit is puur genieten. Bonding-time met je baby, zo omschrijft Precho deze ervaring. En gelijk hebben ze! Mijn ervaring is dus uiterst positief. Ik zou een pretecho dus zeker aanraden.

3D echo Mattéo
Links de 3D echo van Mattéo, genomen op 25 weken zwangerschap. Rechts Mattéo, nog geen 24 uur oud. En wat denken jullie? Zien jullie gelijkenissen?

Ik ging opnieuw voor een pretecho

Nu ik weer zwanger ben kon ik het uiteraard niet laten om opnieuw een afspraak te boeken voor een 3D pretecho. Ik was heel benieuwd of ik gelijkenissen zou zien tussen baby 2 en zijn broertje. Helaas werkte baby 2 deze keer iets minder goed mee. Eerst waren onze acrobaat zijn benen helemaal over zijn gezicht om vervolgens, na heel veel geduld, zijn benen weg te trekken en plaats te maken voor een arm. Gelukkig kon ik op heel veel geduld rekenen bij Precho Antwerpen en deed ze er alles aan om toch mooie beelden te verkrijgen. Het half uurtje waar ik recht op had werden 45 minuten. Chiara van Precho Antwerpen geeft niet op. 🙂
En zo verkreeg ik uiteindelijk toch leuke beelden van onze ‘shy guy’ – hoewel we hem niet zo ‘shy’ mogen noemen. Met die beentjes in de lucht, liet hij zijn edele delen maar al te graag opnieuw zien. Niemand twijfelt er nog aan hoor, ik word dus echt wel een boysmom. Ter info, als ze er bij Precho echt niet in slagen om mooie beelden af te leveren, dan bieden ze je een 2e, volledig gratis sessie aan.

3D pretecho - 28 weken
Hier heb je onze “shy guy” die uiteindelijk toch een beetje zijn gezicht wou tonen.
3d pretecho - 28 weken
Ik zie toch precies wat trekjes met zijn broertje. Ik begin heel benieuwd te worden naar deze baby.

Wat je moet weten alvorens je een afspraak boekt

Een pretecho is veilig, deze worden gemaakt door middel van geluidsgolven (dus geen straling) en is dus absoluut veilig.
– Je kan op elk moment van de zwangerschap langskomen voor een pretecho. Soms wil je gewoon gerustgesteld worden en duurt het te lang om te wachten op je afspraak bij de Gynaecoloog. De mooiste beelden verkrijg je echter wel tussen de 24 en 33 weken.
– Een afspraak is makkelijk online te regelen. Precho biedt verschillende formules aan, deze variëren tussen 40 en 150€. De formule aan 150€ biedt je natuurlijk een heus verwenmoment aan inclusief 3D echo en zwangerschapsmassage (+ alle digitale beelden en 5 afgedrukte foto’s).

Ikzelf koos voor de ‘kennismaking’ formule. Deze formule kost 70€ voor een half uurtje bonding-time met je baby.

Wat kan je hiervoor verwachten?

  • Combinatie 2D, 3D/4D echografie
  • Incl. alle digitale video’s en echo’s
  • Incl. 2 bewerkte en afgedrukte echo’s op fotopapier
  • Terugkomgarantie

 

2 thoughts on “Pretecho of 3D echo, wel of niet doen?

  1. Zelf heb ik altijd heel veel geluk gehad met mijn opvolging. De schuif ligt vol echo’s. In Brussel deden ze er standaard een aantal in 3D. Maar als je die niet krijgt zou ik ook meteen voor een pretecho kiezen!!! En om dan dat snoetje al te bestuderen op zo een echo op al gelijkenissen te ontdekken… heerlijk toch!!

  2. Ja, het is wel altijd fijn als je veel echo’s krijgt en een goede opvolging hebt. Hier is het helaas vaak lang wachten. En dan is zo een extra 3D echo echt welgekomen. Daarenboven geniet je daar wel van een echo in een heel andere sfeer. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.