Mama, Uitstapjes

Pairi Daiza – een wereldreis in eigen land

Wij werden een tijdje geleden door Lidl uitgenodigd om hun nieuwe babylijn te ontdekken. De onthulling van die veelbelovende producten vond nergens minder plaats dan in het voor mij mooiste dierenpark van België, Pairi Daiza. Momenteel ben ik de verschillende producten van die Lidl babylijn nog aan het testen maar ik ben zo enthousiast dat ik hier later zeker op terugkom in een nieuwe blogpost.

Een dagje in Pairi Daiza

Maar nu even over ons dagje in PAIRI DAIZA, want ‘oh ja!’ dit dierenpark verdient het om even een plaatsje op mijn blog te krijgen. Een dagje in PAIRI DAIZA staat echt garant voor een dagje ‘quality time’ met het gezin. Je waant je even op reis en al zeker als het zonnetje van de partij is.

Wat ik zo leuk vind aan PAIRI DAIZA?

  • Je hebt niet het gevoel dat je in een ZOO rondloopt. De wandelpaden zijn ruim en supermooi aangelegd.
  • Het park op zich is een streling voor het oog.
  • De dieren hebben elk een ruim en mooi verblijf. Ze lijken gelukkig en dat vind ik heel belangrijk.
  • Het park is bijzonder proper.
  • Het vakantiegevoel wordt ervaren dankzij de verschillende werelden (zoals zij het noemen) die gecreëerd worden doorheen het park. Zo wandel je langst rijstvelden, authentieke Chinese tempels en paviljoenen, de grootste traditionele Chinese tuin die buiten China werd aangelegd, een uitgestrekte ruimte die je middenin de Australische rimboe en zelfs de draslanden van Nieuw-Zeeland brengt…

Ik kan nog zo even doorgaan. Daarom stel ik voor dat je zelf op ontdekking gaat met je gezin. Het park is naar mijn mening een aanrader voor iedereen, groot of klein. Laat de rit er naartoe de pret niet bederven, die extra kilometertjes zijn het echt wel waard.

Nog een kleine tip:

Probeer in de mate van het mogelijke het weekend te vermijden, het zou er anders wel eens veel te druk kunnen zijn. Ik ben al meermaals naar PAIRI DAIZA geweest en je beleving is grotendeels ook afhankelijk van de drukte. Op een zonnige zaterdag is de fun er vaak af door de massa mensen, hoewel het park echt heel ruim is.

Tarief

Voor kinderen tot 3 jaar is de toegang gratis. Een ticket voor een kind tussen 3 en 12 kost je 27€, als volwassene mag je 32€ neertellen. Een abonnement heb je vanaf 64€. Zo een dagje met het gezin is best wel prijzig maar je brengt er echt wel een hele dag door en de kinderen die zullen er nog dagenlang over napraten. De prijzen voor het eten ter plaatse vallen best wel mee vind ik. Maar niemand houdt je tegen om een lekkere picknick mee te nemen, aan gezellige grasperkjes geen gebrek.

Zin om een stukje van onze dag samen te herbeleven?
Ik laat jullie even meekijken naar de foto’s:

Pairi Daiza
Schildpadje gespot!
Pairi Daiza
Visjes eten geven.Pairi Daiza
Pairi Daiza
Deze schattige aapjes kruipen overal op. Let op je buggy als je eten mee hebt 😉Pairi Daiza

Pairi Daiza

Pairi Daiza
Met water spelen is ZOOOO plezant
Pairi Daiza
En minder leuk wanneer mama beslist dat het welletjes is omdat we toch nog wat anders van het park wensen te zien dan een fontein…
Pairi Daiza
Samen met Mona op het treintje. (Mona’s avonturen of die van haar mama zijn te lezen op anneliesbeleeft.be)
Pairi Daiza
Dieren spotten op het treintje
Giraffen Pairi Daiza
Samen even sociaal doen met de giraffen.
Pairi Daiza
Ik denk dat die goed ligt…Pairi Daiza

 

1 thought on “Pairi Daiza – een wereldreis in eigen land

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.