Mama, Reizen met kids

Op reis met een peuter – handige inpaklijst

Wij vertrokken onlangs naar Ibiza met Mattéo. Een weekje samen met ons gezinnetje alvorens we met 4 zijn. Ik noem het onze babymoon.
Binnenkort deel ik een blogje over onze reis waar ik ook mijn ultieme Ibiza tips met jullie zal delen. Ons reisje was kort maar heerlijk!

Wie mij een beetje kent (of volgt) weet hoe graag ik reis maar ook hoe een hekel ik aan inpakken heb. Ik ben diegene die steeds lastminute begint in te pakken om dan heel humeurig en gestresseerd rond te lopen en pas heel laat (of vroeg) in mijn bed te kruipen. Een inpaklijst is voor mij dus een must. Ik heb ooit de ‘reizen met een baby’ inpaklijst met jullie gedeeld. Maar gezien reizen met een peuter nog een tikkeltje anders is heb ik nu mijn eigen lijst gemaakt. Een handig hulpmiddeltje waarmee je heel wat tijd en stress bespaart.

Inpaklijst peuter

inpaklijst - reizen met peuter

>> DOWNLOAD HIER de inpaklijst <<

Nog enkele tips voor jullie om de vliegreis of autoreis te overleven

  • Een kleurboek en kleurpotloden waren hier een super oplossing. Ok, hij is maar 21 maanden en kleuren kan je het nog niet echt noemen… maar wij konden hem hiermee even stil houden en entertainen.
  • Voorzie voldoende tussendoortjes (eten en drinken doet het hem ook vaak 🙂 )
  • Een geluiden en voelboekje is ook altijd prima entertainment.
  • Zet wat extra tekenfilmpjes op de tablet (altijd handig als er echt niets anders werkt).
  • Heb je een langere vlucht? reserveer een plaatsje met extra beenruimte.
  • Een kussentje of dekentje kan handig zijn om je peuter makkelijker in slaap te krijgen.

Een andere algemene tip: kies best voor een kindvriendelijk hotel of accommodatie. Je hebt toch niet veel goesting om met een reisbed, eetstoel of andere zaken te moeten sleuren. (Tenzij jij massa’s veel plaats hebt in je wagen… in dat geval heb ik niets gezegd 😉 )

Heel veel plezier!


Hebben jullie binnenkort een reis gepland?


 

 

5 thoughts on “Op reis met een peuter – handige inpaklijst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.