Mama, Zwangerschap

Onze zwangerschapsshoot

Euforisch was ik toen ik mijn man kon overtuigen voor een zwangerschapsshoot. Waarom ik een zwangerschapsshoot wou? Gewoonweg omdat ik het fantastisch vond om zwanger te zijn. Ik wou een blijvende herinnering, niet alleen voor mij/ons maar ook voor Mattéo. Hoe traag het op sommige momenten allemaal lijkt te gaan, die 9 maanden zijn gevlogen. En nu kijk ik met trots terug naar het huisje waar mijn ukje in heeft gewoond. Ik sta nog steeds verbaasd te kijken hoe een lichaam dit aan kan. Hoe wij en mijn lichaam zo een fantastisch wezentje gecreëerd hebben.

Een zwangerschapsshoot kan op veel manieren

Wees dus niet bang om zo een shoot in te plannen. Als je naar mijn foto’s kijkt zie je dat het niet altijd met een blote buik en in lingerie hoeft te zijn. Het kan ook anders en daar ben je vrij in. Doe vooral waar jij je goed bij voelt en wat jij mooi vindt. Wij kozen dus voor een romantische shoot in een bosrijke omgeving, met kleren aan (niet dat ik preuts ben, maar zo vond ik het mooi). Wij hadden het geluk dat we beroep konden doen op onze fantastische trouwfotograaf José Torres. Ik was vastberaden om hem te promoveren als onze vaste familiefotograaf, helaas verhuisde hij en zijn talent naar zijn thuisland, de Filipijnen.

Wanneer plan je zo een zwangersschapsshoot nu het beste in?

Een zwangerschapsshoot plan je idealiter vanaf een maand voor de uitgerekende datum. Op dat moment begint je buik mooi rond te staan en heb je dus het mooiste resultaat. Ben je zwanger van een tweeling dan plan je dit best wel wat vroeger in. Wij hebben de shoot 3 weken voor de uitgerekende datum laten doorgaan. Kies een fotograaf waar je je goed bij voelt. Bespreek ook samen op voorhand wat de wensen/ verwachtingen zijn.

En last but not least, maak een moodboard aan. Neem een print van je moodboard mee en probeer daar inspiratie uit te halen voor de poses die je gaat aannemen. Op Pinterest kan je heel wat inspiratie opdoen en misschien kunnen mijn foto’s je ook inspireren.

Geen zin om een fotograaf te betalen? Vraag dan aan je partner of vriendin om foto’s te maken en ga samen op zoek naar een leuke plek. Het zou alleszins zonde zijn om later spijt te krijgen van iets dat je niet gedaan hebt.

 

Meer foto’s van onze zwangerschapsshoot?
Klik hier voor meer foto’s 

Meer foto’s van Jose Torres? http://josetorres.be/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.