Persoonlijk

Ontslag geven om je dromen na te jagen

Ondertussen is het al een dikke maand geleden dat ik de deur achter mij dichttrok bij Carlsberg. Carlsberg Importers, het bedrijf waar ik bijna 8 jaar met zoveel plezier en toewijding heb gewerkt. Hoewel ik eerlijk moet toegeven dat mijn toewijding de laatste maanden zelfs jaren (ik heb het te lang laten aanslepen) soms zoek was.

Uitgeblust

De frustraties stapelden zich op, ik herkende mezelf niet meer. Ik, de perfectionist die voor iedereen goed wil doen, altijd en overal het onderste uit de kan wil halen, mijn benen van onder mijn lijf zou lopen om projecten tot in de puntjes af te hebben en zelfs vaak met een extraatje erbij. Ik, die mezelf continu wou bewijzen, mezelf wou overtreffen… Die persoon was ver zoek. Ik was mezelf doorheen de jaren verloren. Mijn vuur was uitgeblust en hoewel mijn ex-werkgever dat vuur terug probeerde aan te wakkeren kon niets baten.

Na heel wat open gesprekken met mijn man, vrienden en uiteraard ook met mijn ex-werkgever, kwam ik tot de constatatie dat ik mezelf die hele tijd had voorgelogen. Ik was niet meer gelukkig op mijn werk, ik kon de persoon die ik op het werk geworden was niet meer aanvaarden want dat was ik niet meer. Waar was die gedreven persoon gebleven? Het werd tijd dat ik actie ondernam. Er moest iets veranderen.  

Wat hield me dan tegen?  

Ik ben nogal een trouwe persoon en wou mijn ex-werkgever niet teleurstellen,
Afscheid moeten nemen van de meest geweldige collega’s viel me zwaar,
Vaarwel zeggen tegen mijn zekerheid, een mooi vast loon, een mooie wagen, vakantiegeld, 13e maand, bonus, gsm-abonnement, internet thuis betaald,…

En wat als ik me toch vergist heb, wat dan? Marketing is een tweede passie… ga ik het allemaal niet verleren?

Ontslag. Ik hakte de knoop door.

Op een gegeven moment, ik weet niet meer exact welke dag dat precies was, toen maakte ik de klik. Ik zou zelfstandige worden en niets kon me nog tegenhouden. Had je me dat vorig jaar gezegd dan had ik eens goed gelachen. IK? Fulltime zelfstandig? Dat durf ik niet!

Toen mijn idee in mijn hoofd zo goed als compleet aanvoelde en ik ook mijn man overtuigd kreeg, gaf ik mijn ontslag. Ik kreeg gelukkig heel veel steun uit mijn directe omgeving, maar er waren evengoed heel wat mensen die me zot verklaarden. Wie geeft er nu zo een mooie job op de dag van vandaag om een stap in het onbekende te zetten??? Ik dus. Want ooit las ik dit, en ik ben dat nooit vergeten:

Ontslag en carrièreswitch naar zelfstandige

En zo is ‘Bo Moments’ ontstaan. Mijn eigen zaak, mijn baby.

Een plek, waar ik mijn creativiteit de vrije loop kan geven. Een plaats waar mooie momenten zich opstapelen en ik de gelukkige ben die mag bijdragen aan die mooie momenten. Ik keer terug naar mijn passie, één uit mijn onbezonnen kindertijd, één waar ik me vroeger uren mee kon bezighouden en dat nu nog kan als ik het mezelf toelaat. Eén van de weinige activiteiten die me tot rust kan brengen en waar ik na 10 uur ononderbroken mee bezig geweest te zijn een voldaan en gelukkig gevoel geeft. Tekenen en creatief bezig zijn! Dat is wat ik moet doen, wat ik wil doen.

Waar de naam ‘Bo Moments’ exact voor staat, dat lees je hier:

Gelegenheidsdrukwerk

Even over mijn logo: Bo, ‘Beau’ in het Frans, staat voor ‘mooi’, de mooie momenten waar ik mijn focus op leg. ‘Bo’ zijn ook de eerste 2 letters van mijn naam, die ik op de één of andere manier wou verwerken in mijn bedrijfsnaam. De ‘B’ van ‘Bo’ moet een hart voorstellen, omdat mooie momenten altijd hartverwarmend zijn. Het kadertje rond de naam staat voor de kaartjes die ik ga ontwerpen, maar evengoed voor de dozen waarin ik de items die op de webshop gekocht worden met zorg zal inpakken. Verder kan je ook een aquarel veeg waarnemen, die staat voor het artistieke, de eigen ‘touch’ die ik aan mijn werk zal geven.

Met ‘Bo Moments’ zal ik me in eerste instantie focussen op het ontwerpen van zelfgetekende geboortekaartjes, communiekaartjes en ander gelegenheidsdrukwerk. Wil je mijn werk zien of volg je de evolutie van ‘Bo Moments’ graag op de voet? Volg ‘Bo Moments’ dan zeker op Instagram of Facebook.

Website: http://www.bomoments.be

Maar toen…

Mijn parcours naar fulltime zelfstandige kreeg een andere wending, een positieve wending.  

Enkele weken geleden kreeg ik een parttime job aangeboden. ‘Hof Ter Velden’ de feestzaal/traiteur, 2 huizen verder (ja echt op enkele stappen van mijn eigen voordeur) bood mij een parttime marketing job aan. Ik mag me ontfermen over hun sociale media, website, mailings, drukwerk en zal ook een deel van hun administratie op mij nemen.

Het leek bijna te mooi om waar te zijn. Het plaatje klopt gewoon volledig. Ik blijf binnen de ‘mooie momenten’ sector en kan zo mijn tweede passie ‘marketing’ blijven uitoefenen. Dat laatste mag ik voor een fantastisch familiebedrijf doen, een bedrijf dat mensen gelukkig maakt, dat blijft groeien en waar ik zo hard in geloof. ‘Hof ter velden’ let’s do this!

Mijn werkweek zal zo opgedeeld zijn dat ik ook voldoende tijd vrijhoud om ‘Bo Moments’ in bijberoep uit de grond te stampen. En niet onbelangrijk, op woensdagnamiddag werk ik niet en gaat mijn tijd 100% naar de kindjes.

Alles lijkt in zijn plooi te vallen, perfect hoe ik het wou. Amai! Wat kijk ik er naar uit.

Ik hou jullie sowieso op de hoogte!

Liefs
Gaëlle

6 thoughts on “Ontslag geven om je dromen na te jagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.