Mama

De newbornshoot, Mattéo’s eerste fotoshoot

De newbornshoot. Ik had hem nog niet met jullie gedeeld en dat is zonde! Ondertussen zullen jullie ook wel weten dat ik een foto-addict ben. Elk mogelijk moment wil ik op beeld vastleggen. Na de zwangerschapsshoot was deze newbornshoot dus een logische keuze. Toen ik tijdens mijn zwangerschap de newbornshootfoto’s van een vriendin zag passeren was ik verkocht. Ik klikte een beetje verder en ontdekte meer werk van de fotografe in kwestie ‘Pixel Perfect Fotografie’.

De foto’s die ze trok waren echte pareltjes, de reacties onder elke foto waren lovend en daarenboven kwam ze nog eens van Dendermonde. Ik boekte zonder aarzelen Mattéo’s eerste fotoshoot.

De Newbornshoot

Voor zo een newbornshoot is je baby’tje idealiter tussen de 5 à 10 dagen. Mijn uitgerekende datum was 9 augustus en we hadden de shoot op 12 augustus gepland. Deze shoot werd uiteindelijk verplaatst gezien ik pas op 15 augustus ben bevallen.

Kim de babyfluisteraar

Ik moet toegeven dat wij (ik en mijn man) een beetje ongerust waren bij de gedachten dat ons lief klein kersvers baby’tje van 5 dagen oud gefotografeerd ging worden in een studio. Maar die ongerustheid was voor niets nodig. Wat een talent heeft Kim van Pixelperfect! Ik noem haar ‘de babyfluisteraar’. Kim straalt zoveel rust uit en is echt op haar gemak met kersverse baby’tjes. Van zodra zij Mattéo in haar handen had leek hij meteen ontspannen. Hij liet zich vredig fotograferen. Kim slaagde erin om hem in alle mogelijke posities te krijgen voor de foto en dit zonder dat hij wakker werd.

De verwarmde studio (wat nodig is voor een kersvers baby’tje) zorgde er wel voor dat ik bijna zelf in slaap sukkelde. Ok, ik moet toegeven dat de slapeloze nachten, haar kalmerende *shhhhtttt* geluidjes, de hartslaggeluiden van haar smartphone- app en het feit dat ze mijn vertrouwen had gewonnen ook wel hielpen.  Ze gebruikte een applicatie op haar smartphone die de baarmoeder/hartslag geluiden nabootste. Tot mijn grootste verbazing werkte dat echt! Die applicatiegeluiden heb ik daarna thuis zotgedraaid om Mattéo in slaap te krijgen. Voor de geïnteresseerden het gaat om de ‘White noise baby sleep sounds’ applicatie.

Zo een newbornshoot bij een ervaren fotografe kan ik alleen maar aanraden! De foto’s die daaruit zijn gekomen hangen bij peter, meter en grootouders op een canvas te pronken aan de muur. Ik heb deze foto’s trouwens ook gebruikt om ons doopboekje op te vrolijken.

Benieuwd naar het resultaat? Je kan ze hier bewonderen. En als je dan toch op mijn Facebookpagina bent kan je deze gelijk even liken (als je dat nog niet doet). De firma dankt u en ik persoonlijk ook wel een beetje (veel)!

Geniet van de foto’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.