Mama

Mattéo’s eerste levensjaar vereeuwigd in een album

STRESS!!! Ik heb ze geteld, het zijn er 5580. 5580?!? Nogmaals het bewijs dat ik elk moment wil koesteren. Een momentopname omdat alles te snel gaat. Die dwangneurose van mij om alles op beeld te zetten sinds de geboorte van Mattéo leverde me al 5580 foto’s op. En dan heb ik, de Whatsappfoto’s die ik van onze mini doorgestuurd kreeg, nog niet meegerekend.

“Foto’s zijn de enige manier om je leven even op pauze te zetten.”

Ondertussen gaf ik de betere foto’s al een plaatsje online, op instagram en op mijn blog. Maar nu komt de stress. Wat als Instagram uit het niets wegvalt? Wat als mijn pc het begeeft? En wat als ik beslis dat het welletjes is geweest om alles online te bewaren? Ben ik dan gewoon al mijn foto’s, mijn dierbaarste herinneringen kwijt? No way! Dit laat ik sowieso niet gebeuren. Ik ben een online madame maar toch heb ik het ook graag tastbaar. Net als mijn agenda trouwens, dat is nog steeds een geschreven exemplaar (old fashioned, I know!). Ik was dus vastberaden om ook die foto’s tastbaar te maken en Mattéo’s eerste jaar in een fotoalbum te gieten.

Jeugdsentiment

Ik herinner mij nog hoe gezellig ik het als kind vond om die fotoalbums op zolder te gaan halen. Ik kon er uren naar kijken en wegdromen bij onze vakantiefoto’s, de foto’s van toen ik klein was en zelfs de zwart/wit foto’s van mijn overgrootouders en hun kroost vond ik geweldig. Ook dit wil ik aan mijn kinderen kunnen meegeven. Als ze op mij lijken gaan ze het even geweldig vinden om door hun fotoboeken te bladeren en om vragen te stellen bij elke foto die ze zien.

Ik zie ons trouwens al zitten, wij en de kids, op een koude winterdag voor de open haard op ons schapenvelletje met een zelfgemaakte warme chocomelk in de hand. Samen kijken we naar onze foto’s, halen we herinneringen op en wordt er wat afgelachen. *sorry om je nu al even in dit ‘winterlandschap’ te katapulteren maar op de één of andere manier is dit mijn definitie van gezelligheid*     

Tijd voor het echte werk

Als ik heel eerlijk ben keek ik er een beetje tegenop om met dat album te starten. Ik heb er nogal een zootje van gemaakt in mijn fotomappen. Ik trek ook gewoon teveel foto’s om zeker te zijn dat er echt wel minstens 1 goede tussen zit. De foto’s die ik op mijn computer heb staan lijken van overal te komen. Ik was van veel foto’s zelfs het bestaan vergeten. Help! Een mapje met foto’s van mijn gsm, een mapje met foto’s die ik met de spiegelreflexcamera trok, andere foto’s die ik doorgestuurd kreeg via Facebook.

Ik had me nochtans voorgenomen om dit geregeld te sorteren, om de slechte foto’s al te verwijderen en om alles mooi per maand in mapjes te plaatsen. Je mag 2 keer raden wie dit niet deed… juist ja! Ik pleit schuldig! Maar zo een tastbaar fotoalbum heeft gewoon teveel voordelen om het niet te doen. Zo begon ik dus te sorteren…

Eens mijn sorteerwerk op de pc klaar was kon ik starten met het fotoalbum. Ik koos ervoor om dit album via ‘albelli’ te creëren. Ik las er veel positieve reacties over en wou dus zelf aan de slag. Zo downloadde ik hun fotoalbum applicatie en ging ik van start. Verrassend genoeg ging het vanaf dat moment heel snel. Sneller dan gedacht. Het programma is zo gebruiksvriendelijk! Als je hun programma niet wil downloaden kan je ook voor de online optie kiezen.

Enkel 3 dagen na de bestelling kon ik mijn album al in ontvangst nemen. Ik heb dat album (met het enthousiasme van een kind die haar kerstcadeautjes open doet) razendsnel uitgepakt.

Ik sta nu vol bewondering te kijken naar mijn album. Kijken jullie mee?

Albelli fotoboek
Daar is ie dan, Mattéo’s eerste levensjaar in een album gegoten. Ik ben zo blij met het resultaat! Ik koos voor het liggend ‘L’ formaat. Maar je hebt tal van andere formaten waar je uit kan kiezen. Voor ieder wat wils en voor ieders budget.

Wat denken jullie trouwens van de retro ‘Polaroid look alike’ foto’s? Geweldig toch! Deze zijn ook zeer makkelijk online of via de ‘albelli’ applicatie te bestellen. Via de applicatie op je smartphone kan je foto’s uit verschillende bronnen (Facebook, Instagram,…) in een mum van tijd selecteren en bestellen. 

fotoboek achtergrond
Foto’s schikken, achtergronden, tekst en kaders toevoegen. Het kan allemaal!

Instagram hoekje
Ik eindigde elke maand met een ‘Instagram hoekje’. Op die manier kregen mijn Instagramfoto’s van de maand ook een plaatsje in het fotoalbum.

| WIN | WIN | WIN |

Nu de zomer officieel voorbij is kijken jullie vast ook met heimwee terug naar die mooie vakantiefoto’s. Of misschien heb je net als ik massaal veel foto’s staan en verlies je zelf een beetje het overzicht.
Wil je je foto’s ook heel graag bundelen om ze nooit meer kwijt te zijn? Wel, ik heb heel goed nieuws! Dankzij ‘albelli’ en ‘BESTKIDEVER’ kunnen jullie een fotoalbum winnen t.w.v. 50€.

Zo maak je kans op jouw fotoalbum:

  1. Like BESTKIDEVER op Facebook en of Instagram (beide is natuurlijk beter ;-))
  2. Vertel me in een reactie hieronder of op de Instagram of Facebookpost waarom jij graag zou winnen
  3. Voor een dubbele winkans tag je een vriend bij je reactie onder de Instagram of Facebookpost die dit ook wel zou willen winnen
  4. Delen mag

 

De Wedstrijd is afgelopen. Onschuldige hand Mattéo koos Silke Broos als winnares. Het filmpje kan je vinden op mijn Facebookpagina

Heb je niet gewonnen? Niet getreurd! Ik mag jullie van albelli 20% korting geven op jullie volgende bestelling.
Gebruik code: BESTKIDEVER

Actievoorwaarden: De code geeft je 20% korting op alle fotoproducten van albelli. De promotiecode is niet geldig op reeds geplaatste of betaalde bestellingen en ook niet op de verzendkosten. De geldigheid is t.e.m. 31 december 2017.

 

14 thoughts on “Mattéo’s eerste levensjaar vereeuwigd in een album

  1. Hihi super herkenbaar die gigantische hoeveelheid foto’s. Daarom is het er hier nog niet van gekomen om te beginnen selecteren. Ik ben anders wel als de dood dat er iets mee zou gebeuren en ik het kwijtgeraak digitaal dus een extra externe harde schijf heeft al wat rust gebracht. Dit winnen zou echt een grote motivatie zijn om eens eindelijk te beginnen aan het album ? Ik kan er ook zo van genieten om door een album te bladeren, die trips down memory lane vind ik heerlijk!

    1. Zalig hé zo herinneringen ophalen. En dat doe ik zelf ook liefst met een mooi fotoboek in de hand dan opnieuw voor een scherm te gaan zitten. Succes!

  2. Ik wil dit zo graag winnen. Sinds december ben ik al hopeloos aan het sorteren tussen de foto’s die ik van de afgelopen 6 heb teruggevonden. Ik voel mij zo schuldig dat ik zelfs van de oudste nog geen albums heb gemaakt! Maar ik had dit jaar 1 goed voornemen en dat is dat ik tegen het einde van het jaar al deze albums af wil hebben. En ik ben van plan mij hieraan te houden!

  3. Ik zou graag winnen om een mooie fotoalbum te kunnen maken die ik dan kado zou geven aan de grootouders want hoe kan je grootouders die je altijd helpen en steunen beter bedanken dan met een prachtige fotoalbum van hun eerste kleinkind.

  4. De grote aantallen foto’s herken ik uit de duizenden… Ik ben begonnen aan een fotoalbum met prints.. maar daar kruipt nog meer tijd in dan een digitale fotoalbum. . . Mocht ik een fotoalbum winnen zou ik deze schenken aan mijn moeke. Zij is de overgrootmoeder van onze kleine kapoen… Hij is het eerste achterkleinkind en ze doet zoveel voor ons, alleen vind ik de tijd niet altijd om wat foto’s te selecteren… Wie weet kan dit haar kerstkadotje worden.. ze verdiend het om eens deftig in de watten gelegd te worden. Ze heeft ons afgelopen maanden serieus geholpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.