Inspiratie, Mama

Kant en klare babyvoeding: doen of niet?

Er bestaan nog veel te veel misverstanden rond kant en klare babyvoeding. Sommige ouders worden onterecht terechtgewezen op het feit dat ze potjesvoeding geven. Andere twijfelen over de kwaliteit ervan. Hoe je er ook tegenover staat, er zijn de dag van vandaag nog veel te veel onbeantwoorde vragen rond potjesvoeding of kant en klare babyvoeding zoals ze dat zo mooi noemen.

Ikzelf heb er nooit weigerachtig tegenover gestaan. Het belangrijkste voor mij is dat Mattéo gevarieerd eet en daar heb ik dus altijd goed op gelet. Er zijn tal van studies die uitwijzen dat kant en klare babyvoeding even goed zou zijn als vers bereide voeding. Zo is dat ook met verse groentjes tov. ingevroren groentjes. Van dat laatste hoorde ik steeds dat die zelfs nog meer vitaminen zouden bedragen dan vers bereide groentjes omdat ze meteen worden ingevroren.

Mijn persoonlijke ervaring: kant en klare babyvoeding

Mattéo kreeg 6 maanden borstvoeding. Van zodra wij met vaste voeding mochten beginnen heb ik van alles in huis gehaald. Hadden we tijd, dan haalde ik de babycook boven. Daar gingen zowel verse als diepvries groentjes in. Waren we op verplaatsing of had ik de tijd niet gevonden om eten te maken? Dan nam ik er zonder schuldgevoel een potje bij.

Wij hebben geluk dat Mattéo een goede eter is. Hij eet werkelijk alles, euh… behalve fruit dan. Vreemd voor een peuter, inderdaad! De enige manier om Mattéo fruit te laten eten zijn fruit- knijpzakjes of zelf fruitshakes maken. Stilletjes aan slagen we erin om hem banaan en appel te laten eten. Dat lukt enkel als deze in kleine stukjes gesneden worden en hij er zelf mag in prikken met zijn vorkje. Ik merk bij Mattéo dat hij heel gevoelig is aan vreemde texturen in zijn mond. Zijn eetgewoontes en de manier waarop hij nieuwe zaken ontdekt intrigeren mij.

Mijn samenwerking met Nutricia

Mijn interesse voor voeding en alles wat daarrond draait heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Toen Nutricia (de groep achter de Olvarit potjes en de Nutrillon opvolgmelk) mij benaderde met de vraag of ik interesse had om in hun ambassadeursprogramma te stappen werd ik heel benieuwd. Ik ging even luisteren wat hun programma inhield, of ik me voelde passen binnen het traject dat ze voor ogen hadden en ik wou voornamelijk een antwoord op volgende vragen: “Biedt deze samenwerking een meerwaarde voor mijn lezers?” “Kan ik dankzij deze samenwerking een antwoord formuleren op de vele vragen die er heersen rond potjesvoeding?”.

Ze hebben niet veel tijd nodig gehad bij Nutricia om mij te overtuigen. Ikzelf kwam op korte tijd al zoveel interessante zaken te weten waardoor ik positief kon antwoorden op bovenvermelde vragen.

Wist je dat…

  • de Olvarit groentepapjes al sinds 1946 bestaan?
  • als je kindje in de eerste fase van zijn leventje kennismaakt met pure en herkenbare smaken, de kans groter is dat hij deze smaken accepteert en op latere leeftijd goede eetgewoontes ontwikkelt?
  • de Olvarit fruitpotjes gelijk staan aan 1 portie fruit en de Olvarit groentepotjes vanaf 6 maand gelijk staan aan 1 portie groenten?
  • hun groenten en fruitpotjes een opbouwende structuur en samenstelling bezitten naargelang de leeftijd? Op die manier leert je kindje goed omgaan met texturen en smaken (aangepast aan zijn leeftijd).
  • Nutricia over zijn eigen groentevelden bezit ver weg van autostrades. Dit om er ervoor te zorgen dat enkel de beste ingrediënten in de Olvarit potjes terechtkomen.
  • je dankzij Nutricia makkelijk contact kan opnemen met een voedingskundige via telefoon (0800 166 85), via chat of zelfs via whatsapp (+32 471 134 300) en jouw vragen met haar kan bespreken?

Er valt nog zoveel meer te ontdekken.

Dus… Ja, deze samenwerking zal een meerwaarde bieden aan mijn lezers en ja, veel van jullie vragen zullen beantwoord worden.

Ik ben dus zelf enorm benieuwd naar wat me/ ons te wachten staat. Wat ik nog allemaal ga bijleren maar ook hoe Mattéo (nu 22 maand) zal reageren als mijn proefkonijn op dit “experiment”. Ocharme! Dit klinkt vreselijk, maar wees gerust voor Mattéo is eten proeven steeds een feest. 🙂

Oordeel zelf maar:

Kant en klare babyvoeding doen of niet 1 Kant en klare babyvoeding doen of niet 1

De komende maanden mag je dus nog meer verwachten over dit spannende avontuur waar wij ons in lanceren. Jullie vragen zullen, in de mate van het mogelijke, beantwoord worden en ik zal met eerlijke reviews en leuke weetjes komen.

 


Zit je momenteel met een vraag over potjesvoeding, over de eetgewoontes van je kind, allergieën of andere zaken die voedingsgerelateerd zijn? Stel ze gerust! Dat kan in een reactie hieronder, maar ook door me een mailtje te sturen of door contact met mij op te nemen via Facebook of Instagram.

Hou je zeker niet in! Ik verdiep me, samen met de voedingskundigen bij Nutricia, met veel plezier in al jullie vragen.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.