Wanneer de herfst in het land is heb ik vaak ongelooflijk veel zin in pannenkoeken. Alleen gaat dit meestal gepaard met een enorme suikerboost en kan ik ze bijgevolg niet zo vaak eten als ik dat zelf zou willen. Zondigen kan altijd, maar met mate en ik vind het toch belangrijk om evenwichtig te blijven eten. Daarenboven wil Mattéo altijd mee-eten, want alles wat op ons bord ligt wil hij ook. Kom dan zeker niet af met iets anders!
Ik ging dus opzoek naar een gezond alternatief voor pannenkoeken en, HOERA!, ik heb HET recept gevonden. Pannenkoeken zonder suiker, die niet elke keer uit elkaar vallen of aan uw pan blijven plakken. Een makkelijk en snel recept waar we nu al allen gek op zijn. Mattéo kon er echt niet afblijven en ik had 0,0% schuldgevoel, want hij had een gezonde snack binnen.
Dit heb je nodig:
- Blender
- 100gr havermout
- 1tl bakpoeder
- 1tl kaneel
- 2 eieren
- 2 rijpe bananen in kleine stukjes
- 1 el honing (indien gewenst)
- 200 ml melk
- Een snuifje zout
Zo maak je ze:
- Doe de havermout in de blender en mix alles fijn
- Voeg alle andere ingrediënten toe
- Mix alles tot een homogene massa. Gebruik een lepel om de ingrediënten eventueel van de randen te schrapen zodat je alles verder kan mixen.
- Bak de pannenkoeken in een kleine pan. Dit doe je idealiter met kokosolie maar kan natuurlijk ook met andere vetstof. Je maakt best kleine pannenkoeken omdat havermoutpannenkoeken vaak zwaarder zijn om te bakken.
Nu kan je ongegeneerd smullen! Ze zijn ook perfect als ontbijt met een fruittopping.
Laat het smaken.
Ik maak ze eigenlijk met enkel 2 eieren en 1 banaan. Prakken en scheut kaneel bij.
Trouwens: kokosslagroom is een aanrader daarbij! Mega lekker!
Geen havermout? mmmh kokosslagroom klinkt heerlijk.
Ohlala je n’y suis pas arrivée 🙁 je réessaierai !! Ou tu devra me montrer comment faire en live ? :p
C’est vrai? C’est super facile pourtant. Je te fait une vidéo ?
Oh oui ?