Food, Hoofdgerecht

Gevulde courgette met kippengehakt en feta kaas

Op een standaard donderdagavond wist ik even niet wat ik zou koken. Ik was onderweg naar huis en brainstormde samen met mijn man wat we al dan niet zouden kunnen eten. “Hé!” zei hij plots… als in EUREKA, ik weet het!, “Weet je wat al super lang geleden is? Gevulde tomaat of courgette”. Die gevulde courgette sprak mij meteen aan en zo stopte ik ook even bij de winkel om wat ingrediënten bij elkaar te rapen.

Ik ben redelijk eigenwijs, een recept op de letter volgen? Nooit mijn ding geweest! Laat die hersentjes van mij maar wat werken (al moet ik toegeven dat dat iets minder gemakkelijk gaat in zwangere toestand, maar dit even terzijde).
Ik bedacht snel even wat ik qua vulling in elkaar zou flansen. En zo kwam ik buiten met enkele ingrediënten die er ’s avonds voor zorgden dat ik in een mum van tijd een verrassend lekker receptje op tafel toverde.

Het was al lang geleden dat ik nog eens een Instastory maakte van mijn avondeten. En zo belandden de voorbereidingen en het eindresultaat van die gevulde courgette op mijn story. Ik kreeg massaal veel vraag naar het receptje en nu zit ik dus een receptje uit te typen dat niet meteen bedoeld was om op de blog te verschijnen. Maar hé! het was lekker en jullie vroegen erom. Wie ben ik dan om dit receptje voor mezelf te houden 😉

Hier gaan we…

Ingrediënten (voor 2 à 3 personen)

 • 400 g kippengehakt
 • 2 dikke courgettes
 • 1 rode ui
 • 1 rode paprika
 • 2 teentjes look
 • 2 tomaten
 • Feta kaas
 • Geraspte emmentaler
 • Kippenkruiden of Tandoori kippenkruiden
 • Italiaanse kruiden & cayenne peper
 • Peper en zout

Aan de slag

 • Verwarm de oven voor op 180°
 • Spoel de courgettes af, snij ze in 2 en hol ze voorzichtig uit. Hou het vruchtvlees apart.
 • Plaats de uitgeholde courgettes in een vuurvaste ovenschotel. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout.
 • Plaats een goede 15 minuten in de oven.
 • Ga nu aan de slag met de vulling.
 • Snij de rode ui in kleine stukjes en fruit deze aan in olijfolie. Doe er de geperste teentjes look bij.
 • Snij ondertussen de paprika in kleine blokjes en voeg deze vervolgens toe aan de uien.
 • Snij het vruchtvlees uit de uitgeholde courgettes fijn en voeg dit eveneens toe.
 • Voeg er tenslotte de tomaten aan toe (in kleine blokjes gesneden)
 • Kruid het geheel met voldoende Italiaanse kruiden en breng met Cayenne peper + peper en zout op smaak.
 • Dit is niet verplicht maar ik voeg een lepel Ketchup toe aan het geheel om de zuurtegraad van het gerecht wat te neutraliseren. Je kan ook voor een lepel honing of een beetje suiker opteren.
 • Laat het geheel even sudderen en proef voldoende, kruid bij indien nodig.
 • Roer nu ongeveer 100g, in kleine blokjes gesneden, fetakaas door je mengsel.
 • Eens je groentemengsel klaar is mag je dit opzij bewaren. Ikzelf heb het geheel snel even gemixt voor ik de fetakaas toevoegde (maar dat doe ik meer omdat Mattéo dan makkelijker mee eet).
 • Tijd voor je kippengehakt. Rulbak je gehakt en kruid met de kippenkruiden of tandoori kippenkruiden. (Oh ja, ter info ik gebruikte zowel standaard kippenkruiden als tandoori kruiden, maar dat is geen must 😉 )
 • Eens je gehakt klaar is voeg je daar je groentemengsel aan toe.
 • Haal nu de uitgeholde courgettes uit de oven en vul ze op met je gehakt/ groentemengsel
 • Bestrooi met geraspte kaas en plaats opnieuw in de oven voor een 20 à 25 minuten.
 • Let erop dat je een mooie kaaskorst hebt en de courgettes gaar zijn alvorens je die uit de oven haalt. Om te weten of je courgettes gaar zijn prik je er gewoon snel even doorheen met een aardappelmesje. Als die er makkelijk doorgaat, dan zijn ze gaar. 🙂

Ps. je zou wel nog wat vulsel over kunnen hebben. De dag erna kan je deze gewoon aanlengen met passata en gebruiken voor een lekkere pasta.

Geniet van je courgettes!!!

 

Dit zuiders receptje al geprobeerd? Pasta aioli met trostomaatjes.

 

 

4 thoughts on “Gevulde courgette met kippengehakt en feta kaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.