Mama

Deel 1 – Lief klein wonder

Ondertussen is mijn lief klein wondertje 9 maand geworden. 9 maand?!? Als ik dit neerschrijf kan ik het haast niet geloven. Hij loopt, of kruipt of liever rolt hier al 9 maand vrolijk rond. Dat zijn evenveel maanden als dat hij incognito met een ‘all inclusive formule’ in mijn buik vertoefde. Ik blijf het iets wonderbaarlijks mooi vinden… die zwangerschap, de bevalling en de weg daar naartoe.

Ik heb het nooit neergeschreven, en toegegeven daar heb ik een beetje spijt van. Hoog tijd dus om diep in mijn geheugen te graven en hier werk van te maken.

Mijn man en ik leerden elkaar 14 jaar geleden kennen. Een tienerliefde die zo krachtig was dat het samen met ons gegroeid is, samen met ons volwassen is geworden. We maakten al heel wat mee: momenten van puur geluk, moeilijke keuzes, intens verdriet, enkele rouwprocessen maar ook heel veel vreugde. Wij hadden als pubers al een duidelijk beeld van hoe onze toekomst er zou komen uit te zien. We zouden samen een huis kopen want huren dat was weggesmeten geld. We zouden een groot trouwfeest organiseren op een prachtige locatie met een overheerlijke maaltijd en een geweldig avondfeest. Daarna zouden we voor kindjes gaan want dat wouden we allebei zo graag. De namen lagen zelf al vast, en ik was maar 15 jaar!?!. Dat huis hebben we, na een zoektocht van 2 jaar, gekocht. Het huis werd volledig gestript, 2 jaar hebben we verbouwd aan ons droomhuis. We offerden hier al onze weekends voor op. Toen we bijna een jaar samenwoonden werd ik op de meest originele manier ten huwelijk gevraagd. Ons trouwfeest vond op 30 mei 2015 plaats. Dat feest was na een jaar organiseren en voorbereiden precies hoe wij het wouden! Enkele maanden later werd een nieuwe droom werkelijkheid… er groeide een lief klein wondertje in mijn buik. Tijdens zijn verblijf in mijn buik kreeg hij de naam ‘Pépite’ het Franse woord voor zaadje. Lief toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.