Mama, Uitstapjes

De Maxi-Cosi Adorra: eerste indruk

De Maxi-Cosi Adorra: eerste indruk

Onlangs werd ik door Maxi-Cosi geselecteerd om als ambassadrice één van hun nieuwe kinderwagens uit te testen. Ik ontmoette de mensen achter Maxi-Cosi op de babyboom beurs en maakte zo ook kennis met hun nieuwste productlanceringen. Maxi-Cosi staat niet stil en hier dragen ze design en veiligheid hoog in het vaandel!

Terug naar die kinderwagen. Op de beurs werd mijn aandacht meteen door de Maxi-Cosi Adorra getrokken. Ik vond hem niet alleen mooi maar werd ook meteen getriggerd door de ruime boodschappenmand (iets dat ik bij mijn huidige kinderwagen echt mis). Toen ik vervolgens hoorde dat hij zo makkelijk opklapbaar was en dat hij ook nog eens omschreven wordt als een lichtgewicht, was ik meteen verkocht. Ik werd dus laaiend enthousiast toen ze met hun ambassadeurs voorstel kwamen en wist ook meteen welk model ik wou uittesten, de Maxi-Cosi Adorra dus.

Strookt mijn eerste ervaring nu ook met mijn eerste indruk?

Het monteren van de kinderwagen

Je moet geen held zijn om deze kinderwagen te monteren. Ik durf zelfs te zeggen dat ik het zonder handleiding ook had gekund. Een fluitje van een cent dus. Je bent in een mum van tijd vertrekkensklaar. Zo gezegd zo gedaan…

De eerste rit

Maxi-Cosi adorra review 2

Wij zijn zelf een driewieler gewoon. Het is dus even wennen als je ineens een kinderwagen met 4 wielen bestuurt. Misschien is een driewieler iets wendbaarder maar toch vond ik ook deze kinderwagen fijn lopen. Hij is robuuster en het lijkt erop dat hij iets beter zijn baan houdt (zelfs wanneer ik hem even met 1 hand moet besturen). Hoor mij bezig, ik ben precies een auto aan het reviewen. 😉 

De duwstang is ook verstelbaar in de hoogte. Persoonlijk vind ik het comfortabel rijden op de hoogste stand maar ik kan me inbeelden dat kleinere mensen blij zijn dat ze de stang kunnen verlagen.

Het zitje

Mattéo lijkt zeer comfortabel te zitten. Het zitje is ook breder dan de gemiddelde kinderwagen. Een voordeel is het extra zitkussentje dat wordt meegeleverd. Ik kreeg instant zin om me ook even in dat kinderzitje te installeren.

We gingen ’s avonds wandelen en hij werd bijgevolg wat moe. De rugleuning van de Adorra is gelukkig verstelbaar. Je hebt 3 mogelijke standen waaronder een volledig liggende slaapstand. Ik hoorde Mattéo niet klagen in die laatste stand en ben dus vrij zeker dat hij daar goed lag. Want als meneertje het niet naar zijn zin heeft, dan hoor je dat ook snel.

Een groot pluspunt is ook de ruime zonnekap waardoor je kindje geen spleetoogjes meer moet trekken door de zon. Of in ons geval een serenade opstart omdat hij die zon in zijn ogen wel echt vervelend vindt (“Sja… wie niet?” hoor ik je zeggen).

Maxi-Cosi adorra review 10Maxi-Cosi adorra review 10Maxi-Cosi adorra review 10

De kinderwagen opbergen

Het toeklappen van deze kinderwagen verloopt ook heel vlot. Ok, buiten die ene keer dat ik mijn vinger tussen de wagen klemde, maar dat was zo hard mijn eigen fout… beetje onhandig of zo iets.

Maxi-Cosi adorra review 10

Voor mij zijn er enkele grote pluspunten aan de opgeklapte Maxi-Cosi Adorra.

  1. Het zitje van de wandelwagen kan je mee opklappen. Bij mijn vorige kinderwagen moest ik het zitje verwijderen en apart opbergen. Waar steek je het allemaal hé?
  2. Je kan de opgeklapte wandelwagen rechtop laten staan. Ideaal om hem zo in de gang of elders op te bergen.
  3. Eens opgeklapt vind ik hem, zelfs met de wandelwagen en wielen vrij compact. Als je hem nog compacter wilt kan je het zitje en de wielen ook makkelijk verwijderen.

Enkele leuke weetjes

  • De Maxi-Cosi Adorra is verkrijgbaar in 6 leuke kleurtjes.
  • De zitting van de wandelwagen is verstelbaar. Hij kan zowel in voorwaartse als achterwaartse richting geplaatst worden.
  • Je kan de Maxi-Cosi Adorra van bij de geboorte gebruiken in combinatie met de Maxi-Cosi Oria reiswieg en met de Maxi-Cosi autostoel.

Ik ben alvast heel benieuwd om de kinderwagen mee te nemen op één van mijn shopnamiddagjes. Lang leve grote boodschappenmanden. En verder kijk ik ook uit naar de komst van Mattéo’s broertje. Want dan kan ik de wandelwagen in combinatie met de Oria reiswieg uittesten.

Hou dus zeker mijn blog en Instagram in de gaten als je benieuwd bent naar meer omtrent de Maxi-Cosi Adorra.

Voor diegene die hem gewoon zo snel mogelijk zelf willen uittesten heb ik nog beter nieuws!

WIN je eigen Maxi-Cosi Adorra

Wil jij ook kans maken op deze of een andere Maxi-Cosi kinderwagen? Waag dan snel je kans!

KLIK HIER OM DEEL TE NEMEN

De wedstrijd eindigt op 20 juni 2018, SUCCES!

Maxi-Cosi adorra review 10Maxi-Cosi adorra review 10Maxi-Cosi adorra review 10
Meer dan goedgekeurd door Mattéo, I GUESS :) (Hij vindt 'm ook zeer lekker ;-) )

 


Voor meer info en beschikbare kleuren, klik hier.


 

2 thoughts on “De Maxi-Cosi Adorra: eerste indruk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.