Geen categorie, Mama

Cijfers herkennen – spelend leren met cijferplaten

Herken je dat gevoel? Je kijkt naar je kind en denkt: “wanneer is die nu zo groot geworden?”. De manier waarop hij staat, zijn reacties die me soms (of vaak) met mijn mond vol tanden laten, de manier waarop hij zaken analyseert en zijn ‘wil’ om te leren.

Leren schrijven cijfers

Leren rekenen en cijfers herkennen

Zo begon hij een tijdje geleden vragen te stellen als “hoeveel is twee plus drie?”. We toonden hoe hij dit zelf op zijn handjes kon tellen en voor we het wisten kon hij makkelijke rekensommetjes zelf oplossen door zijn vingertjes te tellen. Er gaat geen dag meer voorbij zonder dat hij ons vraagt naar rekensommetjes zodat hij ons trots het juiste antwoord kan voorschotelen. Hij is fier, en dat zijn wij als ouder natuurlijk ook.

Omdat hij het zo leuk vindt om uitgedaagd te worden heb ik oefenplaatjes gemaakt. Zo kan hij op een ludieke manier leren tellen, cijfers herkennen en ook zijn fijne motoriek stimuleren door de cijfers over te schrijven of zaken te omcirkelen. De plaatjes gaan van cijfertje 1 tot 10. Onderaan deze blogpost kan je ze gratis downloaden zodat je thuis zelf aan de slag kan gaan met je kindje(s).

BIC gelocity – extra leuk schrijven

cijferplaten leren schrijven

Voor extra motivatie gaf ik hem de gekleurde balpennen van BIC gelocity. Hij kiest per plaat een kleurtje, lost spelenderwijs de oefeningen op en wanneer hij een foutje maakt kan hij dat foutje makkelijk weggommen met het gommetje dat standaard aanwezig is op de dop. Super toch!

Mattéo was alvast heel enthousiast.

cijferplaten - cijfers leren schrijven
Superfier. Ps, vraag nooit aan uw kind om te lachen voor de foto. 🙂
cijferplaten - cijfers leren schrijven
Foutje gemaakt? Even gommen. En we zijn terug vertrokken. 🙂
cijferplaten - cijfers leren schrijven
Mattéo is super geconcentreerd. Why so serious? haha.

Download hier de cijferplaten.

Klik op de bovenstaande ‘download’ knop en download zo de oefenplaatjes, print ze thuis af en laat die kindjes spelenderwijs maar oefenen. Ik ben er zeker van dat jullie het samen leuk zullen vinden!

Ps. Aan de Instagrammende mama’s. Deel je foto’s in je story’s en tag me (@bestkidever.be) want ik ben super benieuwd om te zien hoe jullie kindjes zich vermaken.

cijferplaten - cijfers leren schrijven

PS. Nog even over de BIC gelocity, Deze worden tot 50% terugbetaald indien jullie gebruik maken van de Shopmium app. https://offers.shopmium.com/be-nl/n/bic-gel-ocity-illusion  


Wat denken jullie… moet ik ook letterplaatjes maken? 😊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.