Geen categorie, Mama

Brief aan mijn 1-jarige zoon

Lieve schat, loulou, mon petit prince

Maandag 15 augustus 2016 – 15u39, daar was je dan eindelijk lieve schat. Ik kan het haast niet geloven dat het al een jaar geleden is dat jij in ons leven kwam. Je maakte het instant mooier en dat doe je nog steeds. Je bent echt een geweldig kereltje. Weet jij wel hoe trots ik ben dat ik jou mijn zoon mag noemen? Ik ben zo fier op jou. Je kruipt nergens onopgemerkt voorbij, iedereen heeft je gezien. Je weet nu al hoe je de mensen moet charmeren en rond jouw kleine vingertje moet draaien. ‘De charmeur’ is niet voor niets een bijnaam die we vaak moeten horen en die ze ook in de crèche hanteren.

Ik ben stapelgek op jou!
Je sprekende ogen waar ik in verdrink en die me het moeilijk maken om jou iets te weigeren.
Je guitige lach die instant ook een lach op mijn gezicht tovert.
Je geniepige deugnieten blik die me al waarschuwt voor later (boefje in wording).
Het kuiltje in je wang dat je van mij erfde.
Je zotte streken waarmee we nog heel veel gaan lachen.
Je hoog knuffelgehalte waardoor ik iedere keer opnieuw smelt.

Je trekt nu al graag de aandacht. Als er iemand eens niet naar jou kijkt zoek je een manier om toch die aandacht te krijgen. Je geniet ervan om de mensen aan het lachen te brengen en dat heb je vast en zeker van je papa! Ga je later ook toneel spelen zoals je papa dat deed?

Ben je droevig, voel je je gekwetst, voel je je alleen, angstig of onbegrepen? Vertel het ons lieve schat, wij laten je nooit alleen met deze gevoelens.

Hoe graag je ook de aandacht trekt toch heb je een verlegen kantje. Maar dit zou wel eens een fase kunnen zijn. Je lijkt me een zeer gevoelige jongen en daar is niets mis mee lieve schat. Ik hoop alleen dat je net zoals ons een open boek bent. Dat je weet dat er in ons gezin gebabbeld mag worden. Dat wij open staan voor alles en dat wij niet snel zullen oordelen. Ben je droevig, voel je je gekwetst, voel je je alleen, angstig of onbegrepen? Vertel het ons lieve schat, wij laten je nooit alleen met deze gevoelens.

Met eten kunnen we jou altijd plezieren, je lust werkelijk ALLES en moet dan ook alles hebben wat wij eten. Moest je kunnen, je zou het eten uit onze mond trekken. Het is alleszins een plezier om je te zien eten. Ga je later ook zo graag koken als ons? Wat zou je opa dan fier zijn op jou. Want je opa die kon pas een stukje koken!

Je bent ook verzot op je nieuwe bal. Word je voetballer of sta je liever op een tennisterrein?

We hebben nog zoveel vragen en zijn zo benieuwd naar je toekomst. Maar onthoud 1 ding, wat je ook mag worden, waar je ook voor kiest, wij zullen je altijd steunen. Jouw geluk is ons geluk!

Bedankt voor dit prachtig jaar lieve schat! Dat er nog vele mogen volgen.

Fijne verjaardag lieverd!

Je mama die zielsveel van je houdt

4 thoughts on “Brief aan mijn 1-jarige zoon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.