Inspiratie, Mama

Dit bracht Sinterklaas bij Mattéo

Sinterklaas is het land uit en nu is het tijd voor die kerstboom. Een prachtig gedecoreerde kerstboom, bomvol sfeervolle lichtjes die op hun beurt de living in al die huishoudens zo gezellig maakt.

Alleen zijn wij dit jaar een beetje laat met alles. Er staat nog geen kerstboom te pronken in ons salon en Mattéo kreeg een late Sint. De boosdoener? De appendix van mijn man die op springen stond en met spoed operatief verwijderd moest worden. De nacht dat de Sint zou langskomen lag mijn man nog in het ziekenhuis. Hoewel ik er echt op sta dat Sinterklaas in de nacht van 5 op 6 december langskomt, moesten wij noodgedwongen de komst van de Sint uitstellen. Wij wilden Mattéo’s verwonderd gezichtje natuurlijk samen ontdekken.

Gelukkig is Mattéo nog te klein om te beseffen dat de Sint wel heel laat kwam dit jaar. Maar ‘missie Sinterklaas’ is geslaagd want hij lijkt zijn cadeautjes wel te appreciëren.

Dit had de Sint in petto voor Mattéo:


Trybike

Trybike

Ik wou al langer zo een leuke, stoere loopfiets voor Mattéo. Mijn oog viel eerst op de Wishbone bike. Het model dat ik voor ogen had kost 199€ en dat vond Sinterklaas toch veel geld. Na wat opzoekingswerk kwam ik bij de Trybike terecht en dat mocht van Sinterklaas op Mattéo’s lijstje. Hij zag er ook lekker stoer, robuust en mooi uit. Ik las er heel wat positieve reacties over en ik was verkocht. Hij lijkt sterk op de Wishbone maar ondertussen kon Sinterklaas toch wat centjes uitsparen. De Trybike is een 4 in 1 fiets die meegroeit met je kind. Heel wat mogelijkheden dus! Nu hopen dat Mattéo er lang plezier aan beleeft.

Ps. Sinterklaas bestelde hem via Loopfiets.be . Ze verkopen hem daar aan 159€.

Bumba grote zoekboek

bumba zoekboek

Ik ben geen hevige Bumba fan. Maar dit boek zag ik meermaals in enkele Instagram stories passeren. Het boek is groot en echt duidelijk. Een leuke manier om je kindje te laten zoeken en om zijn eerste woordjes aan te leren.

Gezien ik Mattéo tweetalig opvoed heb ik hem in het Frans gevraagd aan de Sint. En ja hoor, die bestond ook in het Frans. De Sint betaalde hier 12,99€ voor.

Goki houten puzzel – boerderij

houten legpuzzel

En als laatste cadeautje, naast de mandarijntjes, chocolaatjes en Nic Nacks plaatste ik een puzzel op zijn wenslijst. Gewoon omdat een kind niet genoeg puzzels kan hebben. Ze vinden het leuk en het is educatief. Sinterklaas had geluk want de puzzel stond begin deze maand nog in promotie aan 7€, nu betaal je er al 15€ voor.

Sinterklaas gaf in totaal 179€ uit. En dan heeft hij het nog niet over de cadeautjes bij peter, meter en de grootouders. Hij waarschuwde ons wel dat het volgend jaar best wat minder mocht zijn. Maar ons excuus dat die fiets enkele jaren mee moet gaan leek zijn gemoedstoestand wat te verzachten.

Tijd nu voor die kerstboom!

Mijn man zweert bij een echte kerstboom. Wij gaan elk jaar met veel plezier kijken naar die prachtige kerstbomen, kiezen dan de mooiste en liefst volste kerstboom uit en nemen die dan mee naar huis. Maar ook dit jaar wordt het anders. Wij hebben een valse kerstboom op zolder, die was nog van zijn overleden vader. Mijn idee was dus om die kerstboom van onder het stof te halen op zolder. Mijn man heeft 3 weken hefverbod… ik zag dus niet meteen een andere oplossing. Maar mijn man is ook een beetje koppig en zo heeft het toch een week geduurd alvorens ik mijn man van mijn idee kon overtuigen. Plots zei hij gisteren uit het niets “Schat, misschien moeten we toch die valse kerstboom van de zolder halen”. Wij weten dit weekend wat ons te doen staat!

Lees ook: Is liegen over de Sint slecht voor je kind?

4 thoughts on “Dit bracht Sinterklaas bij Mattéo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.