Mama, Reizen met kids

Autovakantie met een baby: inpaklijsten en tips

Morgen is het eindelijk zo ver! We vertrekken voor het eerst met Mattéo op autovakantie naar Frankrijk. De eerste week brengen we in de Ardèche door. De tweede week zitten we in Annecy tegen de Zwitserse grens. Ik kijk enorm uit naar deze vakantie gezien ik iedereen vol lof hoor spreken over de regio’s waar wij naartoe trekken. Ik heb dus geen idee of jullie de komende 2 weken juist minder of meer blogberichten van mij kunnen verwachten. “Maar hé, het is congé!” Ik laat het dus op mij afkomen en zie wel wat ik doe.

Reisavonturen op Instagram @Bestkidever.be

In tussentijd kunnen jullie onze reisavonturen wel op mijn Instagram account volgen. Volg jij ons al? https://www.instagram.com/bestkidever.be/ – Vakantiespam in aantocht, be prepared!

Inpaklijst: reizen met baby

Ik heb gisteren tot 1u ’s nachts zitten inpakken. Dat komt ervan als je het inpakken uitstelt tot op het laatste moment. Ik reis enorm graag maar dat inpakken vind ik verschrikkelijk. Gelukkig kon ik de inpaklijsten van 2 topmadammen raadplegen. Zonder hen was ik waarschijnlijk nog bezig 😉

Vertrek je binnenkort ook op vakantie met je kroost? Download dan zeker de inpaklijst van Annelies of van Nies op onderstaande links. Of doe zoals ik en download ze alle twee!

Tips voor een autovakantie met baby’(s)

Ik kreeg onderstaande tips nog mee en ga hier zeker rekening mee houden:

1. Zorg voor voldoende tussenstops.
Wij lassen sowieso om de 2u een pauze in. Als Mattéo slaapt zullen we waarschijnlijk van de gelegenheid gebruik maken om toch even langer door te rijden. Op de heenreis hebben we een hotel in Beaune geboekt zodat de rit wat gebroken wordt. Onze eerste rit duurt dus maar 6u en ik denk dat dit goed te doen is.

2. Houd iets om te eten en te drinken bij de hand
Mattéo is gemakkelijk af te leiden met een koekje of wat water. Deze tip neem ik dus ook mee.

3. Voorzie afwisselend speelgoed om ze te entertainen
Geen idee hoe de rit zal verlopen en of ik al dan niet verplicht zal worden om me op de achterbank te installeren zodat ik meneertje tevreden kan houden. Maar ik zal zeker zijn favoriete speelgoed bij de hand houden.

4. Voorzie een zonnescherm
Goed dat ik deze tip nog te horen kreeg. Mattéo vindt het verschrikkelijk irritant om zon in de ogen te krijgen (wie niet). Ik mag het zonnescherm aan zijn venstertje dus niet vergeten te installeren.

5. Vertrek ’s nachts of in de vroege uurtjes
Ze raden dit aan omdat je baby dan nog wat kan doorslapen. Hier denk ik zelf nog even over na… want als wij niet geslapen hebben komt het toch ook niet goed, of wel?

Ik las ook nog dat je niet al teveel verwachtingen moet hebben van een verlof met een baby. Go with the flow! En geniet van het moment. Daar zijn we al aardig in geslaagd tijdens onze laatste vliegreis naar Menorca in mei. We hebben toen gezien dat een vakantie met een baby niet meer hetzelfde is als de reisjes die we vroeger met z’n tweetjes maakten. Alles is op het gemak en op het ritme van je baby. Maar ik geniet enorm van die tijd samen met het gezin.

5 thoughts on “Autovakantie met een baby: inpaklijsten en tips

  1. Leuk stukje schat!! Geniet van de trip met je 2 ventjes 🙂 Ardeche is supermooi, ben daar ook al geweest. Je gaat er echt van genieten xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.