Inspiratie, Mama

4 x themafeest inspiratie voor een geslaagd verjaardagsfeestje

Verjaardagsfeestjes organiseren, ik vind dat geweldig en al zeker voor kinderen. Je kiest een thema, laat je creativiteit erop los en je bent vertrokken. Ik zou enkele maanden geleden alvast heel blij geweest zijn met zo een artikel. De organisatie, die voorafging aan het eerste verjaardagsfeestje van Mattéo, verliep nogal chaotisch. Dat kon je in één van mijn vorige blogposts lezen. Eén ding is zeker! Volgend jaar zorg ik ervoor dat ik enkele dagen voor het feestje thuis ben en niet op reis ;-).

Gezien voorbereiding het halve werk is, presenteer ik jullie hier 4 te gekke thema’s voor het volgende feestje van jullie ukjes!

Ik heb ervoor gekozen om de thema’s met foto’s te documenteren. De volgende items komen aan bod: De uitnodiging, de verjaardagstaart, de (tafel)decoratie en de traktaties voor de vriendjes.

1. Jungle Party

Op nummer 1 plaats ik de jungle party. Hoe kan het ook anders! Ik koos zelf voor dit thema als 1e verjaardagsthema voor mijn zoontje.  Het is zo een dankbaar thema. Had ik meer tijd gehad voor Mattéo’s eerste feestje en was het niet allemaal zo chaotisch verlopen, dan had ik het toch nog iets anders aangepakt. Hoewel ik achteraf gezien niet mag klagen en best wel blij mag zijn met het resultaat dat we op die korte tijd in elkaar staken.

Hier heb je alvast wat inspiratie:

De uitnodiging

wild one invitation

De verjaardagstaart

Zo zie je maar dat je ook van een ‘simpele’ taart iets leuks kan maken (foto rechts).

verjaardagstaart jungle  verjaardagstaart safari

De (tafel)decoratie

Tafeldecoratie safari 2 Tafeldecoratie safari

Fotobooth safari Tafeldecoratie safari 3

Traktaties vriendjes

Ik maakte onderstaande gepersonaliseerde sleutelhangers met pandahoofdje.

Traktatie crèche 1 jaar verjaardag

Maar deze jungledieren met verrassing op de rug waren ook een kanshebber. De verrassing had dan een ingepakt koekje of een doosje rozijntjes kunnen zijn.

traktatie creche safari diertjes

2. Circus feestje

Nog zo een leuk genderneutraal thema, want daar is de laatste tijd toch ook veel om te doen. Hema verhaal… weet je wel! Nee? de unisekskleren?… Maakt niet uit, leuk thema voor iedereen!

De uitnodiging

Circus uitnodiging Circus uitnodiging 2 Circus uitnodiging 1

De verjaardagstaart

circus taart circus taart 3 circus taart 1

De (tafel)decoratie

Circus tafeldecoratie

circus feestje decoratie animatie circus foto animatie

Traktaties vriendjes

Voor de traktaties kan je de rode en witte lijnen, die het circusthema benadrukken, doortrekken in tal van leuke items.
Je kan bijvoorbeeld een bellenblaas in het thema bestickeren of popcorn schenken in rood/witte papieren zakjes of doosjes.

circus traktatie

3. Unicorn feestje

Hoewel ik niet DE typische ‘stereotype mama’ ben en Mattéo best wel met een pop mag spelen van mij, vind ik dit thema toch meer een thema voor meisjes. Had Mattéo een meisje geweest dan had ik zijn eerste feestje gegarandeerd in een unicorn thema gegoten. Hoe schattig is dat niet?!? Zo kleurrijk en er valt zoveel mee te doen, love it! Btw. Wees gerust, als Mattéo zelf ooit achter een unicorn feest vraagt, dan krijgt hij een unicorn feest! Met alle plezier zelfs! Ik bedoel… heb je onderstaande beelden al eens goed bekeken?

De uitnodiging

Unicorn uitnodiging Unicorn uitnodiging 1

De verjaardagstaart

Unicorn taartunicorn donuts

De (tafel)decoratie

Unicorn tafel decoratie 2 Unicorn tafel decoratie Unicorn tafel decoratie 5

Unicorn tafel decoratie 1 Unicorn tafel decoratie 3

Traktaties vriendjes

Je tovert makkelijk bruine zakjes om tot echte ‘unicorn’ pareltjes. Je kan bijvoorbeeld een ‘unicorn’ afbeelding afdrukken. Knip deze vervolgens uit, en plak deze op de zakken. De oogjes teken je makkelijk zelf. Vul de zakjes met traktaties naar keuze. De regenboog snoepjes zijn wel heel toepasselijk!

Unicorn traktatie zakjes Unicorn traktatie

4. Race circuit feestje

Om af te sluiten een thema waar menig jongetje (maar zeker ook stoer meisje 😉 ) zot van zal zijn. Auto’s! Laat je inspireren.

De uitnodiging

De verjaardagstaart

race taart

De (tafel)decoratie

race decoratie tafel race decoratie eten

race tafel decoratie race decoratie

Traktaties vriendjes

traktatie race 1 traktatie race

Ik hoop dat ik jullie kon inspireren. Laat zeker iets weten als je volgend feestje voor één van bovenstaande thema’s kiest!

5 thoughts on “4 x themafeest inspiratie voor een geslaagd verjaardagsfeestje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.