Bakken, Food, Geen categorie

Smeuïge chocoladetaart

Ok… ik spreek altijd over gezonde en snelle gerechten en in eerste instantie zie ik je al fronsen wanneer je de titel leest en de foto ziet verschijnen. Maar hey, chocolade is echt wel gezond en deze taart is ook zeker snel gefikst. Ah die frons is weggetrokken, dat zie ik liever! 😉

Nog niet overtuigd? Lees dan snel even verder!

  1. Zwarte chocolade is goed voor je hart en bloedsomloop.
  2. Het vermindert het risico op een beroerte
  3. Chocolade is rijk aan mineralen.
  4. Het vermindert de cholesterol.
  5. Het is goed voor de huid.
  6. Het helpt je gewicht verliezen .
  7. Het is goed voor moeders en hun baby’s.
  8. Het verhindert mogelijk diabetes.
  9. Het is goed voor de hersenen.
  10. Het doet je beter voelen.

Ik vernam dit uit goede bron, lees er HIER maar wat meer over als je me niet gelooft.

Wat houdt je nog tegen? Bakken maar!

Dit heb je nodig

  • 325 gr pure chocolade
  • 250 gr boter
  • 160 gr suiker
  • 5 eieren
  • Een snufje zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 80 gr zelfrijzende bloem
  • Optioneel: 1 tl bakpoeder
  • Voor de afwerking : Eventueel witte chocoladeschilfers of kokosschilfers

En start !

Verwarm je oven voor op 180° (boven en onderwarmte).

Vet een ronde (spring)vorm van +-24cm diameter in met boter en bebloem deze ook. Deze stappen zijn heel belangrijk want je wil echt niet dat je taart aan jouw vorm blijft plakken. Ik leg voor alle zekerheid zelfs nog een bakpapier op de bodem die ik op maat snij. Mijn bakpapier vet ik trouwens ook in.

  • Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af en leg ze opzij.
  • Laat de chocolade en de boter samen smelten in de microgolfoven (max 650w) of au-bain-marie.
    Kies je voor de microgolfoven, roer dan met een vork om de minuut eens door het mengsel tot alles mooi gesmolten is. Tip voor de microgolf gebruiker: gezien de grote hoeveelheid chocolade en boter kan je deze best over 2 kommen verdelen om dit makkelijker te laten smelten.
  • Klop de eieren los in een grote kom, klop daar de suiker door tot je een schuimige massa bereikt. Doe er een snufje zout bij en een theelepel vanille-extracten. (indien je geen vanille extracten in huis hebt kan je ook wat vanillesuiker gebruiken, maar zorg ervoor dat je de 160gr aan suiker in zijn totaliteit niet overschrijdt).
  • Voeg vervolgens de gesmolten chocolade en boter toe aan je mengsel. Meng alles goed door elkaar.
  • Zeef als laatste je bloem door het beslag. + indien gewenst 1tl bakpoeder om de taart iets luchtiger te maken.

Giet je beslag in de taartvorm en plaats deze voor 25 à 30 minuten in de oven. De korst van de taart zal bovenaan breken. Dit is een goed teken en dus niets om je zorgen over te maken. Wanneer je de taart uit de oven haalt en even laat rusten komt dit helemaal goed. Je kan ook het gevoel hebben dat je taart niet helemaal gaar is, maak je ook hier geen zorgen om. Het gaat om een smeuïge chocoladetaart, de bedoeling is dus dat je een “sappige” taart kan serveren met een brownie textuur.

Laat de taart minstens 3 uur rusten alvorens deze te serveren.

Zo werk je de taart af:

Om deze taart af te werken heb je eindeloos veel mogelijkheden. Je kan witte chocolade raspen en erover strooien, je kan kokosschilfers gebruiken of je kan zelf afwerken met chocoladeglazuur. Opgepast dat laatste kan heel zwaar worden ;-).

Voor onze ‘gender reveal party’ heb ik de taart afgewerkt met cacaopoeder, slagroom en aardbeitjes. Maar ik heb de taart ook al als dessert geserveerd met een bolletje vanille-ijs en framboosjes. Njam!

smeuïge chocoladetaart met fruit

Ik zou zeggen: leef je uit! En smullen maar. 

2 thoughts on “Smeuïge chocoladetaart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.