Food, Hoofdgerecht, Lunch

Quiche met geitenkaas boordevol groenten

Het is alweer maandag en je vraagt je af wat je deze week weer gaat klaarmaken om te eten. Denk niet langer na. Met deze quiche boordevol groenten trakteer je uw lichaam en dat van het gezin op een vitamineboost. Deze quiche is zo klaar en je weet meteen welke lunch je ‘s anderdaags kan meenemen naar je werk. Als er tenminste nog iets overschiet…

Geen zin in warm eten? Geen probleem, deze quiche smaakt koud minstens even goed!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)
  • 1 rol geitenkaas
  • 250 ml room
  • 1 courgette
  • 1 aubergine (in blokjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 gele paprika (in blokjes)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 10 tal kersttomaatjes
  • scheutje Porto
  • 3 eieren
  • olijfolie
  • honing
  • 1 tl oregano kruiden
  • 1 tl paprika kruiden
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een taartvorm of Pyrex met het kruimeldeeg. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
  • Pel en snipper de ui. Spoel de gele paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Spoel de aubergine en snij in blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en de paprika erin, bestrooi deze met de oregano kruiden. Wanneer de ui glazig is blus je het geheel met een flinke scheut Porto. Laat de Porto een minuutje pruttelen. Voeg nu een klein blikje tomatenpuree toe en roer alles goed door. Voeg na enkele minuten de aubergineblokjes toe.
  • Schep de gebakken groenten op de deegbodem. Klop de eieren en de room los. Kruid met de paprikakruiden, peper en zout.
  • Schenk het eiermengsel over de groenten. Spoel de courgette en snij in fijne plakjes. Snij de geitenkaas in plakjes.
  • Leg de plakken courgette en geitenkaas als dakpannetjes op de quiche. Werk de quiche af met enkele kersttomaatjes en wat honing
  • Plaats de quiche 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

2 thoughts on “Quiche met geitenkaas boordevol groenten

    1. Dit kan perfect vervangen worden door cottage cheese of fetakaas. Als je echt geen kaas lust dan kan het zeker ook zonder. Laat het smaken en vertel me alvast wat je ervan vond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.