Babyvoeding, Food, Smoothie / drinks

Lifesaver tijdens de kraamperiode: 15′ recept – bloemkoolsoep

Daar stond ik dan, doodziek voor een lege frigo. Ik moest die dag boodschappen doen maar voelde me ellendig. Ik had niets in huis en vaste voeding doorslikken was een hel.
Aangezien ik via Instagram altijd snel geholpen word (wat een top community) besloot ik even om hulp te vragen.

De vraag in mijn ‘story’ luidde als volgt: “Wat raden jullie aan bij keelpijn waarbij het doorslikken van een boterham echt een hel is?”.

Ik wou iets voedzaam boordevol vitaminen en voegde er dus nog aan toe dat ik borstvoeding gaf. Al snel kreeg ik reacties als yoghurt, milkshake, ijs, havermout maar ook meermaals: babyvoeding.

Gepimpte babyvoeding

Uiteraard! Dat ik daar nog niet aan gedacht had. Ik heb hier sowieso wat Olvarit groentepotjes liggen en als er nu ergens vitaminen inzitten, dan is het wel in babyvoeding. Toch wou ik niet zomaar uit het potje eten en bedacht ik even een recept om zo een potje te pimpen. EUREKA, soep it is! De 4+ maanden Olvarit groentepotjes leken mij daarvoor de ideale keuze. Deze bestaan 100% uit 1 bepaalde groente, hier werd niets anders aan toegevoegd.

Ik maakte in een mum van tijd heerlijke bloemkoolsoep. Een kwartiertje had ik nodig, meer niet. En nu zou ik die soep aan iedereen aanraden die weinig tijd heeft, ziek is of gewoon zelfs aan mensen die niet kunnen koken. Want deze soep is zo makkelijk te maken. Ik zou ze zelfs als voorgerecht durven schenken wanneer ik mensen uitnodig.

Het leuke aan deze soep is ook gewoon dat je heel makkelijk kan variëren. Geen zin in bloemkoolsoep? Vervang het bloemkool Olvarit groentepotje door een andere 4+ maanden groentepotje en volg voor de rest onderstaand recept. Zo heb je makkelijk wortel, doperwten of zelfs pompoensoep.

Bloemkoolsoep – goed voor 2 soeptassen.

  • 2 potjes Olvarit bloemkool 4+ maanden (125gr per potje)
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • kippenbouillonblokje (1 x)
  • 375 ml water
  • tijm en peper

Snipper de ui en de knoflook en stoof ze aan. Laat de tijm mee aanstoven. Voeg er vervolgens 2 Olvarit groentepotjes aan toe. Laat het geheel even sudderen. Vul het lege Olvarit potje 3 maal met water en doe dit bij de soep. (Dit is ook de ideale manier om de restjes bloemkool mee op te nemen in de soep). Voeg nu het kippenbouillonblokje toe. Eens je bouillonblokje volledig is opgelost kan je de soep mixen. Voeg nog wat peper naar smaak toe.

Laat het smaken!


Voor de foto voegde ik wat opgeklopte melk bij de soep en werkte ik deze af met een takje basilicum. Zo is de soep ook ideaal als je ze aan je gasten wil serveren.

"Advertisement”

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.