Bakken, Food

Snelle en gezonde havermout cookies

Snelle en gezonde havermout cookies – De perfecte gezonde snack of ideaal ontbijtkoekje.

Schoolvakanties staan niet altijd garant voor goed weer. Kijk maar eens naar buiten…
Weet je vandaag niet goed wat doen met je kroost? Duik dan samen lekker de keuken in en bak deze heerlijk, snelle en gezonde havermoutkoekjes.

Is het stralend weer buiten wanneer je dit receptje leest? Geen probleem toch! De koekjes zullen nog altijd even goed smaken.

Dit receptje, inclusief foto’s, hebben jullie trouwens aan Melanie te danken. Een mama en foodie die haar recepten via Magic@MyKitchen deelt op volgende kanalen:
Facebook       Instagram     WordPress

Smullen!

havermout cookies

Ingrediënten voor een 14-tal koekjes:
3 rijpe bananen
150 gram havermout
60 gram noten grof gehakt: ik gebruikte een notenmengeling en amandelschilfers.
70 gram kokospoeder, indien je het wenst kan je ook voor amandelpoeder kiezen.
50 gram rozijnen, of ander gedroogd fruit
+/- 30 gram chocolade grof gehakt.

Zo gemaakt
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Prak de bananen tot moes.
– Voeg de havermout, noten, amandelen, kokospoeder, rozijnen en chocolade toe.
– Meng tot een kleverige massa.
– Steek nu de handen uit de mouwen! Maak er kleine balletjes van en druk deze vervolgens plat tot kleine koekjes. Verdeel deze over een bakplaat met bakpapier.

Laat de koekjes ongeveer een 20-tal minuten garen in de oven. Check altijd tussendoor even zodat deze niet te doorbakken zijn. Haal ze na een 20-tal minuten uit de oven en laat afkoelen op de plaat.

Je kan de koekjes het best in een Tupperware pot of een afgesloten glazen bokaal bewaren (dat laatste oogt nog mooier). Hoewel ik ervan overtuigd ben dat je er niet in slaagt om ze lang te bewaren 😉

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “Snelle en gezonde havermout cookies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.