Bakken, Food

Havermout- banaan pannenkoeken zonder suiker

Wanneer de herfst in het land is heb ik vaak ongelooflijk veel zin in pannenkoeken. Alleen gaat dit meestal gepaard met een enorme suikerboost en kan ik ze bijgevolg niet zo vaak eten als ik dat zelf zou willen. Zondigen kan altijd, maar met mate en ik vind het toch belangrijk om evenwichtig te blijven eten. Daarenboven wil Mattéo altijd mee-eten, want alles wat op ons bord ligt wil hij ook. Kom dan zeker niet af met iets anders!

Ik ging dus opzoek naar een gezond alternatief voor pannenkoeken en, HOERA!, ik heb HET recept gevonden. Pannenkoeken zonder suiker, die niet elke keer uit elkaar vallen of aan uw pan blijven plakken. Een makkelijk en snel recept waar we nu al allen gek op zijn. Mattéo kon er echt niet afblijven en ik had 0,0% schuldgevoel, want hij had een gezonde snack binnen.

Dit heb je nodig:

  • Blender
  • 100gr havermout
  • 1tl bakpoeder
  • 1tl kaneel
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen in kleine stukjes
  • 1 el honing (indien gewenst)
  • 200 ml melk
  • Een snuifje zout

Zo maak je ze:

  1. Doe de havermout in de blender en mix alles fijn
  2. Voeg alle andere ingrediënten toe
  3. Mix alles tot een homogene massa. Gebruik een lepel om de ingrediënten eventueel van de randen te schrapen zodat je alles verder kan mixen.
  4. Bak de pannenkoeken in een kleine pan. Dit doe je idealiter met kokosolie maar kan natuurlijk ook met andere vetstof. Je maakt best kleine pannenkoeken omdat havermoutpannenkoeken vaak zwaarder zijn om te bakken.

Nu kan je ongegeneerd smullen! Ze zijn ook perfect als ontbijt met een fruittopping.

Laat het smaken.

 

5 thoughts on “Havermout- banaan pannenkoeken zonder suiker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.