Comfort food! Fajitas op 2 manieren.

Comfort food! Fajitas op 2 manieren.

Vandaag deel ik 1 van mijn lievelingsgerechten uit eigen keuken, fajitas! Ze komen bijna even vaak op ons bord als mijn spaghetti bolognaise. Deze fajita’s zijn nu eens mijn definitie van pure comfort food. Met de juiste kruiden smaken ze heerlijk en ze zijn helemaal niet moeilijk te maken. Test jij ze binnenkort ook eens uit?

Het gehakt vervang je trouwens makkelijk door kippenreepjes of zelfs scampi’s. Voor ieder wat wils dus.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten Guacamole

  • 1 à 2 rijpe avocado’s (afhankelijk van uw liefde voor avocado’s, bij mij ligt die zeer hoog, dus 2 graag 😉 )
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Peper, zout
  • Je kan een kant en klare Fajita of Mexicaanse kruidenmix kopen OF je maakt je eigen mengeling: (paprika, chilipoeder, komijn, oregano, knoflookpoeder, cayennepeper)
  • optioneel: 1 x fijngesneden rode peper

Ingrediënten Fajita’s en afwerking

  • 4 grote wraps
  • 300gr gehakt
  • 1 grote tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • ijsbergsla
  • 1 potje zure room
  • 1 teentje look
  • Je kan een kant en klare Fajita of Mexicaanse kruidenmix kopen OF je maakt je eigen mengeling: (paprika, chilipoeder, komijn, oregano, knoflookpoeder, cayennepeper)
  • Geraspte emmentaler of cheddar kaas (naar keuze)
  • Pijpajuin (enkel voor het 2e recept, Fajita’s in de oven)

 Stap 1: Guacamole

  • prak het vruchtvlees uit de avocado’s met een vork en een straaltje extra vierge olijfolie.
  • voeg limoensap toe naar smaak
  • pers er 1 teentje knoflook door
  • kruid met de vermelde kruiden uit de ingrediëntenlijst
  • Wees voorzichtig met de kruiden. Proef regelmatig tussen het kruiden door.
  • Voor wie het graag extra pittig heeft voeg je er een fijn gesneden pepertje door.
  • Plaats de guacamole in de frigo om verder te gaan met de bereiding van de fajita’s.

Stap 2: Fajita’s en afwerking

  • Snij alle groentjes fijn en hou ze gescheiden.
  • Stoof de ui aan en voeg de fijngesneden paprikablokjes toe. Voeg het gehakt toe en roerbak alles door elkaar. Kruid met peper, zout en de Mexicaanse kruiden (of de kruidenmengeling zoals in de ingrediëntenlijst vermeld) – pers er 1 teentje knoflook door

Stap 3: Fajita’s zoals ik ze nog altijd het liefst eet.

  • Maak de wraps lichtjes vochtig en warm ze op in de microgolfoven (1min 600W volstaat – ik warm er meestal 2 tegelijkertijd op)
  • Bestrijk je warme wrap met zure room en guacamole
  • Daarbovenop, in het midden van je wrap, schik je het gehakt in 1 lijn over je wrap.
  • Bestrooi je wrap nog met fijngesneden tomaatjes, ijsbergsla en emmentaler (of Cheddarkaas naar keuze).
  • Let er vooral op dat je niet overdrijft met het garneren van je wrap of je krijgt hem niet meer toe.
  • Om de wrap te rollen: vouw 1 kant naar binnen en rol de wrap vervolgens strak aan.
  • Smakelijk!

Oh ja… haast je ook een beetje met het garneren want helaas wordt je wrap snel koud.

DE 2e MANIER

Fajita's Lekkere fajita's

Fajita’s uit de oven.

Deze manier is makkelijker als je volk uitnodigt. De wrap blijft langer warm en je kan hem met mes en vork eten. Voor deze fajita’s volg je stap 1 en 2 maar vervang je stap 3 door onderstaande uitleg:

  • Verwarm de oven voor op 220°
  • Garneer de fajita’s met de gehaktmengeling en rol ze op.
  • Leg de opgerolde fajita’s op een bakplaat met bakpapier.
  • Steek de fajita’s 5 minuten in de oven.
  • Leg na 5 minuten plakjes cheddar kaas over de opgerolde Fajita’s en laat de fajita’s 5 extra minuten in de oven zodat ook de kaas kan smelten.
  • Eens de kaas gesmolten is haal je de fajita’s uit de oven.
  • Werk de fajita’s af met zure room, guacamole, fijngesneden tomaat en pijpajuin.
  • Smullen!

Lees ook >>> Quiche boordevol groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *